Boje tamnih burgundi vina već su neko vreme trend na noktima i odeći, posebno u vidu modnih dodataka. Ali, ove sezone ističu se frizure dama koje nose upravo ove nijanse.

Ove boje lepo pristaju svakoj ženi, samo izaberite malo topliju ili hladniju nijansu prema svom tenu. Možete se posavetovati sa svojim frizerom. Uvek je dobra ideja pogledati malo predloge na internetu i razmisliti pre odlaska u salon.

PROČITAJTE JOŠ: HIT PRAMENOVI U MODI, ZABORAVITE MESEČNO FARBANJE: savršena boja svima stoji a frizura je laka za održavanje (FOTO)

Tamnija nijansa, burgundi prelepo stoji u vidu pramenova, ili izvedena u tehnici balajaž. Isto tako, na celoj kosi prelepo se preliva, jer je ova boja bogata sjajem.

Ako ste ljubitelj malo dramatičnijih promena i izražajnijih boja, probajte svetliju varijantu ove boje za kosu, koja podseća na boju brusnica. Boja je svetlija, a ne liči na vatreno crvene ili riđe nijanse, zato dobro obratite pažnju prilikom odabira, naročito ako planirate bojenje kose u kućnoj varijanti. Možda će vam za ovu boju trebati jači hidrogen, zato se spremite na intenzivno negovanje svoje kose nakon toga. Ali ako vas privlači, probajte, bićete oduševljeni. I sigurno primećeni.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i da vidite slike!

PageBreak

Još jedan od trendova, izrazito popularan ove sezone je kosa u neonskim nijansama pink, ljubičaste ili čak i plave. Pogledajte kako to izgleda na negovanoj i profesionalno tretiranoj kosi.

PROČITAJTE JOŠ: ISPROBAJTE KAKO IZGLEDATE KAO PLAVUŠA, CRNKA ILI BRINETA: ako želite da promenite boju kose, ovo je aplikacija za vas

Ako mislite da je ovo upravo za vas, savet je da dobro razmislite i da se zapitate da li ste spremni za feniranje i oblikovanje kose presom ili figarom nekoliko puta nedeljno, kao i da izdvojite veću sumu novca na preparate za negovanje. Takodje, preporuka je da ovo bojenje definitivno prepustite veštim rukama profesionalca, jer je teško doći do željene nijanse i postići ujednačen izgled.

Kada sve to postignete, imajte na umu da ove boje kose brzo gube intenzitet i sjaj. Zato, da vam kosa ne bi izgledala kao kosa stare barbike - suvo, rasčupano i kao plastična, morate je održavati češće nego druge boje. Jer, na ovakvoj kosi sve je izraženije nego na bilo kojoj drugoj, a i veoma ćete privlačiti pažnju.

Evo i primera koji ne spada u ove nijanse, ali spada u trend jarkih boja na kosi - Plava kosa, ali ne BLONDE već  kobaltno plava. Još jednom savetujemo da razmislite o ovim jarkim nijansama.

Izvor: Stil