“Prava lepota počiva na jednostavnoj stvari – iskrenom širokom osmehu koji polazi iz duše, razliva se po celom licu i na kraju zapali sjaj u očima.

PROČITAJTE JOŠ: Nova turska zvezda koja je veći zavodnik od Bali-bega: da li znate ko je Bariš Arduč

Ali ako duša nije u harmoniji, kosa i oči izgube blistavost i tu ne pomaže nikakva nega”, tvrdi turska TV zvezda Fahrije Evdžen (29), Nedžla Tekin iz serije "Kad  lišće pada", koja je ovih dana sa dečkom Burakom Ozčivitom, neodoljivim Bali-begom iz "Sulejmana Veličanstvenog", na prvom mestu brojnih lista kojima se u megaanketama meri popularnost poznatih. 

Tako su izabrani za najzgodniji par, zatim za najomiljeniji par, pa za najpristaliji par čija je veza počela na setu. Iza sebe su daleko ostavili Kenana Imirzalioglua i Sinem Kobal, Burčin Terzioglu i  Ilkera Kalelija, pa čak i nezaboravnu Šeherezadu i Onura, to jest Halita Ergenča i Berguzar Korel. "Dakle, ako je čovek u duši zadovoljan", zaključuje ova lepa devojka visoka169 centimetara, teška 56 kilograma, smeđih očiju i divne bujne kose, "preparati za negu su, naravno, dobrodošli, ali se i bez njih može".

A da bi takav osmeh bio iskren, objasnila je, čovek mora biti zdrav. U očuvanju zdravlja Fahriji pomažu seanse kod kiropraktičara. Toj u Turskoj malo poznatoj metodi priklonila se još u Nemačkoj, gde je, iako spada u alternativnu medicinu, pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

"Kiropraktičari imaju holistički pristup lečenju i koriste urođenu sposobnost organizma da se sam isceli uz pomoć pravilnog funkcionisanja nervnog istema – objasnila je glumica u jednom intervjuu zašto u rednovnim intervalima posećuje stručnjaka iz te oblasti. " Oni dodirom ili pokretom ispituju strukturu i funkciju kičme, zatim karlice ili kostiju lobanje, koriguju ih ako je to potrebno, i tako podstiču sposobnost ozdravljenja bez primene lekova ili hirurškog zahvata. Rezultat toga je i pravilno držanje tela, što je takođe bitno za devojke."

A kad su ispunjeni ti temeljni uslovi na kojima počiva lepota, na red dolazi nega i izbor proizvoda koje koristi. Međutim, taj izbor najviše treba da zavisi od tipa kože i kose, a ne od saveta prijateljice ili sugestija iz reklama, smatra glumica.

Osim toga. pridržava se nekih pravila koje je sama sebi postavila:

1. Zdravo se hranim, uglavnom spavam sedam sati dnevno, bavim se sportom i pijem mnogo vode. Kad god mi snimanje dozvoljava, ustajem rano i pešačim kilometrima, to je sjajno za fit formu. Ta mala pravila postala su mi rutina. Zato imam utisak da sa lakoćom održavam i kondiciju, i liniju.

2. Privatno se uopšte ne šminkam jer ne želim da opterećujem kožu koja je tokom snimanja pod teškim naslagama profesionalne šminke i treba joj odmora.

 3. Imam bujnu kosu i kad sam birala boju za nju odlučila sam se za onu koja će delovati prirodno i elegantno. Moj izbor je tamnija smeđe, jer je prvenstveno u skladu sa mojim svetlim tenom. Svim ženama savetujem da boju kose biraju prema tenu, a ne prema trendovima, jer će jedino tako delovati prirodno.

4. Da bi kosa bila sjajna i zdrava, pijem dva-tri litra vode dnevno. Uz to jednom mesečno stavljam masku od kavijara. Kavijar stimuliše vlasište i neguje vlasi od korena do vrha, pa je kosa sjajna i jaka. Otkako sam počela da ga koristim, kažu da mi je kosa još lepša.

PROČITAJTE JOŠ: Sreća koja prati Nedžlelu i Bali-bega: kako su do slave došle turske zvezde Fahrije Evcen i Burak Ozčivit

5. Kad god mi se ukaže prilika, odlazim u hamam u blizini moje kuće. To savetujem svima koji me pitaju od čega mi je koža tako čista i blistava. U obaveznu negu spada i stavljanje maski od gline, morskih algi i ulja čajnog drveta. To su prirodni preparata koji podstiču zdravlje i vitalnost kože.

6. Doručkujem samo musli, a za ručak i večeru jedem mnogo povrća i ribe. Od testa te masnih i prženih jela držim se podalje. Iako nisam spretna u kuhinji, umem da pripremim ono što voli:  zapečenu testeninu s povrćem i ribu na razne načine. Slaba tačka mi je čokolada, svaki dan moram da pojedem nekoliko kockica, priznajem bez imalo griže savesti.

7. I da, važno je pružati ljubav i ljudima, i životinjama i biljkama. Zato u kući imam dve mace, Čika i Čiku.  One dobro podnose moje odsustvo dok radim, domu daju toplinu a na ljubav i pažnju uzvraćaju nežnim umiljavanjem.

Tekst: M. R. 

Izvor: Lisa