"Dok stignemo do 50. rođendana, obično smo "obavili" sve važne stvari - karijeru, porodicu... I tada možemo da otkrijemo novu energiju u sebi. Vreme je da procvetamo, lagano se reprogramiramo. Nestaje i želja za borbom. Osećamo se mirno i znamo da imamo dovoljno vremena da izvučemo najbolje od života", kaže Deklo. 59- godišnja Majlin u svojoj knjizi uverava da su žene i u pedesetim mlade, a imaju i više mogućnosti.

Umesto da ženama savetuje kako da pobede vreme, Majlin za početak ima vrlo jednostavan savet - sve se svodi na hod kroz život pun samopouzdanja. Kada savladate taj deo, postoji, naravno, i nekoliko ključnih trikova koji će vam pomoći u izbegavanju predrasuda koje društvo ima o starijim ženama, a prvi je taj da ne otkrivate svoje godine.

View this post on Instagram

A post shared by Mylène Desclaux (@happy___q) on

Deklo kaže da ju je iskustvo naučilo da ljudima nikad ne treba da govori koliko godina ima, a evo i zašto: "Ništa vas neće učiniti starijim kao objava godina. U trenutku kada kažete koliko imate godina, to se zalepi za vas i obeleži vas. Najvažnija stvar u neizrečenim stvarima jeste to što - kao da ne postoje", tvrdi Majlin Deklo. Još jedan savet jeste da prekrivate sede jer, tvrdi Majlin, zbog njih će vas ljudi uvek smatrati starijom osobom. Sede su, kaže, dopuštene samo ako imate 35 godina, 200 hiljada pratilaca na Instagramu i neku takvu odluku možete da pretvorite u knjigu.

Deklo sugeriše i da bi bilo dobro da pazite na težinu. "Nakon pedesete, sve smo mi manje-više na dijeti. Izgubiti nekoliko kilograma je moguće, a dobiti kilograme je još lakše. Ali, postoje rešenja, strategije, svako ima neki svoj način kako da pazi na liniju, zaključuje Deklo.

Izvor: Zadovoljna.hr