Cvasti komorača koji potiče sa Sredozemlja porastu do 2 m. U rano leto beru se sitni cvetovi a mogu da se korsite kao dodatak salati, povrću ili ribi. Od jula možete da otresete fin zlatnožuti polen sa cvetova i njime začinite rižoto.
Slatko seme koje sazreva u jesen u Italiji je omiljeni začin za salamu, a koristi se i za spravljenje čajeva te kao dodatak hlebu. Ovu dvogodišnju biljku posejte u zemlju bogatu hranjivim sastojcima. Tada ćete već u proleće moći da berete sveže listice.
Posebno je dekorativan bronzani komorač sa izdancima boje bakra. Ako kod obe vrtste ostavite da seme sazri, biljka će se samorasejati u leji. Ako ima previše biljaka, presadite ih na novo mesto ili poklonite. Kasnije će obrazovati dubok koren koji jedva da može da se prekopa.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka