Instalacija bašte na krovu američkog umetnika, pisca i kustosa Danijela Dena Grejama jedna je od uzbudljivijih dela koje su posetioci sa svih strana sveta u mogućnosti da vide od 29. aprila do 2. novembra 2014. godine na vrhu muzeja Metropolitan u Njujorku. 

Izloženi "Paviljoni", kako ih Den Grejam naziva, su kulminacija fotografije, filma, umetnosti i performansa čitave njegove električne karijere.

Ovde gledalac ima priliku da bude u interakciji sa instalacijom prateći svoj odraz u ogledalima, dok pejzaž interveniše u stvaranju prave, žive umetnosti.

"Krovna bašta" napravljena je tako da se idilično prostranstvo Central Parka suprotstavlja visokim zgradama Menhetna, te hodajući po naizgled prigradskim travnjacima ljubitelji umetnosti mogu da budu deo vrlo složene igre ogledala. 

Ovaj specijalno projektovan teren dizajniran je u saradnji sa Ganterom Vogtom, švajcarskim pejzažnim arhitektom.

Inače, staklene obloge simbolišu ekonomsku snagu i efikasnost, ali i pružaju kamuflažu, odražavajući svet oko sebe štiteći od radoznalih očiju ono što se zapravo dešava. Grejam takođe spaja romantiku sa savremenim svetom, svetlucavim fasadama i kancelarijskim kulama.