Poslednjih godina mnogo se govori o važnosti bavljenja sportom. Popularnost profesionalnih sportova, zahtevi roditelja, trenera pa i očekivanja samih sportista su sve veći, a time su i sportske povrede sve češće. Faktori rizika koji dovode do ovih povreda vezani su za vrstu sporta, uzrast, kao i za način i intenzitet kojim se vežbe sprovode. Zglobovi su neminovno ti koji najčešće trpe najveća opterećenja, pa su njihova oštećenja u velikom procentu zastupljena pri povredama. Međutim, postoji način da se rizik smanji ukoliko zglobove redovno podmazujemo, stimulišemo rast hrskavice i sprečavamo nastanak degenerativnih promena koje su posledica prekomernog opterećenja. Najbolji način za ovo je korišćenje bioaktivnih peptide kolagena.

Kolagen, kao glavni protein vezivnih tkiva, najzastupljeniji je protein u ljudskom organizmu. Prisutan je u kostima, mišićima, ligamentima, tetivama, krvnim sudovima, koži i drugim tkivima, gde pruža pre svega snagu, stabilnost i strukturu našem telu. Kolagen doprinosi održavanju zdravlja kostiju, hrskavice i kože i smanjuje rizik od povrede mišića, tetiva i ligamenata. Dodatno, sadržaj glicina i arginina u kolagenu poboljšava sportske performance i pomaže održavanju i povratak mišićne mase.

Suplementacija ovim proteinom je izuzetno značajna kod aktivnih sportista, ali problem može biti njegova iskoristivost u organizmu. Od izuzetnog je značaja da pri odabiru suplemenata vodimo računa da oni sadrže bioaktivne peptide kolagena, dobijene hidrolizom proteina kolagena, koji imaju značajno manju molekulsku težinu u odnosu na prirodni kolagen i jedino kao takvi se mogu primenjivati peroralnim putem.

Collagenfix® , tečni kolagen za peroralnu primenu, sadrži inovativnu, patentiranu aktivnu komponentu Fortigel® - bioaktivne peptide kolagena koji se veoma lako i brzo apsorbuju u crevima nakon peroralne primene i potom akumuliraju u hrskavici, gde značajno stimulišu njenu regeneraciju. Proizvod sadrži i niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu koja kao takva poseduju visok nivo apsorpcije i odličnu bioraspoloživost u tkivima nakon oralnog unosa. Sastavni je deo tetiva, ligamenata i kože. Podmazuje i održava pravilnu funkciju zglobova povećavajući viskozitet sinovijalne tečnosti i čini zglobnu hrskavicu elastičnijom. Dodatak vitamina C, mangana i bakra u preparatu doprinosi stvaranju vezivnog tkiva i odžavanju normalne funkcije kostiju. Kombinacija prisutnih aktivnih sastojaka u preparatu obezbeđuje i brojne pozitivne efekte na kožu i kosu, pružajući im kvalitetnu negu iznutra i lep i zdrav izgled. Formula tečnog kolagena u kesici omogućava izuzetno komfornu i jednostavnu primenu – sadržaj se konzumira direktno iz kesice, bez potrebe za razblaživanjem pre upotrebe.

CollagenFix u kesicama
Promo