Dokazano je kao normalan proces da žene izgube 80 do 100 dlaka dnevno, ali šta preduzeti ako ženi u tridesetim godinama počne neverovatnom brzinom da opada kosa, piše Lovesensa.

PROČITAJTE JOŠ: 12 dilema o negovanju kose koje muče svaku ženu: evo kako se pravilno pere i češlja kosa

Dokazano je da ženama tokom trudnoće manje opada kosa zbog povišenog estrogena. Međutim, nakon porođaja ili kada prestanu da doje bebu nivo estrogena se smanjuje i ženama alarmantnom brzinom opadne kosa koju nisu izgubili tokom trudnoće.

Opadanje kose je takođe uzrokovano nedostatkom feritina, gvožđa u organizmu. Gubitak gvožđa je naročito izražen tokom menstrualnog ciklusa, a i mame uglavnom nemaju vremena za redovne obroke i odmor, što je takođe uzrok opadanja kose.

Koje je rešenje za opadanje kose - pročitajte OVDE!

PageBreak

Rešenje: Uradite analizu krvi i proverite da li vašem organizmu nedostaje feritin. Jedite hranu bogatu gvožđem - crveno meso, riba, jaja, zeljasto povrće i sušene kajsije. Nemojte u potpunosti da izbegavate ugljenehidrate koji su presudni za energiju, a fenom sušite samo krajeve kose.

PROČITAJTE JOŠ: Frizura za kojom lude žene na Instagramu: da li se vama dopada BISERNA KOSA? (FOTO)

Natali Ahmed (32) ima sina od 15 meseci. Kako kaže, tokom trudnoće joj je kosa bila lepša nego ikad, ali se nakon porođaja znatno proredila i nijedan tretman nije bio od pomoći.

"Uradila sam analize krvi, a po savetu trihologa uzimam uvek šampon za moj tip kose i za volumen, kao i odgovarajući regenerator," objašnjava Natali.

Izvor: Lovesensa