Letnja bašta naše čitateljke Danijele Vulović iz Rasne kod Požege je svake godine sve lepša i lepša. Raznobojno, negovano cveće i zanimljive biljke poput banana i ukrasne tikvice čine ovu baštu drugačijom i posebnom.

Danijela Vulović kaže nam da je njena ljubav prema cveću i baštovanstvu velika a ovo predivno uređeno dvorište to dokazuje. Naša čitateljka pažljivo bira šta će da unese u svoju baštu od novih vrsta kako bi sve bilo skladno i uklopljeno a u isto vreme prirodno i lepršavo. 

PROČITAJTE JOŠ: OVAJ LETNJIKOVAC ĆE VAS ODUŠEVITI: kako da spremište za drva postane pravi ukras u dvorištu (URADI SAM + FOTO)

Danijelino zeleno carstvo puno je raznobojnog cveća koji unose čaroliju leta u dvorište i kuću. Petunije, kadifice i noćne frajle nezaobilazan su izbor za svaku baštu a Danijelina je prepuna ovih cvetova i zato blista u divnim bojama. Tu su čarobni zvončiči, beli, roze, plavi i crveni lijanderi kao i loknasta perena. Dašak egzotike u ovu baštu unose drvo banane, kiseli ruj sa crvenim somotastim cvetovima i ukrasne tikvice koje se u slapovima spuštaju i prekrivaju zid. 

U ovom predivnom carstvu naše čitateljke uživaju i njen pas Maks i mačak Puniša. Njihov porodični pas Maks je dobio lepu kućicu od oblica a Danijela se pobrinula da mu okruži dom cvećem, dok se mačak Puniša vragolasto krije među biljkama i uživa u hladu. 

Najlepši Danijelin kutak je predivna zelena oaza na terasi koju je naša čitateljka sama napravila. Zanimljivu i maštovitu kompoziciju čine saksije koje su pažljivo složene jedna na drugu a unutar njih je osmišljena prava mini bašta sa kućicom i stazom. Tu je posađena i zanimljiva biljka kinder jaje iz čijeg cveta se formira malo jaje.

PROČITAJTE JOŠ: Zašto na svakoj terasi treba da cvetaju petunije: najlepše letnje cveće za balkon i dvorište (FOTO GALERIJA)

Danijela ističe da ona mnogo voli cveće i da je cveće čini srećnom, a njena bašta dokazuje da je njena ljubav prema prirodi ogromna.

Predivno cveće, saksije i egzotične biljke pogledajte u galeriji!

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Savršeno dvorište, zelenilo i predivne biljke u prelepoj bašti naše čitateljke Danijele Vulović i vas će ostaviti bez daha! Pogledajte slike i nađite inspiraciju!