Tradicija stare bonsai škole Nearari nastavljena je u kokedami varijanti, u kojoj biljka raste iz kompaktne zemljane kugle obložene mahovinom. Upravu tu ideju razradio je i Fedor Vanderfalk, čiji viseći vrtovi ukrašavaju čarobne izloge amsterdamske cvećare Pompon. 

Poetične i iznenađujuće praktične, cvetne kugle deluju kao da lebde. Vanderfalk koristi mrežaste vrećice i zemlju kao osnovu za koren oblikovan u loptu, a zatim je pomoću jakih niti kači za alke na tavanici ili o grane većih aranžmana. Često se zamisao završi i u pravoj mreži metalnih kuka, a mnoštvo tako postavljenih biljaka oformi čudesnu instalaciju. Zalivanje nije teško - loptu treba potopiti u vodu i ostaviti desetak minuta a zatim ocediti pre nego što se biljka vrati na mesto. Vrste su, čini se, bezbrojne... pogledajte galeriju slika!

LepaiSrecna Na snažnim nitima, u zemljanim kuglama, može da se smesti čitav jedan viseći vrt - za sve zaljubljenike koji nemaju dovoljno prostora u stanu, a želeli bi efektan, moderan i neobičan ukras u svom domu.