Najbolje vreme za sadnju trave je proleće ili jesen. Ipak, pre nego što zasučete radove, trebalo bi unapred isplanirati kakvu travu želite u vašem dvorištu i iskalkulisati troškove koji nisu baš tako mali. Treba voditi računa da je postavljanje trave samo delimično završen zadatak. Potrebno ju je i redovno održavati.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo je najbolje zemljište za TRAVNJAK: kako da odredite kvalitet zemljišta i da ga pripremite za sadnju trave

Ukoliko na podlozi postoji korov, bitno je za početak zemljište istretirati totalnim hibricidom. Potrebno je sačekati 7 do 10 dana da on odreaguje. Nakon toga, treba ukloniti sasušeni ostatke trave, a zemljište grubo obraditi frezom. Nakon toga, na red dolazi fina obrada grabuljama.

Travu sa busenom treba odrolati i postaviti tik do prethodne trake. Traku dobro utisnuti rukama po uglovima. Nakon toga, potrebno je preći valjkom po travi kako bi se ona bolje primila za tlo. Nakon postavke tepiha od trave, potrebno ju je zalivati 2 do 3 puta na dan u letnjem periodu, ili jednom ili dvaput na dan u periodu proleća i jeseni (ujutru i uveče).

Koliko košta tepih trava - pročitajte na sledećoj strani!