Ferulinska kiselina je antioksidant koji se može dobiti iz voća, žitarica pa i iz zrna kafe, piše Lepa&Srećna.

Ona, pre svega, štiti kožu od štetnih zraka i aerozagađenja koji doprinose pojavi bora.

Sprečava uticaj slobodnih radikala na opuštanje i gubitak čvrstine kože lica i vrata, a smanjuje i oksidativni stres koji dovodi do upalnih procesa.

Ovaj moćni sastojak, pre svega, bobičastog voća sprečava izbijanje crvenila na koži i redukuje pojavu smeđih fleka. On, praktično, deluje kao neki štit za kožu.

Ferulinska kiselina može značajno da pojača delovanje vitamina C i vitamina E pa je zato treba koristiti uz ove sastojke.
Ferulinsku kiselinu mogu da koriste svi, nezavisno od tipa kože, a bezbedno je mazati preparate sa njom svakog dana.

Najbolje je da je nanosite ujutro, na suvu i čistu kožu, pre kreme za hidrataciju i sredstva za zaštitu od Sunčevih zraka.

Možete je kombinovati sa vitaminom C i E, kao i sa resveratrolom, ali nemojte je upotrebljavati kad radite eksfolijaciju glikolnom, mlečnom ili salicilnom kiselinom.

Tekst: L. L. S.

Izvor: Lepa&Srećna