Mladi listovi i izdanci potočarke (Nasturtium officinale) ne daju samo vlasnicima bašti svež začin svakog dana. Jer od 30 do 60cm visoka, ali najčešće viseća začinska biljka, kojoj nije kasno ni u junu da se poseje, uspeva i u saksijama, činijama i žardinjerama. Potrebno je samo da zemlja uvek bude vlažna! Potočarka zapravo raste u potocima.

Osim toga saksije treba da imaju rupe za odvod vode, jer koren u stajaćoj vodi pati usled nedostatka kiseonika i može da istruli. Ko koristi vodootporne saksije i stalno ih sve do vrha puni vodom, trebalo bi da svaka dva dana prospe vodu i zameni je svežom. Odaberite senovito mesto za ove zimzelene začinske biljke. Njeno lišće ima oštar ukus kao kres salata i pomalo je gorko. Bere se kada biljka prestane da cveta, a koristi kao začin u salatama i sosovima.

Za prihranjivanje potočarke svake druge nedelje dodajte tečno đubrivo za začinske biljke i to upola koncentracije. Cilj je rast zdravog lišća, aromatičnog i bogatog vitaminima.