Sve popularnije u svetu lepote su "ombre obrve", koje su nazvane po istoimenoj tehnici farbanja kose. Kao što se pramenovi nijansiraju kako bi delovali što prirodnije, to može da se radi i pri "mikroblejdingu".

Reč je o polutrajnoj tehnici, kojom se najtamnije tetovira spoljašnji kraj obrve, dok je ona ka korenu nosa sve svetlija.

"Ukoliko se vrše redovne korekcije, ovakve obrve mogu da traju između dve i pet godina", kaže Džejmini Patel, koja se bavi tetoviranjem obrva duže od 15 godina. Po njenim rečima, treba obavljati korekciju jednom godišnje.

Za ombre obrve se treba pripremiti. Stručnjaci kažu da ne treba koristiti botoks, ali ni konzumirati alkohol pre intervencije. Uz konsultaciju sa lekarima, valja razmisliti o pauzi sa lekovima za razređivanje krvi kao i sa analgeticima dok se ne obavi ova kozmetička procedura.

Džejmini ne savetuje ombre tehniku osobama koje imaju izuzetno retke obrve. Za njih je, kako kaže, varijanta "puder" senčenja.

"Posle svakog mikroblejdinga ili tetovaže, treba biti oprezan barem desetak dana", kaže ona. "Biće ljuštenja kože, nemojte kvasiti obrve, pazite da se ne znojite previše i oprezno se šminkajte."

obrve.jpg
Shutterstock  

Ona preporučuje upotrebu antibakterijskih kremova, a kasnije možete zaštititi obrve i vazelinom.

Tekst: Lepa&Srećna