Pomračenja Meseca i Sunca su prirodne ciklične pojave koje se dešavaju nekoliko puta godišnje. U astrologiji se zovu lunarna i solarna eklipsa, a stari astrolozi su verovali da donose velike promene i događaje u životu ljudi, najviše su ih se plašili kraljevi, zbog mogućeg gubitka vlasti.

Obični smrtnici nisu ni poznavali astrološke i astronomske pojave, pa su osećali da dođe neko vreme kada se događaji dešavaju pokrenuti nekom drugačijom energijom, a ne slobodnom voljom čoveka. Život ne bi imao smisla kada bi bio sasvim predvidiv i previše jednostavan, neka tajna u njemu mora da postoji, zato ga toliko volimo.

Sunčevo pomračenje je 29. aprila 2014. godine, a pomračenje Meseca je bilo 15. aprila i njegov uticaj se oseća bar desetak dana, a nekada i pola godine (o uticaju na vaš znak pročitajte ovde).

Vreme između ova dva pomračenja je vrlo kratko i doneće jake uticaje tokom sledećih šest meseci, jer je obeleženo mnoštvom planeta koje imaju konfiguraciju krsta. Kako da izbegnemo greške i iskoristimo dobro ovaj aspekt, pokušaćemo da damo astrološki pogled i savet. Potražite svoj znak u galeriji slika.

Tekst: Tatjana Drobac

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Vreme između pomračenje Meseca koje je bilo 15. aprila i Sunčevog koje je 29. aprila je vrlo kratko i doneće jake uticaje tokom sledećih šest meseci, jer je obeleženo mnoštvom planeta koje imaju konfiguraciju krsta. Pročitajte kako da izbegnete greške i iskoristite dobro ovaj aspekt.