Origano je uporna višegodišnja biljka koja može da pregrmi mnoge snežne oluje, piše Lovesensa.
Postoji mnogo vrsta ali ako želite da ga koristite kao začin, najbolji je grčki - nije ni čudo što su ga nazivali "radošću s planine". Možete ga gajiti iz semena ili kupite rasad.
Optimalno je da vaš origano bude izložen suncu osam sati dnevno. Nemojte ga nikada ponovo zalivati dok se zemlja dobro ne osuši. Nije potrebno mnogo đubriva a višak će mu samo pokvariti ukus.
Insekti ili bolesti retko napadaju origano ali ako koristite zaštitu opredelite se za organska sredstva.
Kad je vaša biljka poraste do 10 cm možete brati listove. Da biste očuvali ukus origana, najbolje je brati ga ujutro.
Origano možete koristiti svež ili osušen, čak i zamrznut iako je idealno da se opredelite za svežu varijantu. Nakon 2-3 godine listovi gube aromatičnost, pa treba zasaditi novi.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka