Naglo opadanje kose ili androgenetska alopecija predstavlja problem kod većine žena nakon 40. godine. Najčešći uzrok ovog problema je menopauza i smanjenje estrogena koji štiti folikule dlake, piše Lovesensa.

Hormonski disbalans koji ukazuje na povećani nivo testesterona može biti uzrok za opadanje kose, kao i pilule za kontracepciju.

PROČITAJTE JOŠ: IMATE 30 GODINA, A KOSA VAM PUNO OPADA: evo šta izaziva ćelavost kod mladih žena i kako se leči (SAVETI)

Rešenje: Ako je opadanje kose pojačano proverite da li vašem organizmu nedostaje cink ili vitamin B12. U svakodnevni jelovnik ubacite namirnice poput školjki, jaja i crvenog mesa. Cink je antiadrogen i može uspešno da smanji nivo testesterona, dok je vitamin B12 presudan za rast kose.

Nastavak teksta i rešenja protiv opadanja kose pročitajte OVDE!

PageBreak

Stručnjaci za obnavljanje vlasi preporučuju minoksidil koji širi kapilare i pomaže bržem rastu kose. Najbolji efekat postiže se ako kombinujete minoksidil sa terapijom za hormonski disbalans po preporuci doktora.

PROČITAJTE JOŠ: OVE FRIZURE SU PRAVI HIT: 15 super načina da nosite SEDU KOSU (FOTO)

Džili Dajnin (48) nekada je mogla da se pohvali divnom, bujnom kosom i savršenom frizurom, ali kako su godine prolazile broj opalih vlasi na jastuku se povećavao.

"Kako sam starila moja kosa je postajala sve ređa što me je deprimiralo. Po savetu trihologa u svakodnevnu ishranu ubacila sam više proteina. Doktor mi je pomogao da shvatim da je takav proces normalan u mojim godinama i da imam pozitivan stav. Jednom nedeljno na kosu nanesem masku", objašnjava Džili.

Izvor: Lovesensa