Na izboru za Mis sveta koji je održan u Londonu 14. decembra 2014. godine pobedila je Rolin Straus (22) iz Južne Afrike, saopštili su organizatori takmičenja.

Na drugo mesto se plasirala Edina Kulčar iz Mađarske a treća je Amerikanka Elizabet Safrit, preneo je Rojters a javlja Tanjug. Naša predstavnica, lepa Milica Vukliš, nije uspela da se plasira u deset najlepših žena na svetu.

Više: Francuska zabranjuje dečje izbore za mis?

Na ovogodišnji izbor za Mis sveta senku je bacila tragedija koja se dogodila nekoliko dana uoči takmičenja kada je predstavnica Hondurasa pronađena ubijena a sumnja se da je u pitanju zločin iz strasti, navodi Rojters.

Na takmičenju su učestvovale predstavnice iz 124 zemlje, podseća britanska agencija. Finale je pratilo više od milijardu TV gledalaca.

Pobednica je studentkinja medicine, a kako Rolin kaže, želja joj je da širi mogućnosti za obrazovanje u domovini i pomogne i drugima da ostvare svoje snove. Ona je inače treća u nizu Južnoafrikanki koje su uspele da se popnu na pobedničko postolje na ovom izboru. Međutim, kako organizatori ističu, veliku ulogu u takmičenju igra i talenat takmičarki kao i njihovo učešće u humanitarnim akcijama.

Više: Džoan Kolins: Devet tajni večne lepote!