Dragana Katić (52) važi za jednu od najlepših TV voditeljki, a evo zašto je njena šminka oduševila žene na Internetu, piše Lepa & srećna.

Nova slika voditeljke Dragane Katić ovoga puta ne otkriva njeno modno umeće, već kako da se našminkate ako imate preko 30 godina. Naravno, ova vrsta šminke može lepo da stoji i mladim devojkama, ali naročito je efikasna za skrivanje bora, podočnjaka i spuštenih kapaka.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGANA KATIĆ NOSI NAJLEPŠE ODELO ZA JESEN: evo zašto žene u Srbiji žele da kopiraju stil TV voditeljke (FOTO)

Draganu je verovatno za ovu priliku šminkala profesionalna šminkerka, ali uz malo vežbe možete i vi da se našminkate i izgledate sveže i mladoliko kao Dragana na ovoj slici.

Prvo je potrebno da konturišete lice u skladu sa oblikom vašeg lica i nijansom tena, a za to vam je potrebna podloga, svetliji puder i taminiji puder u prahu. Diskretna senka se savršeno kombinuje sa bilo kojom bojom garderobe, a nanosite je tako da svetlija nijansa ide od početka kapka, a zatim se preliva u tamniju na krajevima. Napravite ispod obrva diskretnu liniju olovkom koja prati oblik obrva kako biste skrenuli pažnju sa bora, a ispod očiju je neophodan korektor za neutralisanje podočnjaka.

PROČITAJTE JOŠ: DRAGANA KATIĆ POKAZALA ZBOG ČEGA IMA SAVRŠENO TELO: evo šta je voditeljka spremna da uradi zbog lepote (FOTO)

Očigledno je da je Dragana radila iscrtavanje obrva, ali vi možete svoje jeftino i lako istaći tamnijom olovkom za obrve. Maskara na gornjim i donjim trepavicama dodatno će istaknuti oči, a za ruž izaberite nežno roze ili boju usana.

Ovo je jednostavan način šminkanja koji lako može da uradi svaka žena, a možete je nositi i kao dnevnu i večernju varijantu.

Izvor: Lepa & srećna