Prilikom izbora proizvoda za zaštitu kože od sunca moramo voditi računa o njihovoj efikasnosti, što podrazumeva širokospektralnu zaštitu od štetnog ultraljubičastog UVA i UVB zračenja, kao i zaštitu od infracrvenog (IRA) zračenja koje je čak četiri puta štetnije i prodornije.

Sun Protection Factor je vrednost faktora zaštite i pokazuje koliko će nas proizvod zaštititi od UV zraka. Što je taj broj veći, veća je i zaštita kože od crvenila, opekotina i trajnih oštećenja prouzrokovanih štetnim sunčevim zracima. Preporuka je da biramo proizvode koji imaju SPF vrednost bar 30, dok za svetlije fototipove kože, decu i osobe sa alergijom na sunce, izbor treba da bude proizvod sa SPF vrednošću 50.

Kako bi nam pružili adekvatnu zaštitu, proizvode za zaštitu od sunca neophodno je nanositi pravilno, prvi put 15-20 minuta pre izlaganja suncu, u dovoljnoj količini (puna šaka proizvoda je dobra mera količine preparata potrebne za celo telo), a onda ponavljano nanositi tokom dana, naročito nakon ulaska u vodu i upotrebe peškira za brisanje.

Sveobuhvatnu zaštitu kože na suncu pružaju preparati BURRA SUN kompanije Esensa, namenjeni celoj porodici i svim tipovima kože. Dostupni su u obliku faktora 30 i 50+ zahvaljujući dobro odabranoj kombinaciji fizičkih i hemijskih filtera, a zbog prisustva snažnog antioksidansa, ekstrakta matičnih ćelija planinske brusnice, jedni su od retkih na tržištu koji pružaju zaštitu i odinfracrvenog (IRA) zračenja. Ovaj ekstrakt je prirodni fotoprotektiv, veoma je bogat polifenolima koji poseduju snažno antioksidativno i reparativno dejstvo te neutrališu štetan efekat infracrvenog zračenja i pružaju izuzetnu anti-age negu.

Dodatna prednost proizvoda je što su vodootporni, lako se nanose i ne ostavljaju bele tragove. Obogaćeni su ektoinom koji kožu hidrira, umiruje i dodatno štiti, a ši buter i vitamin E je hrane i neguju.

Ovog leta budite bezbrižni na suncu uz BURRA SUNproizvode za celu porodicu.