Nesvesno često pravimo velike greške kada je koža lica u pitanju. Postoji verovanje da lice ne treba umivati jer se na taj način skida zaštitni sloj, a sa druge strane ima i onih koji misle baš suprotno da kožu moramo prati detaljno nekoliko puta dnevno.

Stručnjaci su otkrili koje su to tri najčešće greške koje uništavaju epiderem i dovode do lošeg stanja lica.


1. Umivate se jednom dnevno

Nedavno se pojavila teorija da se ne treba umivati jer se veruje da se na taj način uklanjaju prirodna ulja kože, ali to zapravo nije potpuna istina. Ako se ne umivate redovno, na koži se nakuplja suvišna masnoća koja izaziva upale i pojavu akni. Lice svakako treba da perete svakodnevno, po dva puta dnevno.


2. Ne menjate preparate za negu kože

Zimi kada je koža lica izložena hladnom vazduhu napolju, a suvom u stanu neophodno je da nega lica bude nežnim gelovima za čišćenje lica koji nemaju toliko sapuna u sebi. Sa druge strane, preko leta to treba da budu agresivniji preparati.

3. Agresivni ste prema koži

Kako ne biste skinuli prirodni zaštitni sloj kože, ne treba da koristite preparate za čišćenje lica u kombinaciji sa drugim, agresivnijim proizvodima. Na taj način ćete kožu učiniti osetljivom na spoljne uticaje i povećati mogućnost iritacije.

Izvor: Lepa&Srećna