Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Letnja nega sobnog cveća u šest tačaka

Visoke temperature mogu da predstavljaju posebno iskušenje za biljke i zato im treba posvetiti pažnju makar na nekoliko minuta svakog dana. Dajemo vam najsažetiji podsetnik o onome što ne smete propustiti da učinite za njih tokom ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Osvežite kaktuse
Leti bodljikavi drugari mogu da budu napolju. Na staništu zaštićenom od kiše biljka formira mnoštvo lepih cvetova. Postepeno ih navikavajte na intenzivnu svetlost.

Uklanjajte uvele listove
Delove biljaka koji padnu u saksiju brzo uklonite. Na njima se nalaze štetočine i izazivači bolesti, koji se mogu proširiti.

Negujte lišće
U toplom periodu godine sobne biljke su zahvalne ako ih povremeno orosite mlakom vodom, po mogućstvu mekom. Pri tom nemojte da zahvatate cvetove, a eventualne tragove krečnjaka na lišću obrišite vlažnom krpom.

Uklonite precvetale cvetove
Redovno uklanjajte uvele cvetove, ne samo zato što ne izgledaju lepo već se tako podstiče i formiranje novih cvetnih pupoljaka.

Nađubrite ruže
Odmah posle prve faze cvetanja, ali ne kasnije od kraja juna, ruže prihranite punim đubrivom.

Izbegavajte stalnu vlagu
Ako biljke stalno stoje u vlažnoj zemlji, pre ili kasnije koren počinje da truli. Prospite vodu koja se sakupi u tacnici jedan sat posle zalivanja.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije