Sve je počelo kao 130 kvadrata golog betona na krovovima garaža u jednom kvartu u Čikagu, a završilo se kao savršena dnevna soba pod otvorenim nebom, spremna za uživanje!

Zaslužni za ovaj sjajan projekat su pejzažne arhitekte iz "Studija Prasas", koje su udružene sa kolegama iz kompanije "Kristi Veber" kreirale divan prostor sa elementima za sedenje i ručavanje ali koji uključuje i male uzdignute leje sa prelepim baštenskim biljem, tendu, žardinjere... pa čak i fantastično dvorišno ognjište.

VIŠE: Tri saveta za baštu na krovu

Uz sjajan pogled na gradske krovove i nebo Čikaga, vlasnici ovog savršenog prostora uživaju i u mirisu "orlovih noktiju", a ehinacea privlači leptirove kad je u cvatu. Tu su i uzdignute leje, mala vodena površina, sve što bi srce moglo poželeti... uživajte u galeriji slika!

VIŠE: Kako da izaberete najbolje biljke za “zeleni” krov

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta

LepaiSrecna Uz sjajan pogled na gradske krovove i nebo Čikaga, vlasnici ovog savršenog prostora uživaju i u mirisu "orlovih noktiju", a ehinacea privlači leptirove kad je u cvatu. Tu su i uzdignute leje, mala vodena površina, sve što bi srce moglo poželeti...