Najlepše doba u godini za mnoge je proleće. Vreme je to kad dani postaju duži, a sunce sve češće dolazi na naše prozore. Drveće polako pupi, a rano prolećno cveće cveta u živopisnim bojama pokazujući nam svoju lepotu, raskoš i boju. Kako biste mogli da uživate u svim čarima prirode u svom domu i bašti, februar je pravo vreme za male vrtne radove i sadnju cveća u saksije.

PROČITAJTE JOŠ: CVETNA TERAPIJA KOJA IMA LEKOVITI EFEKAT: 7 vrsta cveća sa isceljujućim sposobnostima koje možete da uzgajate u svom vrtu

S obzirom na to da promenljivi vremenski uslovi s kojima se susrećemo u rano proleće znaju da iznenade, osetljivije vrste biljaka potrebno je zasejati u zaštićenom prostoru kako bi seme preživelo povremeni mraz.

U vrtu se mogu posaditi neke vrste lukovičastog cveća ako zemlja nije smrznuta, kao što su gladiole, a u zaštićenim prostorima se mogu posejati  semenke i lukovice koje ukoliko želite možete da presadite van kada za to budu optimalni uslovi.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA POSADITE ZUMBULE NA NAJMODERNIJI NAČIN: nove ideje za kombinacije zumbula i neobičnih saksija i žardinjera (FOTO + URADI SAM)

Osim gladiola, popularne su i petunije, a u rano proleće možete da posadite i miosotis, karanfile, salviju i lobeliju.

Pogledajte u galeriji slike cveća koje se sadi u rano proleće!

Izvor: Zadovoljna

LepaiSrecna Baštovanski poslovi u rano proleće! Uživajte i planirajte svoje cvetne oaze...