Moderna bašta ne mora imati klasično a ni samo jedno mesto za sedenje i uživanje.

Ova bašta ima čak tri takva mesta, različito uređena i povezana u celinu, a svaki kutak ima svoju čar. 

Organizovana u relativno uskom prostoru -  širine 3.7 metara, a dužine 25 - ova savremena i prelepa bašta je podeljena, tako da svako mesto sa baštenskim nameštajem predstavlja deo za sebe, te se ne stvara utisak da je vrt prenatrpan baštenskim nameštajem. U uređenju eksterijera, ovakav trend se sve češće naziva "baštenska soba".

VIŠE: Ideja za zanimljivo dvorište: prelepe baštenske sobe u uskom vrtu (FOTO)

Kako bi se postigao što bolji efekat, svaki komad nameštaja ima bele detalje koji se savršeno uklapaju sa stazom od drvenih daščica.

Prvi deo za sedenje i uživanje se nalazi ispred kuće i čine ga sto, bele stolice sa jastucima i suncobran. Ovaj deo je savršen za posmatranje zalaska sunca, jer poslednji tone u senku.

VIŠE: Naravite svoje malo baštovansko carstvo: korak po korak do jedinstvenog mini vrta koji se sam zaliva (URADI SAM, FOTO, VIDEO)

Put od dasaka koji vodi kroz vrt oivičen je cvetnim azalejama, bambusom, četinarima, mladim drvetima kleke, palmama i magnolijom. 

Neobično postavljen, drugi deo baštenskog nameštaja se nalazi pokraj same staze. Manji stolovi koji se nalaze pored staze ne samo da se odlično uklapaju uz nju već su i veoma funkcionalni, a stolice na kojima se nalaze jastuci zanimljivog printa odgovaraju boji bambusa i neobičnoj skulpturi koja se nalazi pored njih. 

Pokraj staze, nalazi se manja ušuškana fontana sa kamenjem, privlačnog, prirodnog dizajna. Okružena četinarima, ova fontana stvara odličan osvežavajući utisak. 

Međutim, ovaj vrt ne čine samo manja stabla. Među mnogobrojnim biljkama, možete pronaći i cvetove jarkih i lepih boja, a nas je oduševio jarkoljubičasti kalifornijski jorgovan. 

Treći deo za sedenje namenjen je pravim hedonistima. Udobna bašenska garnitura, ukrašena udobnim jastucima, smeštena je u donjem nivou bašte i predstavlja krunu ovog vrta.

VIŠE: Feng šui za dvorište: gde da stavite fontanu u bašti da donese zdravlje i bogatstvo

Crveni jastuci su odlično složeni sa cvetovima azaleja, a pažljivo uređeni žbunovi krase svaki kutak. 

Pravi mali rajski vrt, zar ne? 

Izvor: Lisa/Moja lepa bašta

JOŠ FOTOGRAFIJA OVOG PREDIVNOG VRTA MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ GALERIJI!