OVAN
POSAO: Imate jaku harizmu. Nije vam toliko potrebno da sarađujete sa nekim da biste ostavarili sve svoje planove. Ovaj mesec jeste inspirativan za vas jer se krećete i više nego što treba. Iako vaš vladar Mars retro, on dalje korača u treće polje saradnje sa drugima i javnosti.Ukazaće vam se prilika da imate pored sebe uticajnu osobu (može biti i ženskog pola) koja doprinosi na kvalitetu posla i zarade. Sunce u Strelcu će doneti nove ideje i kontakte sa drugim državama. Verovatno ćete uspeti da se organizujete i odete na put koji vam može dati preokret u celom poslovanju do kraja godine pa čak i na početku naredne. Novac očekujte uglavnom pred velike praznike. Saradnja sa Strelcem, Vagom, Jarcem ili Rakom može doneti dosta novca.LJUBAV: Vi se uvek pitate da li će vam se nešto desiti, neka nova iznenadna i neobjašnjiva ljubav. Niste daleko od istine, ali ovo se isključivo odnosi na slobodne pripadnike sazvežđa. Ovan prve dekade može da računa na novo poznanastvo sa osobom iz sfere ekonomije ili informatike. Druga dekada je malo problematična jer očekuje uvek nekog posebnog partnera, koji teško da će se tek tako pojaviti. Dok treća dekada ima više smisla za humor, pa će svako poznanstvo da pretvori u prijateljstvo, ukoliko ljubav ne uspe. Druga polovina meseca donosi svima koji su u braku ili vezi, da moraju da preispitaju svoja osećanja. ZDRAVLJE: Osetljivi bubrezi, bešika. Grlo vam je opterećeno ako se bavite poslom gde se traži veština govora.

BIK
POSAO: Dinamičan period predstoji. Tako će i Bik biti spreman da se angažuje za veliki posao. Često volite sami da napravite konstrukciju čitavog poslovanja, ali ovog puta će vam biti potrebna pomoć Vage, Raka ili rasejane Vodolije. Ukoliko vam treba novac ili pozajmica kucajte na vrata direktora ili nekog drugog uticajnog u vašoj firmi. Ako ste sami predvodnik onda ćete morati da brinete o zaposlenima i njihove ideje ponekad uvažite ili prihvatite. Dosta ćete zavisiti i od putovanja i poslova van zemlje. Mars u Blizancima u drugom polju često donosi problem sa novcem ili nerešene zakonske intrige. Verovatno ćete menjati advokata, što vam je i preporuka. Od 17. u mesecu računajte na bolju finansijsku situaciju. LJUBAV: Kao zemljani i spor znak morate pored sebe imati nekog ko je brži. Vama se dopadaju Vage, Blizanci, bez Škorpije niste na svom mestu, ali Devicu najviše volite. . Bićete u prilici da se vežete za starijeg partnera, bez obzira koji ste pol. Bikovi koji su u braku moraju da se smire i prihvate realnost da pored sebe imaju privlačnog partnera, odnosno partnerku. Bikovi u vezi prolaze kroz period tajnih ljubavi ili bar kraćih flertovanja.
ZDRAVLJE: Potrebno je da se psihološki stabilizujete.

BLIZANCI
POSAO: Morate da pazite da se ne upletete u lošu poslovnu kombinaciju sa osobama, saradnicima ili sa nekim ko se predstavlja kao veliki profesionalac. Finansijski možete da prosperirate, ali ako ne govorite o tome previše sa drugima. Imate dobar period do kraja godine da nađete nešto novo ili pokrenete svoj projekat, jer teško da ste spremni za autoritet koji vam ne prija. Druga polovina meseca može vam izgledati manje optimistično, mada poslednja nedelja je nešto što će vam doneti uspeh i kraći put u zemlje regiona. Blizanci koji planiraju poslovni put u Evropu moraju imati još nekog saradnika pored sebe, a to je Strelac ili Jarac koji daju odličnu podršku ovom znaku, pa čak i finansijsku pomoć.
LJUBAV: Blizanci u braku prolaze neku, samo njima poznatu, emotivnu krizu. Zapravo, oni koji su bili u tajnoj vezi to ih još drži i ne mogu da prihvate realnost da se sa ovom godinom završava i ta veza. Oscilacije u raspoloženju su velike ali patnja i žal za bivšom ljubavi dominiraju. Slobodni Blizanci imaju odličan period za provod, putovanje, druženje... Oni koji su u vezi, mogu da očekuju lep gest ili da pokrenu zajednički posao koji može biti humanitarne prirode. ZDRAVLJE: Osetljiv urogenitalni trakt. Hipertenzija.

RAK

POSAO: Preokret. Pozitivna promena će uticati na vaš život dalje u budućnosti. Najbolje bi bilo da se bavite konsaltingom, radite u restoranu, velikim centrima za sport ili kulturu. Saradnja sa vodenim znakovima imaće veliki uticaj na vas, kako mentalno tako i finasijski. Ako pokrenete posao sa Bikom ili Lavom moraćete da ostanete neko vreme u njihovoj senci, mada kako stvari stoje vama se otvara put i niste gubitnik. LJUBAV: Oni koji su u braku imaju dobar period za zajednički rad sa partnerom. Vi imate partnera, partnerku koji je energetski jači od vas i to vam prija do određene granice, posle izvesnog vremena vi morate da izbijete na površinu i pokrenete se na bolje. Rakovi koji su u vezi duži period nisu rešili loše stanje u samom odnosu, pa postoji verovatnoća da se ta veza polako ugasi. Oni koji su slobodni , mogu da očekuju poznanstvo sa osobom koja se bavi dizajnom ili dekoracijom poslovnih prostora. Zapravo, ceo mesec će vam biti dinamičan i pun nekih novih poznanstava i iskustva. ZDRAVLJE: Promenite način ishrane.

LAV
POSAO: Uživate u kreativnosti koju sami stvarate, ali i u sposobnostima i veštinama drugih. Uvek negde vidite posao koji će vam doneti novac i samim tim bolje sutra. Početak meseca dinamičan na polju kretanja, komunikacije, kraćih putovanja, ali je potrebno biti i oprezan, posebno ako putujete i stalno ste na točkovima. Saradnja sa vazdušnim znakovima poput Vage, Vodolije ili Blizanaca ne bi bila loša, ipak potražite stabilnost u vatrenom sazvežđu: Strelac, Lav ili Ovan. Posao koji ste planirali mnogo ranije sada bi mogao da dobije na vrednosti i stabilnosti. Novac ulažete u nekretnine ili mašine, što svakako može da vam uveća budžet. LJUBAV: Odličan početak meseca za sve pripadnike ovog toplog i zanimljivog znaka. Muški Lav ima prilike za nova poznanastva. Gde god da krene tu su žene koje ga obožavaju. Lavice imaju sličnu sudbinu što se zavođenja tiče, ali kao i svaka osećajna žena, i ona će pasti u zagrljaj jednom Strelcu ili možda hladnom Jarcu. ZDRAVLJE: Vi ste gurman, pazite do kraja meseca na telesnu težinu, začinjenu hranu, alkohol.

DEVICA

POSAO: Veliko usmerenje na novac. Ovaj mesec vi radite i dan i noć, pa ćete tako obezbediti sebi bolji život i veći budžet. Saradnja vam nije potrebna u početku, ali vremenom ćete morati da potražite pomoć. Posebno one Device koje su vezane za administarciju, kancelariju, posao koji zahteva prekomerno sedenje. Birajte dinamičnije znakove poput Ovna, Škorpije ili Jarca. Oni su operativni i mogu puno da izdrže i urade. Posle 16. u mesecu očekujte poziv iz inostranstva. Mogućnost da se i sami uputite na put i nova poslovna poznanstva. Novac pokušajte da štedite tokom meseca, jer će vam biti teže od januara da se stabilizujete ukoliko sada budete izgubili disciplinu. LJUBAV: Prva polovina meseca može izgledati monotono i bez nekih većih i značajnijih dešavanja. Kad Sunce uđe u znak Jarca vi ćete da živnete i pojačaćete svoj sistem vrednosti. To je vreme kada stupate na scenu, gde ćete svakako biti zapaženi. Novu ljubav možete da očekujete upravo u tim zemljanim znacima Biku, Devici ili Jarcu. Oni koji su u braku imaju bolji period u godini. Sada ste u mogućnosti da se pomirite sa dugogodišnjim partnerom. ZDRAVLJE: Visok nivo šećera u krvi. Popravite krvnu sliku lekovitim čajevima. Devica voli prirodno lečenje.

VAGA
POSAO: Preuzimate inicijativu u svakom smislu. Imate dobar period za posao i novac. Niste limitirani ni po čemu i sam posao koji budete radili zavisiće samo od vas. A to je dobro, jer vi najbolje vidite šta se dešava realno. Možda će vas put u inostranstvo iscrpeti. Vi ste dobar organizator i tako pobeđujete na svim frontovima. Imaćete dobar posao i potpisivanje pravnog ugovora u drugom delu meseca. LJUBAV: Kako će planeta Venera tranzitirati vašim trećim poljem u znaku Strelac, a Mars je u opoziciji sa Blizancima, pa će samo da pojača želju i ambiciju za flertom i zabavljanjem, ali na suptilan način. Nova poznanstva sa ekscentričnim osobama. Verovatno da ćete imati poznanstvo sa Jarcem ili Vodolijom. Iako ste vi generalno najosetljiviji na znak Lav, ovog puta on će biti u vašoj senci. Oni koji su u braku imaće priliku da budu bliži sa familijom ukoliko su zbog posla bili odsutni od kuće ili jednostavno zapostavaili porodicu.
ZDRAVLJE: Problem sa bešikom i bubrezima.

ŠKORPIJA
POSAO: Verovatno ste za sada smireni. Tačnije, dinamika oko posla vam je išla dok je Sunce boravilo u vašem sazvežđu, davalo vam snage i optimizma da će se desiti čudo. I desilo se. Oni koji su bili nezaposleni ili generalno nezadovoljni poslom, okruženjem, zarađenim novcem, evo prilike da se to izmeni i na bolje. Nalazite se u periodu koji je dobar za vas i gde možete da računate na posao koji će vam omogućiti dosta novca i stabilizaciju dugo očekivanu. Saradnja sa bivšim kolegama, može biti od pomoći. Potrebne su vam veze, kontakti koji će kasnije postati vaš pravi temelj za privatan posao. Ako ste u stresu ili još uvek osećate nervozu, to će vas držati, ali neće uticati na vaš posao i novac koji treba da zaradite. Ovan ili Bik će vam biti saradnici tokom meseca. LJUBAV: Možda ste zatvoreni, možda nervozni, ali nikako niste izgubili interesovanje da istražujete polje ljubavi. Oni koji su sami imaju priliku da se na kraćem putovanju upoznaju sa osobom iz sveta medicine ili nekog drugog istraživačkog posla. Ako ste u braku morate da povedete računa na ponašanje, jer znate da povredite partnera jednom rečenicom, ponekad optužbama, ljubomorom ili sarkastičnim humorom. Pred kraj godine ćete imati priliku da se pomirite i pojačate emocije. ZDRAVLJE: Psihološka napetost, donji stomak osetljiv, prehlade.

STRELAC
POSAO: Želite da radite u grupi ili da imate ortaka. To nije loša ideja u početku ali gledajte da budete "slobodni Strelac" Ipak vaš temperament, ideje, ambicije često su u suprotnosti sa saradnicima. Morate da pazite ako idete na sud i imate potpisivanje važnih dokumenata. Osoba preko puta vas je loša osoba, posebno ako je reč o nekretninama ili povratku duga, novca. Ako idete u inostranstvo ili ste vezani za bilo koji posao van države neka bude posle 17. decembra. Strelčevi koji imaju svoj biznis moraće dosta novca da ulože u projekat koji žele da ožive. Dobitak i veće zadovoljstvo ih očekuje krajem godine i tokom januara. LJUBAV: Odličan period za zabavu, društvo, druženje će unaprediti vaše sazvežđe jednim lepim poznanstvom iz inostranstva. Osoba je pomalo zatvorena, povučena ali sigurno nije dosadna već želi da oseti stabilnost i sigurnost. Imaćete sreće i to bi moglo da se protumači kao neko koga ste dugo očekivali. Strelčevi u braku imaju manji problem u odnosu sa partnerom jer se ljubomora proteže danima. Strelčevi u dužoj vezi će imati neku tajnu vezu koja ih neće preterano oduševiti ili im srce pokrenuti, već će to biti dobra zabava za povremena viđenja. ZDRAVLJE: Čuvajte se zime i vaše zdravlje će biti dobro.

JARAC
POSAO: Poslovno svaki Jarac željno očekuje kraj meseca i početak naredne godine jer Sunce koje tranzitira u tom periodu kroz vaš znak, daće negde i veću ambiciju i želju za uspehom, vlasti i moći. Mars "gura" svaki projekat u javnost i popularnost Jarčeva je izvesna. Dobra zarada, dobra saradnja sa vatrenim i vazdušnim znakovima popraviće raspoloženje ovom melanholiku koji se oporavi ako ima i finansijsku podršku. Jarčevi koji imaju svoj biznis mogu da računaju na dodatne poslove i ponude, mada će se mnogi opredeliti na rad u inostranstvu, zapravo gledati da sve što mogu tamo prebace. Dočekaće novu godinu sa pozitivnim bilansom i rezultatima rada tokom cele godine. LJUBAV: Jarčevi u braku imaju predispoziciju za tajnu ljubav na poslu. Iako su veoma vezani za kuću i porodicu, verovatno će "skrenuti sa puta" jer osećaju da im je potrebna neka neobična promena. Naravno da će oni koji su skorije ušli u vezu ili brak ipak biti privrženi partneru. Bez straha! Jarčevi koji su slobodni ne bi bilo loše da se aktiviraju kroz noćne izlaske, druženje, sport, umetnost, muziku. To su oblasti koje su im bliske i koje ih čine zadovoljnim, ali i velika šansa da se upozna i osoba koja bi bila velika ljubav. ZDRAVLJE: Nervoza ovog znaka se razlikuje od nervoze vatrenog Ovna ili Lava. Ovde je potreba da se osoba pokrene fizički na sport, zdravu ishranu, kako bi stabilizovala um i samim tim svoje zdravlje.

VODOLIJA
POSAO: Prva polovina meseca je povezana sa poslovima van zemlje i česti su odlasci u inostranstvo, čak moguće da se otvori put i za stalni boravak u željenoj državi. Mogućnost rešavanja posla koji su vezani za zakon. Tu morate ipak biti mudri i svakog ko želi da manipuliše sa vama sprečite. Ne podnosite autoritete, veliki ste individualac i svaka blokada, pa i ona najmanja ruši vašu energetsku piramidu. Upravo ćete biti u takvoj situaciji, pa se savetuje da se povežete sa dobrim saradnicima i prijateljima. Druga polovina meseca je značajnija jer se oslobađate prošlosti, stare godine i kao svaki inovator željno očekujete nove izazove koji su pred vama. LJUBAV: Kraljica ljubavi Venera polako se priprema za ulazak u vaš znak i to je signal da se pokrenete. Naravno vi niste onaj klasičan romantik poput Raka koji peva pesme ili Ribe koja tiho plače i pati, već vaša energija traži slobodu duha i tela i nove izvore i izazove ljubavi. Teško je biti sa vama, još teže bez vas. Na to će se sigurno podsetiti neka Devica ili Blizanac. Upravo tu stoji mogućnost povratka na stare ljubavi ali bez rezultata. Kao što smo rekli Vodolija je u potrazi za novim i neobičnim ljubavima. One Vodolije koje su u braku mogu biti spokojne i posvetiti se pre svega deci. ZDRAVLJE: U prvoj polovini meseca osetljivi stomak, jetra i žuč. Druga polovina meseca donosi veća napetost bez velikih posledica.

RIBE
POSAO: Potreban vam je novac i preko prijatelja možete da napravite posao meseca. Uglavnom ste neko ko zna kako da organizuje posao koji će vama prijati. Da li ćete imati finansijsku satisfakciju zavisi samo od vas i od količine energije koju uložite. Nije period dobar za pozajmice ili kredite. U daljoj saradnji sa vatrenim znakovima Lav, Ovan, Strelac pa i Škorpion možete očekivati pokretanje i realizaciju plana ili novog projekta. Potrebno vam je da se povežete sa inostranstvom. Saradnici i osobe koji su možda i prijatelji daće vam snage da se okrenete boljoj energiji i uspete u svojim zamislima. Pred kraj meseca veće zarada preko mesta za zabavu, muziku ili sport. LJUBAV: Zatvorenost prema partneru. Ovde su moguće i svađe i to često. Savet je da izađete iz kuće ili novogodišnju noć provedete negde na nekoj zanimljivoj destinaciji. Slobodne Ribe očaraće jedna Vaga. Možda ste i bili u vezi sa tom osobom ali sada je prilika da otvorite srce, kažete i pokažete prava osećanja. Ukoliko želite da se oslobodite starih okova, starih ljubavi bilo bi dobro da što pre pređete na taj put, jer vam aspekti poručuju da ćete biti u mogućnosti poznanstva osobe koja je slična vama po senzibilitetu. Najbolji izbor za vas su Vodolija, Rak ili žestoki Lav. ZDRAVLJE: Nervoza zbog posla ili preterani rad, umor mogu biti tegobe tokom ovog meseca.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković. Svima dobro poznata sa televizije i iz novina. Sa preko 30 godina iskustva. Svoje izuzetno znanje usavršila je i za oblasti kristaloterapije, tumačenja snova, rituala sa viskom kao i izuzetnim tehnikama uklanjanja negativne energije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: Lepa&Srećna