Monika Beluči

Lepa glumica je zagovornica prirodnog starenja. Osuđuje pritisak koji društvo vrši na žene namećući im stav da po svaku cenu treba da izgledaju mlado i lepo.

Ključ lepote i seksepila ova zavodnica vidi u ženskom samopouzdanju: „Zaista mi je dosadno da slušam žene koje bi sa 40 volele da izgledaju kao da im je 20 godina. Neko je jednom rekao da u 20-im imaš lice koje ti je priroda dala, u 40-im onakvo kakvo ti je život namenio, a u 50-im onakvo kakvo si zaslužio. Bore su samo dokaz da si u životu uspela da savladaš prepreke. One su naši ožiljci” .

Kajli Minog

Australijska pevačica svojim izgledom prkosi svim zakonima prirode, pa izgleda potpuno isto kao i pre dvadeset godina.

Zub vremena kao da nije načeo njenu savršenu figuru. Popularna „džepna Venera” kaže da je pravi razlog njenog mladalačkog izgleda zapravo ljubav i da sreća igra veliku ulogu kada je reč o usporavanju starenja. Njenom sjajnom izgledu sigurno doprinosi i činjenica da se trenutno zabavlja sa dvadeset godina mlađim glumcem Džošom Sasom.

PROČITAJTE OVDE: 6 RAZLOGA ZA SEKS: zašto večeras reći DA u spavaćoj sobi

Demi Mur

Kao i svi drugi, i zvezde stare, samo što većina njih to pokušava sa spreči pomoću estetske hirurgije. U anketi jednog britanskog modnog sajta bivša supruga Brusa Vilisa i Eštona Kučera proglašena je za zvezdu koja „najlepše stari". Za čuvenu glumicu priča se da se podvrgla mnogim estetskim operacijama, čak 20, ali ona to oštro demantuje. Navodno, tajna njenog izgleda leži u redovnim posetama kozmetičaru, praktikovanju joge i zdravoj ishrani zasnovanoj na povrću i bilju. Šta god da je istina, Demi zaista izgleda sjajno.

Sandra Bulok

Ovoj tamnkosoj lepotici krupnih očiju, sa karakterističnom rupicom na bradi teško je pogoditi godine jer izgleda mnogo mlađe nego što jeste.

Niko ne bi rekao da je već zagazila u šestu deceniju. Koja je njena tajna? Ona se redovno bavi jogom i pilatesom i nikada ne preskače kremu protiv bora. Časopis Pipl je 2015. godine proglasio Sandru za najlepšu ženu sveta, na šta je ona izjavila da toj nagradi ne pridaje značaj jer je, po njenom mišljenju, istinska lepota naoko nevidljiva.

Sindi Kraford

Mnoge poznate žene njenih godina već su se odavno podvrgnule plastičnim operacijama i botoksu, ali Sindi nije jedna od njih. Bivša manekenka vodi zdrav i aktivan život, a kao jednu od omiljenih aktivnosti navodi druženje u prirodi sa svojom decom. S jednom prijateljicom pokrenula je specijalnu liniju proizvoda, čajeva i napitaka za čišćenje organizma, koji se pripremaju od svežih, organskih sastojaka i lekovitog bilja.

Hale Beri 

Bivša Bond devojka izgleda veoma mladoliko i malo ko bi pomislio da će 14. avgusta napuniti 52 godine. Za razliku od mnogih holivudskih glumica, Hali se nije podvrgavala estetskoj hirurgiji već je samo malo promenila životne navike i ishranu, ali i stav prema životu. Tajna njenog izgleda, pored uravnotežene ishrane zbog dijabetesa, leži i u redovnom vežbanju. Naime, njen lični trener Ramona Braganza, specijalno za nju osmislila je program vežbi.

Džulija Roberts

Glumica koja je devedesetih godina bila najplaćenija holivudska zvezda, i danas važi za jednu od najlepših žena na svetu, a svi se slažu da ima i najlepši i najraskošniji osmeh. Ona je jedna od retkih glumica koja ne planira da se podvrgne bilo kojoj plastičnoj operaciji. Pronašla je drugačiji način održavanja mladolikog izgleda. Kaže da praktikuje jogu i da je srećna: „Radi se o čišćenju uma i odbacivanju svega što vas iscrpljuje fizički i psihički. Tu leži ta lakoća u mom životu – ne uzimam stvari previše ozbiljno".

Tekst: Suzana Obradović

Izvor: Lepa & Srećna