Vodeći skin care ekspert, Entoni Gonzales, otvorio nam je vrata poznatog Avon istraživačkog centra u Njujorku i otkrio inovaciju na kojoj je radio u proteklom periodu. Upravo zahvaljujući njegovom stručnom timu, Avon pravi iskorak na tržištu proizvoda za negu kože i donosi nam “2 minuta” Instant gel za predeo oko očiju, koji će već u oktobru upotpuniti dobro poznati Anew brend. 

Novi proizvod u samo 2 minuta uklanja sve nesavršenosti - tamne krugove oko očiju, smanjuje otečenost, ublažava bore oko očiju i zateže kožu. Daje instant efekat liftinga koji traje i do 8 sati. Sve o ovoj inovaciji i nezi najosetljivijeg dela kože, saznajemo u razgovoru sa višestruko nagrađivanim Entoni Gonzalesom. 

1. Za početak, recite nam koja su to poslednja velika otkrića u nezi kože?

Za nas su to Infinite efekti, koji su bez sumnje, revolucionarni u načinu na koji se koža tretira. Sada imamo i Instant Eye program, koji je zaista veliko otkriće u tretiranju podočnjaka i neželjenih efekata koji se stvaraju na ovoj osetljivoj regiji. Ono što odlikuje podočnjake je to što možete da ih dobijete bez obzira na godine. Oni mogu biti samo kratkotrajan problem - i ja se mogu probuditi ujutru posle noći provedene radeći, sa podočnjacima. Nekada će oni nestati za šest sati, a nekada jednostavno neće. 

2. Kakav je bio proces stvaranja novog Avon proizvoda? 

Ovaj proizvod je rezultat sjajne saradnje naših timova. Mi imamo specijalan program u okviru kojeg naučnici izučavaju različite oblasti, kako bi došli do nove tehnologije koje bismo potencijalno mogli da primenimo u kozmetici. Oni su identifikovali specijalan sloj kože, a to smo saznanje iskombinovali sa iskustvom korisnika koji su se susretali sa neželjenim efektima na ovoj regiji. Ono na šta je moj tim naviše ponosan kada je u pitanju ovaj proizvod je to što smo uspeli da, koristeći materijal koji je svima dostupan, razvijemo formulu koja sjajno radi. 

3. Šta se tačno dešava sa našom kožom ispod očiju prilikom korišćenja proizvoda?

Sastojci koje koristimo se klasifikuju kao glina. Poput keramičkih pločica, u proizvodu postoje mikroskopske pločice koje, kada nanasete na kožu, naležu jedna na drugu i formiraju mozaik. Voda u proizvodu omogućava da se proizvod nanese na kožu. Kako voda nestaje, glina se suši i zateže pločice stvarajući efekat zatezanja. To je kao da su se milioni mikroskopskih rajsfešlusa zatvorili u isto vreme - sve se povlači i zateže i ostaje tako dok se ne ukloni sa kože.

4. Recite nam kako ćemo postići najbolje rezultate – na koji način se gel nanosi?

Kada je u pitanju „2 minuta“ Instant gel za predeo oko očiju, rekao bih da je dovoljno malo kako biste postigli mnogo. Sa samo nekoliko tačkica proizvoda dobijate dobar zatežući efekat, kao i efekat smanjenja naduvenosti koji dugo traje. Gel se veoma lako nanosi, dakle – jednu kap proizvoda vrhom prsta utapkate ispod čitave površine oka. Lagano razmažete u tankom sloju, dok se ne rasporedi ravnomerno. Sačekajte jedan minut da se osuši i za to vreme izbegavajte pokretanje mišića lica.

5. Da li postoji ograničenje u intenzitetu korišćenja ovog proizvoda?

„2 minuta“ Instant gel za predeo oko očiju može da se stavlja koliko god dana korisnik želi. Mi je zapravo zovemo „Pepeljuginom kremom“ – radi veoma dobro u kratkom vremenskom periodu. Za žene je generalno dobro da tretiraju kožu ispod očiju ovim proizvodom jer, iako gel daje instant efekat, on takođe u sebi sadrži i sastojke hidrantne kreme. Takođe bih za kraj voleo da preporučim damama korišćenje hidrantnih krema, krema sa zaštitnim faktorom kao i naočare za sunce, jer sve vreme govorimo o regiji koja je u poređenju sa ostatkom kože lica, znatno osetljivija. 

„2 minuta“ Instant gel za predeo oko očiju biće premijerno dostupan u Avon brošuri koja koja važi od 18. oktobra, kao i na sajtu www.avon.rs