Ultherapy - visokointenzivni fokusirani ultrazvučni talasi jeste tretman nehirurškog zatezanja, učvršćivanja kože lica, vrata, dekoltea i tela, s gotovo istim rezultatima kao što su oni dobijeni hirurškom intervencijom, ali bez narušavanja integriteta kože, bez anestezije, perioda oporavka i bilo kakvog bola tokom i nakon tretmana.  

PROČITAJTE VIŠE: KAKO PODMLADITI LICE I TELO TAKO DA IZGLEDAJU PRIRODNO: kako deluju botoks, hijaluronski fileri i sredstva za skidanje masnih naslaga

Ovaj terapeutski postupak dovodi visokointenzivnu i fokusiranu energiju do precizno određene dubine, gde izaziva toplotnu koagulaciju tkiva, što daje efekat liftinga. Stimuliše i obnavlja kolagen, što posledično obnavlja strukturu kože, koja postaje glatka i zategnuta. Terapija daje rezulate koji mogu da se porede s liftingom lica i  tela bez upotrebe invazivnih hirurških postupaka i injekcija. Dodatna prednost Ultherapy jeste to što ne iziskuje vreme za oporavak.

- Pored toga što se bavim estetikom i minimalno invazivnim metodama, pored filera, mezoterapije, botoksa,  radim i s aparatima koji su u praksi dali još bolje rezultate. Aparat Ultherapy nastao je u Americi i zamenjuje fejslifting iz operacione sale. Tretman deluje po principu visokointenzivnih i fokusiranih ultrazvučnih talasa, tako da svaki snop talasa dostiže precizno određenu dubinu u koži i potkožnom tkivu. Na mestu presecanja ultrazvučnih talasa, ispod kože dolazi do toplotne koagulacije, koja je ista kao kod hirurškog liftinga. Ultrazvučna energija posledično uzrokuje proizvodnju kolagena u koži, a time i glatkost i punoću kože. Ultherapy je učinkovit i neinvanzivan tretman i za zatezanje kože u predelu vrata, obraza, čela - kaže dr Predrag Džunić, specijalizant plastične, rekostruktivne i estetske hirurgije.

Produkcija kolagena i elastina

Tretman se radi na tri nivoa kože i time se podstiče produkcija kolagena i elastina. Poznato je da koža ima veliku moć regeneracije. Pomoću ove trepije izaziva se takozvana mikrotrauma ispod nivoa kože da bi se tkivo nateralo da se samoregeneriše i podmlađuje. Najbolja stvar je to što nema fizičkog, nasilnog zatezanja ni ubacivanja stranih materija, već je telo naterano da samo sebe podmlađuje u skladu s produkcijom kolagena i elastina. U pitanju je revolucija u svetu estetske medicine, zbog čega ovu terapiju podmlaživanja koriste mnoge svetske zvezde - kaže naš sagovornik. 

Pored zatezanja lica, poboljšava se kvalitet kože, a njena struktura postaje drugačija, mekša, blistavija. Okolina primećuje lepu promenu, ali ona nije nagla i napadna, već postepena. Potpun rezutat tretmana vidi se posle tri meseca. Iz dana u dan, ta osoba vizuelno deluje sve mlađe, i vrlo brzo se navikne na svoj mladolik odraz u ogledalu. Nakon tretmana nema otoka, modrica, a blago crvenilo prolazi već kroz pola sata. Posle procedure stavljamo neku supermasku, koja je namenja upravo ovim tremanima i klijent može  da nastavi svoje obaveze. Radi se samo jedan tretman u okviru kojeg se tretiraju tri dubine u koži, kada dolazi do potpunog rezultata. Kada dođu pacijenti na kontrolu, poklonimo im blagu korekciju i time dobijaju još tri meseca podmlađivanja. Efekat traje od godinu dana do dve godine. 

- Tretman je namenjen svima, pri čemu se indivudualno pristupa svakom pacijentu i određuju se dubine na kojima ćemo raditi. On se jedino ne preporučuje osobama koje su se prethodno podvrgle aplikaciji mezoniti na licu, jer se ultrazvučni zraci difuzno odbijaju, tako da ne mogu da se primeme. Takođe, tretman ne preporučujemo ni trudnicama i dojiljama - navodi dr Predrag Džunić.

Važno je napomenuti da nema ubacivanja stranih tela i alergijskih reakcija. Pored lica, rade se i stomak, zona tricepsa, butima, nogu, kolena. Primenjuje se ista metoda, ali na različitoj dubini. Podsticanje tkiva, oporavak kože i zatezanje fascija, daje odlične rezulate na licu, stomaku, rukama...

- Međutim, treba imati realna očekivanja, shvatiti da godine čine svoje i da se ne može protiv prirode i gravitacije. Ipak, pomoću ove terapije trudimo se da postignemo što bolji i prirodniji efekat. Posle ovakvog tretmana lice može biti mlađe od pet do deset godina - tvrdi dr Džunić.

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa i Srećna