Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povrće i cveće u istoj žardinjeri

Čak i ako niste do sada pokušavali da gajite povrće na terasi, kombinacije povrća ili voća i cveća sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Spojite kadificu s paradajzom, a jagode s ruzmarinom i imaćete najneobičniji vrt na svom balkonu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kadifica je odličan pratilac povrća jer ima jako dejstvo kao insekticid. Svi štetni insekti prosto ne podnose kadificu pa će njeno “gostovanje” u saksiji s paradajzom  biti ne samo praznik za oči nego i mala pobeda organske proizvodnje u vašem domu.

Bosiljak, takođe,  snažno odbija štetočine tako da ga možete posejati u žardinjeru s paradajzom. Ove dve biljke su dobar tim i zato što imaju slične potrebe za vodom pa im odgovara da budu smešteni u istoj posudi. Za vas će biti posebno uživanje kad – dok berete paradajz za salatu – uzmete i malo listova bosiljka za najlepši mediteranski dresing.

Ruzmarin može biti savršena pratnja za jagode: ne samo da ruzmarin odbija insekte već se i potrebe za vodom ovih biljaka odlično uklapaju – treba im više vode na početku sezone, a onda sve manje kako leto odmiče, a berba jagoda se završi. Uz to, slika koju čine srebrnozeleni listići ruzmarina kraj jarkozelenog lišća jagoda biće pravo prirodno remek-delo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije