OVAN

POSAO:
Mart je mesec velikih promena. Iznenađenja su izvesna. Dobrotvor planeta Jupiter ukazuje na pokretanje pozitivne energije ovog nadasve dinamičnog znaka. Imate mogućnost da po prvi put ostvarite snove i kontakte sa osobama od važnosti i prestiža. Pomoć njihova je izvesna, a napredovanje pripadnicima ovog sazvežđa imperativ. Promene na radnom mestu ili okruženje očekujete u drugoj dekadi meseca. Poslovno putovanje otvara vrata posebno onim osobama koji se bavi privatnim biznisom, a oprez kad je novac u pitanju jer preterano trošenje i nepažnja mogu napraviti pometnju u poslovanju. Ideje, planiranje i podrška su faktori koji utiču na dobro poslovanje ovog znaka. Veliki događaj je ulazak Saturna u znak ribe gde će boraviti tri natredne godine. Za Ovna to je 12. polje koje mu može doneti razna otežanja ali i mogućnost da sebe spozna kroz duhovni svet i tako stvori nove temelje i znanja za dalju budućnost.
LJUBAV:
Emotivno reagujete na reči partnera. Obično ostavljate jaku impresiju kod suprotnog pola, dominirate skoro svaki put ali je savet da bar ovaj period spustite loptu imate kompromisa, jer planeta ljubavi Venera boraviće u vašem znaku Ovan pa je sukob mišljenja uvek prisutan. Slobodni Ovnovi blistaće u društvu i novo poznastvo će se desiti. Vi vodite računa o svom fizičkom telu i nećete imati problema da se dopadnete osobi preko puta Vas.
ZDRAVLJE:
Pazite na povrede i padove jer Ovan je znak koji srlja i ne vodi računa u svom okruženju. Ishrana je važna, a redukcija mleka i mlečnih proizvoda poželjna.

BIK

POSAO:
Za rođene u znaku Bika mesec mart je dobar i kompetibilan energetski sa njihovim znakom i planetom vladarem Venerom. Iako Bikovi izgledaju vizuelno tromo, uspavano, pomalo lenjo, to je zamka. Kroz uspavane i teške kapke oni samo polako i smireno prate okolinu i šta se dešava oko njih. Ideje, dinamika, nadahnutost, to je ono što ovo sazvežđe pokreće. Finansijski ne bi trebalo da imate problema, mada, uvek je oprez ovom znaku kada kreće proleće jer se rađaju novi konkurenti. Ako ste povezani sa inostranstvom na bilo kom nivou, sigurni uspeh predstoji. Druga polovina meseca je aktuelna za komunikaciju sa drugim državama. Često vaše želje postaju stvarnost ali znate da budete pod stresom u tim trenucima. Mnogo obaveza tokom marta daće nedovršene poslove koji se nastavljaju u narednom mesecu. Sa ulaskom Saturna u znak Ribe u vaše 11. polje imaćete priliku da sanjate velike snove, da imate velike ambicije i da poradite na tome što može biti trajno i dugo.

LJUBAV:

Sklonost ka skrivenim emocijama. Teško se odlučujete i pokazujete iskrenost. To je prolazna faza. Bik je izrazito čulan i senzibilan znak i ne može dugo da bude sam, bez partnera. Odlučuje se na raskid ukoliko suprotna strana hladi odnose ma koliko ljubavi ima prema partneru. Ceo mesec je obojen velom tajni, pa tako da postoji mogućnost za skrivenu vezu. Odnos sa stalnim partnerom može da dovede do usijanja posebno poslednje nedelje marta kad je i odluka o stabilnosti veze odlučujuća. Slobodni Bikovi imaju poznanstvo kroz jednu važnu instituciju tačnije poslovna povezanost. Potencijalni partneri mogu da budu vezani za znak Jarac,Vodolija, Ribe.

ZDRAVLJE:
Zdravstveno tranzit vladara planete Venera kroz znak Ovan daje problem sa organima na glavi. Posebno oscilacije u raspoloženju, napadi besa ali i sinusi mogu biti slaba tačka ovog meseca. Bik voli prirodu pa je savet da sa prvim zracima sunca krenu na izvor pozitivne energije kroz šetnju.

BLIZANCI

POSAO:
Astrološki možete da računate na dobar mesec jer vam zvezde obećavaju da ćete imati poslovni uspeh i novac. Vrlo ste sposobni kada treba da zaradite, imate jasne ciljeve i vaš um brzog Merkura funkcioniše besprekorno. Ako želite da imate kontakt sa inostranstvom onda gledajte da to bude na početku ili bar prvih deset dana meseca. Svaka promena za vas je veliko duhovno uspeće, pa će i odlazak u inostranstvo poslovne prirode biti ne samo novo iskustvo već nova ideja i strategija za dalje sutra. Blizanci koji rade za drugog tačnije se nalaze u podređenom položaju imaju šansu da taj status promene ili da naprave pauzu u radu i sačekaju naredni period kao plodonosniji za njih. Sa saradnicima morate da budete oprezniji u komunikaciji jer često jezik Blizanaca zna da bude brzoplet i kaže ono što ne misli. Velike ambicije i novi projekti vode vas put uspeha i moći. Sa Saturnom u vašem 10. polju morate da promenite posao, karijera mora da dođe do izražaja a vi da pokažete ko je šef!

LJUBAV:

Unutrašnja emotivna struja traži balans. Često odlutate u mislima jer uvek nešto planirate. Partner za vas može da predstavlja osobu koja je neprimećena figura u vašem životu i to može da bude veoma nezgodno posebno ako je osoba pored vas iz vatrenog sazvežđa Ovan, Lav ili Strelac. Najbolje za partnerstvo i slaganje je kraće putovanje sa voljenom osobom. Samo na taj način možete da prevaziđete teške dane. Slobodni Blizanci imaju dilemu. Često mešate prijateljstvo i ljubav. Možda je bolje da ostanete prijatelj sa osobom koju ste trenutno locirali kao potencijalnog partnera.Venera u Ovnu u dobrom aspektu sa vašim Suncem daje interesantno poznanstvo. Osoba može biti avanturista, sportista, mašinski inženjer.

ZDRAVLJE:

Zdravstveno obratite pažnju na alergije. Zatvoren prostor, ne dovoljno vazduha sigurno nije prijatelj ovom znaku. Iznenadne prehlade. Donji ekstremiteti osetljivi.

RAK

POSAO:
Povoljan mesec za ulaganja i finansijske transakcije. Korist možete imati od tuđih ulaganja,a ne konkretno od novca koji ulažete sami.Vi ste po karakteru prijatna i blaga osoba pa morate da imate i takvo poslovno okruženje.Naravno to ne znači da ste neko ko nema svoj stav i plan već neko ko želi bez prevelike buke da završi ono što je zamišljeno.Uspevate u tome, mada ćete imati manji problem sa osobama iz porodičnog okruženja ako radite sa njima.Mesec može da bude mesec promene posla ili firme. Mnogi Rakovi će započeti privatnu delatnost. Energija planete Mesec kao vladara ovog znaka je promenljiva, ali je takođe i veoma intuitivna. Intucija kao neizbežni faktor mora da odigra odlučujuću ulogu jer jedino tako se dolazi do pozitivnog rezultata. Bićete u prilici da sami radite ali ćete uspeti da završite započeto. Poslovnu ideju koju ste imali tokom januara i februara projektuje se kroz mesec mart. Sa Saturnom u 9. polju čeka vas obrazovanje, rešavanje pravnih pitanja, putovanje u karmičke zemlje a najviše rad na moralu.
LJUBAV:
Snažna emocija ovog znaka daje da će u svakom trenutku da se izrodi neka nova ljubav. Rak može često da bude sam u fizičkom smislu ali sanjarenje je prioritet. Ponekad tuga i seta mogu da rode sreću. Duh i duša tokom meseca marta traže i dalje svoju bolju polovinu. Teško da će u ovom periodu biti samih ili usamljenih Rakova ali i ako se to desi kraj meseca donosi novu vezu koja može biti bračna do kraja godine.
ZDRAVLJE:
Koliko ljubavi toliko zdravlja. Napetost, stalni strah i strepnja kvare energetski nivo i zdravstveno stanje. Rakovi moraju da se opuštaju uz laganu muziku, fizičke vežbe poput yoge. Eliksir zdravlja je tečnost,voda,spa.

LAV

POSAO:
Mesec koji je pred vama je veoma dobar i ambiciozan. Sada je momenat da se prave planovi za budućnost a bogastvo, uspeh i moć mogu imati ključni momenat tokom narednog perioda. Iako imate po malo strah od budućnosti, uvek se povratite i zasijate kada je neki nov posao na pomolu. Mnogo saradnika oko vas omogućiće da vaša prava energija dođe do izražaja. Polovinom meseca imati finansijski dobitak, ali to nije sve. Do kraja meseca očekujte put-dalji od mesta stanovanja. Uložen trud i nova ideja daće plod u obliku većeg dobitka. Dobitak nije samo novac već saradnici, novi poslovi, izgradnja svega onoga što ste tako dugo čekali. Imate moć da razlikujete dobro poslovanje od lošeg i da u korenu sasečete ono što vam u tom trenutku nije potrebno. Sa Saturnom u 8. Polju očekujte sudbinska rešavanja na polju nasledstva, nekretnina, novca drugih. Vaš spirit mora da nađe mir i smisao.
LJUBAV:
Ljubavna veza u kojoj se nalazite imate tendenciju da se pretvori u svađu dan za danom. Morate da svoj ego umirite iako je to teško jer ste prirodno predstavnik egoističnog stava, ali patner uvek prati vašu vibraciju pa će biti pomirenja.Vi volite tu osobu a ona nema loše namere. Slobodni Lavovi biće skloni kraćim vezama. Ovo je period za opuštanje i ne ulaženje u ništa bitno. Iako ste zavodljivi po prirodi ipak će vaše usmerenje da bude na nekom nivou samoće, ali sa potencijalnim ambicijama ka ozbiljnoj vezi.
ZDRAVLJE:
Zdravlje tokom marta ima predispoziciju za bolove u leđima. Kičma je osetljiva a Vi morate da se aktivirate kroz sport ili šetnju.

DEVICA

POSAO:
Veliki i uporni radnik Devica ima probleme na poslu ali će ih tokom meseca rešiti. Rezultate koje treba da postignete imaće svoj pozitivan kraj. Niko nije bolji sekretar ili kancelariski službenik od jedne Device. Sada je period da pokažete svoje znanje i spretnost. Tokom meseca možete da očekujete manji finansijski pad ali to nije kraj. Vaša sudbina se menja već tokom drugog dela meseca gde ćete imati zanimljiv projekat na kojem morate da radite i dan i noć. To će vam doneti puno zanimljivih kontakata i otvoriti vrata privatnog poslovanja. Nije retko da Devica ume da bude nestrpljiva,ali to je ta nemirna energija Merkura koji nemiruje već traži šta je najbolje da se radi i uradi za jedan vredan posao. Imate često ljude oko sebe koji vas sputavaju,treba da se okrenete sebi i svom glasu razuma,jer jedino on može da vas dovede do cilja i novca. Energetski ste u dobrom stanju i puni novih ideja. Sa Saturnom u 7. polju dobićete dodatnu odgovornost kroz partnerstvo, saradnju, rešavanje zakona, braka, ali i odlazak u inostranstvo.

LJUBAV:
Kroz prijatelje vam stoji novo poznanstvo ukoliko ste sami. Treba da se što više družite i krećete kako bi se u nekoj gužvi stvorila osoba koja je po vašoj meri. Iako teški po pitanju partnerstva Devica kada izabere to je do kraja života. Mart mesec dosi partnera sličnog vama, sličnih interesovanja i verovatno osoba koja nije iz države iz koje potičete. Device u vezi ili braku biće rastrzane poslovnim obavezama pa će odnosi da zahladne. Treba da svoju toplu i razumnu energiju usmerite ka otvorenoj komunikaciji, kako biste prevazišli predstojeći period.
ZDRAVLJE:
Zdravlje je najvažnije ovom sazvežđu,pa će latentna nervoza da pokriva dan a nesanica noć. Skloni ste padu imuniteta, samim tim i prehladama i gripu. Više vitamina.

VAGA

POSAO:
Ukoliko Vage planiraju poslovnu promenu, ne bi bilo loše da tu ideju i sprovedu u delo. Mesec mart može da bude dobar i idealan. Možete imati pomoć sa raznih strana. Obično su to prijatelji stariji i uticajni. Kontakti za jednu Vagu su život. Ništa bez saradnika i prijatelja. Novac stiže iz izvora dugovanja drugih prema vama. Ponekad neka situacija i nije rešiva ali vi ne treba da se zbog toga plašite jer nebo uredi sve kako treba ako ste opušteni. Najviše uspeha možete da imate u oblastima saobraćaja, telekomunikacijama, menadžmentu. Zapravo javnost je vaš najbolji prijatelj i poslovni saradnik. Vage koje nemaju posao, mogu ga imati već od druge nedelje meseca. Sa Saturnom u 6.polju, morate da pravite nove temelje poslovanja, ali i zdravlja, sve će vam se dešavati u naredne tri godine na tom nivou.
LJUBAV:
Avantura je za vas važna jer se tako regenerišete.Vaga ima lepo telo,ali voli isto tako da pojede i popije, pa nekad utisak o lošem fizičkom izgledu tačnije formi tela zna da pokvari i odnos sa partnerom. Posebno oni koji su u vezi imaju mogućnost za duplu vezu. Usamljene Vage neće biti zadugo jer im partner dolazi kroz poslovni kontakt. Raspoloženje je pozitivno i treba da se prepustite uživanju.
ZDRAVLJE:
Donji deo tela osetljiv. Bubrezi i urogenitalni trakt može biti problematičan.

ŠKORPIJA

POSAO:
Treba da promenite posao ili firmu u kojoj ste trenutno. Otežano psihološko stanje ne daje jednoj ambicioznoj Škorpiji sreću. Zapravo, ovaj znak kad radi on stvarno radi i oko sebe ima jako puno ljudi koji slušaju uputstva najveće harizme zodijaka. Mesec mora da bude aktivan i dinamičan a novac stiže pred kraj marta. Uložen trud i ambicija će se isplatiti. Treba da poslušate nekad i svoje bliske saradnike. Ljudi koji su oko vas imaju kvalitet i mogu da vas rasterete i pomignu da se ponovo organizujete ka daljim ciljevima. Novac je imperativ za Škorpijone i imaćete ga već tokom prvih deset dana meseca. Satur u vašem petom polju traži ozbiljnost na polju ljubavi, dece, kreativnosti, sporta, imaćete prinovu.
LJUBAV:
Emotivno vaš parner pokušava da vas opusti i ukaže na neke greške ili propuste.Vi kao i uvek imate taj skeptični stav. Aspekti vam ukazuju da budete kompromisni i da prihvatite bar mišljenje drugog ako ne i samo rešenje.Vaš partner je uglavnom tolerantan prema vama ali ne i zadugo.. Slobodni Škorpijoni mogu da budu inspirisani nekim putovanjem i da na tom putu upoznaju osobu koju su tako dugo čekali. Obično Škorpijama nije teško da osvoje partnera ali je jako teško ako se preterano zaljube jer tada ta ljubav prelazi u opsesiju i ljubomoru,što nije dobro za drugu stranu.
ZDRAVLJE:
Zdravlje u ovom periodu može biti vezano za kardiovaskularni sistem. Preterani umor i bez potrebna aktivnost slabi imunitet ovom znaku.

STRELAC

POSAO:
Kao sinonim za inostranstvo svaki Strelac mora da ima dobre vesti sa one strane granice ukoliko misli da napreduje i zaradi,pre svega.Kriza može da se desi na polju novca tokom početka meseca ali dobre vesti stižu oko polovine marta i tada možete da odahnete kad su finansije u pitanju.Strelac kao predstavnik ideje i ideoloških kanona, neće naići na razumevanje svojih saradnika. Moguće su rasprave i suprostavljanje ali i to će biti kratkog daha.Već od osmog marta mogu da očekuju smiraj i povratak dobrom poslovanju i saradnji u budućnosti. Postoji šansa da imate još jedan dodatni posao. Sa Saturnom u 4. polju donosi dodatnu odgovornost kroz privatan posao i kuću, dom, porodicu. Ovo je vreme stabilizacije porodice.

LJUBAV:
Emotivno situacija ima tendenciju ka raskidu veze ili braka. Razlog nije neverstvo ili treća osoba ,već nerazumevanje i razilaženje u načinju razmišljanja. upiter planeta koja vlada ovim znakom zna da pokaže svoju neprijatnu stranu ali nije uvek kategorična. Stoga, pomirenje može da usledi tokom meseca, ako bude i dobre volje obe strane. Slobodni Strelčevi i dalje ostaju -slobodni. Mada, pokazatelj Venera u Ovnu daje da se ostvari kontakt sa osobom koja ima dobre namere, hiperpozitivna, uporna u ostvarenju zajednice - ali vezuje slobodom.
ZDRAVLJE:
Imate tegobe na polju zdravlja, mada ste okupirani obavezama i poslom tako da ćete prevazići težak period i oporaviti se za bolje dane. Ne razmišljte puno o svom zdravlju.

JARAC

POSAO:
Jarac uvek radi dva posla.Tokom marta imaćete priliku da pored redovnog posla i zaposlenja dobijete šansu na još jednom mestu. Taj rad neće biti nešto što je vezano za vaše obrazovanje već dodatni posao koji ćete spontano da učite i ulazite u tajne. Novac će vam biti važan pred kraj meseca, kad i postoji mogućnost da zaradite više. Jedna muška osoba biće ključ i izvor vašeg daljeg uspeha u poslovanju. Ambicija vam nikad nije bila neprijatelj pa ćete i ovog puta dati sve od sebe kako biste postigli uspeh i prestiž.Obično je mart jedan od boljih meseci za ovo sazvežđe jer daje buđenje na svim nivoima a posebno na polju duhovnosti i jačanju ličnosti. Sa vladarem saturnom u 3. Polju, jarčevi imaju priliku da zasijaju u medijima, na tv, u novinama i svugde gde je živa reč. Ovo je period učenja jezika, kraćih putovanja, obilazak Evrope sa drugarima, ali i rad sa decom svojom, tuđom na edukativnom nivou. Jarac ulazi na pozornicu – srećno!
LJUBAV:
Vi ćete imati partnera od koga možete dobiti jednu vrstu materijalne koristi.Ta osoba pojačava vaš sistem vrednosti ali vam na neki način omogućava da zaradite više i svoje ideje protežirate racionalno i korisno. Naravno da će ovde biti i izliva pravih emocija jer Jarac je osetljiv u ovom periodu kao i svaki zemljani znak koji traži vodu da ga nahrani. Jarčevi koji su u braki ili vezi imaju period monotonije. Dosada i povučenost nikom ne prijaju pa će vaš odnos sa partnerom da dobije impuls dinamike onog momenta kada prihvatite sebe i svoje mane.

ZDRAVLJE:
Zdravlje opisano dobrim aspektima ali restrikcija u ishrani mora da postoji. Hladna gazirana pića nisu preporuka u ovom periodu.

VODOLIJA

POSAO:
Vodolija je jako ambiciozan i inovatorski znak pa će mart mesec da bude pravo osveženje i izlazak iz krize.Velik uspeh i puno novca biće karakteristično za ovaj period. Nema straha, nema treme, kada treba da se nešto novo ostvari i da se pokrene novi točak poslovanja. Posebno povoljan period od druge nedelje meseca. Morate jedino da obratite pažnju i na druge jer ste često okupirani sobom i svojim idejama tako da propuštate dešavanja oko sebe iako ste fizički prisutni.Važna je saradnja sa kolegama bez kojih ne možete u suštini da funkcionišete. Sa Saturnom u drugom polju dolazi do karmičkih čišćenja, prvo kroz familiju, pa posao i novac pa tek na kraju emocija. To će biti vreme vaših velikih projekata i ogromnog novca i ulaganja.
LJUBAV:
Ljubavni život zrači pozitivno.Vodolija izgleda zadovoljno i srećno. Ulaskom Venere u znak Ovan prirodno se dobro osećate, puni energije.Oscilacije u promeni raspoloženja su prisutne ali vašeg partnera to neće da uplaši jer ko je sa osobom Urana taj je upoznat sa povremenom emotivnom nestabilnošću ali zauzvrat dobija ponekad izlive ljubavi i senzibila koji drugi znakovi ne znaju da projektuju. Iznenađenja su uvek prisutna i to upravo čini ovaj znak posebnim. Uvek nešto novo.
ZDRAVLJE:
Zdravlje je povezano sa nesanicama i nervozom. Često sami sebi namećete ideju da ste bolesni.

RIBE

POSAO:
Dobar mesec za posao i veću zaradu.Izgledate nezadovoljno jer mislite da možete još više i bolje.To je istina, ali često nemate podršku drugih pa upadate u depresije i teško vam je da se vratite u normalu. Mada vi kao znak imate nešto što drugi nemaju, a to je vizija koja je samo vama poznata. Sigurni ste u ono što vam vaš unutrašnji svemir kaže i to će da bude nešto bez čega ne pokrećete motore poslovanja. Prva polovina meseca može biti nestabilna i konfuzna a već drugi period daje stabilnost i proširenje posla. Bivši saradnici biće ponovo uz vas, daće vam udah pozitivne energije koja će da vas pokrene i samim tim omogući bolje poslovanje i veću zaradu. Satur ulazi u znak Ribe i ipak se bolje oseća nego u Vodoliji. Vreme karme, vreme duhovnosti, isceljenja, velikih doktorata, prekookeanskih putovanja, raznih znanja koja nisu baš svima dostupna.
LJUBAV:
Emotivna strana je uvek osetljiva kod Riba jer često bivate ili razočarani ,napušteni ili imate više šansi i prilika pa nemožete da se odlučite. Šarm i lepota koju posedujete odaje poseban utisak na osobu preko puta vas i omogućava da senzibil koji nosite u sebi razoruža svakog. Strast je i ovog puta vaš prijatelj. Mesec će biti pun izazova kako za slobodne tako i za one koji su u vezi. Svađe i razmena teških reči je izvesna sa stalnim partnerom ali pomirenje predstoji ubrzo. Važno je da budete ono što jeste i da razmišljate o svojim osećanjima.
ZDRAVLJE: Vama je odmor preko potreban. Idealno je da odete negde na kraći put i da regenerišete i dušu i telo.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković. Svima dobro poznata sa televizije i iz novina. Sa preko 30 godina iskustva. Svoje izuzetno znanje usavršila je i za oblasti kristaloterapije, tumačenja snova, rituala sa viskom kao i izuzetnim tehnikama uklanjanja negativne energije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: Lepa&Srećna