Prvi susret sa pistom imala je kao tinejdžerka, na jednoj dobrotvornoj akciji organizovanoj kako bi se prikupio novac za prijatelja njenog oca, teško obolelog od kancera. Tako je manekenka jedinstvene, atipične lepote Karli Klos (22) otkrila čari modelinga i trenutno se nalazi u top 10 manekenki sveta.

Kada su predstavnici modne agencije Elite NY videli editorijal na 12 strana objavljen u čikaškom Scene Magazine iz rodnog grada doveli su je u Njujork. Magazin People 2008. proglasio ju je najboljom manekenkom sveta čuvenom po svom speci fičnom, moćnom hodu. Bila je muza modnih kuca Christian Dior, John Galliano, Donna Karan, Lacoste, Lanvin... a i anđeo je modne imperije Victoria’s Secret Angel.

Karli Klos zabavlja se sa Džošom Kušnerom, osnivačem i glavnim partnerom firme Thrive Capital, inače potomkom jevrejske porodice koja se bavi nekretninama i vlasnikom novinske izdavačke kuće The New York Observer. Omiljeni modni brendovi su joj Calvin Klein i Gucci.

Karli je omiljena među koleginicama jer na revije donosi kolačiće koje sama pravi, a u saradnji sa Momofuku Milk Bar osmislila je recept po kome se prave kolačići čiji prihod od prodaje Karli izdvaja za fondove za gladnu decu. Poglrdajte najlepša izdanja ove super-manekenke u našoj galeriji slika!

Tekst: Ivana Vušković

LepaiSrecna Dugonoga Amerikanka, manekenka Karli Klos priznaje da ne voli mršave devojke, već jake i seksi, baš kao što je ona. Svoj hobi pravljenja kolačića pretvorila je u humanitarnu akciju za pomoć gladnoj deci sveta.