Sorta „Matsum” raste kod nas. Nije otporna na zimske uslove, pa se stoga uzgaja u saksiji, u vlažnoj zemlji bogatoj hranljivim materijama. Na mestu zaštićenom od mraza vasabi cele godine formira jestive listiće blagog ukusa.
Divlji oblik (Wasabia japonica) vodi poreklo iz hladnih japanskih šuma i tamo uspeva na temperaturama od 8 do 20°C u planinskim potocima.
Ova biljka poznata je ljubiteljima sušija po pikantnom ukusu, svetlozelene boje čiji ukus podseća na ren, a dobija se od struganih klica vasabija koje se serviraju uz nju. Nežnozelene klice vasabija podsećaju na ubrane glavice prokelja. Listići se koriste na isti način kao i ren.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka