Čista kosa je osnova lepog izgleda. Ipak, nemojte da osuđujete osobe sa prljavom kosom, možda pate od masne kože glave. Obično baš one peru kosu svakog dana jer misle da je to pravo rešenje.

Međutim, vremenom dlaka postaje lomljiva i porozna, krajevi se brzo suše, a lučenje masnoće postaje sve jače.

Povećana masnoća vlasišta, može nastati usled hormonskih promena, neuhranjenosti, zbog proizvoda za negu koji vam ne odgovaraju itd.

Naravno, takav problem je veoma neprijatan, a osim estetetike postoji još jedna problem - masna kosa brže opada.

Ako se suočite sa problemom povećane masnoće kože glave, svakako treba da odete kod lekara - možda je u pitanju hormonalni disbalans ili neki drugi zdravstveni problem.

Genetika može da bude jedan od razloga zašto vam se kosa brzo masti. Triholog i kozmetolog Aigul Ibatulinaa podelila je tri uputstva koja će vam pomoći da održite kosu čistom što je duže moguće.


Кod povećane masnoće postoje tri osnovna pravila za negu kose

  • Operite kosu dva puta. To ne znači da treba da perete kosu dva puta nedeljno ili dva puta dnevno. To znači da svaki put kada perete kosu, prvo morate šamponirati kožu glave, držati tri minuta, isprati, a zatim ponovo šamponirati i ponovo isprati.
  • Regenerator nemojte da nanosite na koren
  • Nakon što ste oprali kosu, naneli regenerator, a zatim osušili kosu i stilizovali kosu, potrebno je nanesete šampon za suvo pranje na koren kose.

Tekst: Lepa&Srećna