Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mala gradska bašta za ljubitelje lavande i zelenila

U ovoj bašti dah vam se vraća, a ne oduzima... u njoj dišete smireno i srećno, a oči se raduju prelepim površinama cveća i zelenila.

  Izvor: Foto: Promo / Delbuono Gazerwitz

Šestorica pejzažnih arhitekti okupljenih u maloj firmi "Del Buono Gezervic" počinju uvek skromno, a onda osvajaju svet...

Tako je i sa ovom prelepom baštom u prestižnom londonskom Kensingtonu u kojoj je sa besprekornim ukusom pomešano nekoliko stilova i dobijen savršen rezultat.

U skladu sa starim britanskim pravilom da se istinski luksuz krije iza jednostavne i svedene fasade, tako i ova bašta na prvi pogled deluje beskrajno skromno - mini leje oivičene opletenim prućem, mnogo zelenila i malo cveća, izbor boja ograničen na sve nijanse zelene, poneku ljubičastu nijansu na lavandi i floksu i malo bele, pitome klupice od kovanog gvožđa, takođe obojene u belo.

Više: Kako gajiti lavandu u našem podneblju

Međutim, ako se udubite u savršene prizore koji vas čekaju u našoj galeriji slika, zapazićete da se iza savršenih simetrala krije ozbiljno plaćeni rad pejzažnih arhitekti školovanih na najboljim svetskim fakultetima. Leje su tako besprekorno doterane da vam je jasno da je za to neophodan višečasovni rad, a vreme je danas luksuz kojim se ne može baš svako pohvaliti. 

Za sva ta ulaganja, ova mala gradska bašta uzvraća višestruko skupljim poklonom - kad sednete da se odmorite u njoj, vraća vam se dah, u njoj dišete smireno i srećno, a oči se raduju prelepim površinama cveća i zelenila. Pogledajte!

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije