Limun-trava voli sunce i zemljište bogato azotom. Odgovaraju joj temperature od 15 do 29 stepeni i visoka vlažnost, što znači da treba da vodite računa da se zemlja u saksiji nikada potpuno ne osuši. Takođe, treba da pazite i da ne zalivate po jakom suncu jer će listovi dobiti fleke.  Savetuje se i povremeno prihranjivanje i to đubrivom koje ima dosta azota.

Biljka se bere tako što se cela stabljika iseče pri samom dnu. Pojedinačno ubiranje listova je dobro za one kojima je svakodnevno potrebna limun-trava u manjim količinama, samo treba izbegavati središte biljke - listove u centru ostavite da rastu. Limun-trava se lako širi tako da ćete deljenjem busena moći i da je razmnožite.

Možete je koristiti za pripremanje čaja, supa, kao i u mnogim narodnim kuhinjama. Može se koristiti veći deo biljke – celi listovi, vrhovi listova ili same stabljike. Limun-travu možete dodati u prženo ili bareno povrće i tako ćete jelo dobiti egzotičnu aromu.

Izvor: Lisa / Moja lepa bašta