Masne naslage na stomaku, bokovima i zadnjici su "bolna tačka" mnogih žena, a kad dijete ne daju efekte, dešava se da kažu - otići ću na liposukciju.

Međutim, "usisavanje" i izbacivanje masti iz tela nije uopšte tako naivno kao što se nekima čini, već spada u operacije koje mogu izazvati brojne negativne posledice. Ovom zahvatu se podvrgao i dr Milan Colić lično, a evo šta naš poznati hirurg kaže o liposukciji i drugim estetskim intervencijama.

"Radio sam i kapke, i fejslifting i liposukciju i uvek naglašavam - najvažnije je da, posle svega, ličite na sebe", ispričao je dr Colić. On kaže da je upravo to tajna i dobrog izgleda Breda Pita koji je sve šokirao pojavom na Vimbldonu. Podsetimo, glumac je pratio finalni meč između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a svi se slažu da izgleda isto kao pre dvadesetak i više godina. Za njega, kao da je vreme stalo.

bred pit 0789564901-min.jpg
Profimedia 

"Sigurno je da je dobri stručnjaci umeju da izvedu promene koje se ne vide previše", objašnjava dr Colić. "To je važno ne samo za glumce i druge javne ličnosti, već i za pripadnike drugih profesija.

Ni ja ne mogu da dočekam pacijenta sav istetoviran i sa pirsingom i da ga takav pitam - šta želi", kaže doktor. Zato se odlučio i na estetske zahvate, a za fejslifting kaže da može da da potpuno prirodan izgled.

"Danas je postalo popularno ubrizgavanje hijaluronskih filera", objašnjava dr Colić, ističući da to nosi specifične posledice. "Tamo gde ste danas stavili 5ml, sutra ćete morati 15 ili 25. Fejslifting je skuplje, ali bolje rešenje, mada se žene plaše da će izgledati izoperisano."

Jovana Švonja o estetskim korekcijama
Instagram/Jovana Đorđević 

Istina je potpuno suprotna - od hijalurona koji se ubrizgava godinama, lice dobija naduven, a onda i "operisan", tojest izobličen izgled, dok se pažljivim zatezanjem kože i sakrivanjem ožiljka u kosmatom delu glave vraća autentično mladalačko lice.

liposukcija 1947571921.jpg
Shutterstock  

Dr Colić redovno ističe kako svaka operacija može da nosi negativne rizike i zato treba pažljivo odabrati stručnjaka koji će je obaviti. Liposukcija, na primer, može da dovede do infekcije, skupljanja tečnosti, hiperpigmentacije, oteklina i rana koje teško zarastaju. 

"Pravilo je da ne treba težiti savršenstvu", kaže dr Colić. "Naše žene su najlepše na svetu i sve bliže aktuelnom idealu ženske lepote."

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

MILICA SE UDALA ZA MILIJARDERA KAZAHSTANCA A SVI JE PROZIVAJU DA JE PLASTIČNA: Bila sam mis Južne Srbije i pre svih operacija! instagram/mmm_still_limited_edition