Često pranje ruku toplom vodom i sapunom u kombinaciji sa niskim spoljnim temperaturama i suvim vazduhom, nisu na našoj strani kada je nega kože u pitanju. Nenošenje rukavica i nedovoljna nega, mogu dovestu do pucanja kože, crvenila, a čak i do stvaranja ranica. Dermatolozi savetuju da uradimo sve da to sprečimo, a za to nam nije neophodno ni mnogo novca ni vremena.

 Važno je samo da ruke redovno mažemo kremom kako bi koža bila nahranjena i hidrirana. Ipak, jedna stvar je veoma bitna-kada ruke mažemo. Dermatološkinja Vitni Bov ističe da je pravilno naneti kremu odmah nakon pranja ruku. Samo na taj način koža će ostati meka zato je važno da ne odlažemo ovaj "bjuti" ritual.

"Najbolje je kremu utrljati dok su ruke još vlažne jer na taj način koža najbolje upija hranjive sastojke. Kada voda ispari, odnosno kada se ruke prosuše, one su zapravo još više suve, posebno ako ste ih oprali u toploj vodi. Imajte uvek kremu negde pri ruci kako biste je mogli upotrebiti odmah nakon pranja i nanošenja gela za dezinfekciju. Birajte one kreme koje su bogate uljima i šea puterom", tvrdi Vitni.

Izvor: Lepa&Srećna