Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI ORGANSKI RASTVOR ZA PRSKANJE VOĆA, POVRĆA I RUŽA: prirodni preparati od koprive koji odbijaju lisne vaši i grinje i štite biljku od bolesti (RECEPTI + PRIMENA)

Rastvori od koprive će zaštiti vaše biljke od štetočina i u isto vreme ih prihraniti kiseonikom.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada razmišljate o načinu zaštite bilja u organskoj proizvodnji, morate biti veoma pažljivi pri izboru odgovarajućih preparata. Zaštita organski gajenog bilja zasniva se na nepesticidnim merama i na primeni prirodnih preparata. Saznajte kako da napravite prirodni rastvor od koprive za zaštitu vaših biljaka od štetočina.

Povezane vesti

Gusti rastvor od koprive

Taj rastvor ima vrlo neprijatan miris koji odbija štetočine kao što su lisne vaši, trips, grinje (pregalj) i smeđa trulež. Za pravljenje rastvora beru se samo nadzemni delovi biljke. Potopite 1 kilogram koprive bez korena u 10 litara vode. Ostavite je tako da odstoji 10-15 dana u hladovini (najbolje na oko 18°C).

  Izvor:

Svakog dana je promešajte. Rastvor će se vremenom zgušnjavati i promeniti boju u smeđu. Na kraju biće spreman za upotrebu kada se više ne budu stvarali mehurići vazduha usled vrenja. Kada se smesa dovoljno zgusne, procedite je i odstranite delove biljke koje ćete kompostirati.

Rastvor od koprive prihranjuje biljke kiseonikom i štiti je od bolesti. Najbolje ih je koristiti u vegetacionom periodu, na svake tri nedelje. Rastvor čuvajte na tamnom mestu u zatvorenoj posudi, najduže 12 meseci. Prilikom upotrebe razredite rastvor vodom. Vodite računa da odnos vode i rastvora bude 7:1. Sipajte razređeni rastvor u flašu sa rasprskivačem. Taj rastvor možete posuti na onim područjima gde štetočine nanose štetu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije