OVAN

POSAO: Važan period za sve pripadnike ovog znaka. Bićete u težoj poziciji, jer morate da se izborite za mesto pod suncem. Vaš vladar Mars se nalazi u znaku Blizanaca, a u kući komunikacije, uma, i neće dati miran period. Bićete u mogućnosti da se odlučite šta dalje da radite. Čini vam se da ste sve zamislili i isplanirali, ali težak period i dalje je pred vama. Moraćete kao pravi "ratnik", da imate strategiju tokom meseca da biste imali srećnije i poslovno lakše i uspešnije dane. Posebno oni koji imaju ideju da rade neki nov posao ili planiraju svoj privatan biznis, moraju biti spremni već sada za nove ideje i planove. Dobar period sa strancima, a povoljna saradnja sa Vagom, Blizancima ili Bikom. LJUBAV: Veoma ste zaljubljivi i skloni avanturama. Mars u aspektu sa Saturnom govori da možete imati i povratak stare ljubavi ili da vam se svidi neko sa kim radite. Budite oprezni, jer svaki Ovan zna da se uvuče u problem ako nema jasnu viziju o svom ljubavnom statusu. Osoba koja je rođena u znaku Strelca, Lava ili Ribe može pomutiti vodu mozak jednog Ovna. Ovi znaci su trenutno interesantni vatrenom "ratniku". Ljubav je uvek otvorena tema i najzanimljivije polje života za Ovna. Skloni ste lošoj proceni partnera u drugoj polovini meseca kada Venere krene kroz Škorpiona. Imate osećaj da vam se vraća stara ljubav, ali to će biti kratkog daha. Verujte u neke nove ljubavne snove. ZDRAVLJE: Treba obratiti pažnju na grlo, upale sinusa, vid.

BIK

POSAO: Bikovi su posebno nadahnuti u ovom periodu. Uran vam daje mogućnost da imate nove ideje. Vodolija je znak koja predstavlja polje karijere gde treba da budete otvoreni za nove ideje. Vama bi bilo dobro da radite sa vazdušnim znacima, ali kao svaki pripadnik zemljanog elementa vi ćete se okrenuti vašim srodnicima, a to su Jarac i Devica. Jupiter i dalje u sazvežđu Ovna utiče da budete ustremljeni na velike zarade i veliki novac. Ukoliko ste planirali neki poslovni put, onda neka to bude sredina meseca, a destinacija neka bude bliža vašoj zemlji. Novac koji očekujete duži period mora da vam se vrati do kraja meseca. Treba da obratite pažnju na osobe koje su rođene u znaku Raka, Ovna i Bika. Oni vam mogu biti od pomoći. LJUBAV: Vama se savetuje da pazite u ovom periodu, posebno muške osobe koje su rođene u znaku Bika. Ljubav ili bolje rečeno tajna ljubav vam ide preko posla. Neko je "bacio oko" i to krije ali, kako vreme i mesec teče, polako će se otkriti o kome je reč. Žene koje su slobodne, imaju šansu da stupe u vezu sa sportistom ili muškarcem koji voli fizičku aktivnost, a posebno košarku kao sport i hobi. Oni koji su u vezi ili braku mogu imati problematičan period, jer će ih posao odvajati i pružiti im manje šanse da se okrenu ljubavnoj zajednici. Dobar ljubavni period sa osobama rođenim u znaku Jarca, Ribe i Lava. ZDRAVLJE: Oni koji imaju problem sa disajnim organima ne bi bilo loše da koriste tople napitke.

BLIZANCI

POSAO: Blizanci su spremni uvek na promenu, pa i ovog puta. Dobar period za edukaciju i dodatno znanje koga nikad dosta. Vi ćete imati previše posla iako nemate toliko sada viziju o tome, planeta Sunce koja je najvažnija za sve znake tranzitira znak Vage i tu moraju da se dese promene. Možda, pomalo u strahu ipak ćete biti spremni da se suočite sa promenama koje su povoljne za vas i koje život znače. Osobe u znaku Jarca, previše konvencionalne za jednog Blizanca biće od pomoći i koristi, a dobra saradnja je i sa Ovnom i Lavom. Dobar je period i za odlazak u inostranstvo, a jedan prijatelj može da vam bude i poslovni saradnik na tom putovanju. LJUBAV: Teži period za ljubav i odnos sa partnerom.Verovatno ste završili jednu dužu vezu koja je navodno ličila na pravu, ali nije bilo kako valja. Tajna veza nikako ne prija Blizancima i često se upletete u neke situacije iz kojih se izvlačite jako teško. Za vas je najbolje da se opustite i odmorite tako da možete polako da skupite snagu za bolje sutra. Nikako ne treba biti sa osobama koje su u kvadratnom aspektu sa vama kao što su Ribe ili Devica. Strelac je uvek suprotnost koja vas privlači. To je izazov koji vam treba. Odlazak na putovanje sa partnerom uvek može da popravi raspoloženje. Slobodni Blizanci imaće jednu kratku ali, po utisku, veoma snažnu ljubavnu aferu koju će jako teško da izbace iz sebe. Ali vreme leči sve. ZDRAVLJE: Posebno treba obratiti pažnju na pritisak i bubrege. Moguća prehlada.

RAK

POSAO: Opet ste se upleli u situaciju koja nije za vas, verovatno računate na pomoć prijatelja. To će biti znaci iz zemljanog sazvežđa. Jarac ili Bik mogu biti od velike pomoći. Još uvek imate problem na poslovnom nivou i sigurno je da možete da budete nesigurni ili u strahu, jer možete imati poslovni slom, ali kako ste vi osoba sa jakom intuicijom, onda je to teže da se desi. Očekujte da ste u dobrom odnosu sa poslovnim partnerima iz inostranstva od kojih čekate pozitivan odgovor, koji će stići. Dobar period za početak novog posla ili susreta sa ljudima od autoriteta bilo koje kategorije od kraja meseca, kada Merkur uđe u Škorpiju. LJUBAV: Osobe koje su same i nisu u stalnoj vezi imaće dobru energiju tokom meseca, a ući će u prilično dinamičnu i harizmatičnu vezu sa jednom Vodolijom, koja ih može totalno promeniti i dati im poseban dah i život u neočekivanom i nesvakidašnjem pravcu. Rak u braku imaće problem, jer će ih posao odvajati od kuće i partnera. Ako je vaš partner neki fiksni znak kao Bik ili Škorpija, onda bi trebalo da budete oprezni, jer su to jaki znaci koji ne trpe neishitrene poteze. Obično se odmah uvrede i nastaje svađa a samim tim i odvajanje. Da biste to izbegli, budite umereni i pomalo povučeni, onako kako vi to dobro znate. ZDRAVLJE: Morate da posetite lekare. Posebno se stavlja akcenat na gastro ili problem sa bešikom.

LAV

POSAO: Čini se da ćete ceo mesec biti na kraćem putovanju i da vas to kretanje tamo-amo nekako održava. Tako će i posao koji započnete u ovom mesecu imati trajnost. Samopouzdanje će biti veće i imaćete porast u svakom smislu. Pomoć će uvek dobro doći a, ako je to od osobe ženskog pola, onda sigurno računajte na jednu opštu sigurnost. Rešavanje sudskih procesa u ovom mesecu je važno posebno jer se i veliki Jupiter u znaku Ovan našao u opozitu sa Suncem u Vagi znaku pravde. Vi volite dinamiku, akciju, vatru. Neko ko nije rešio stambeno pitanje sada je momenat da se pokrene. LJUBAV: Dosta dobar period za ljubav. Vi ste osoba koja voli tajne veze, pa ćete i ovog puta da se upletete u vezu u kojoj ste nekada bili. Iako je pomalo neobično da sa bivšom ljubavi imate tajnu vezu, to će sve trajati jako kratko. Ovo je period kada treba da zaokružite osećanja, da se okrenete sebi i svojim unutrašnjim vrednostima. Slobodni Lav koji žudi za uzbuđenjem mogu da očekuje zanimljiv susret i to preko prijatelja. Tu se nalazi osoba koja će biti vaša srodna duša. Lav u braku mora da pazi na komunikaciju sa partnerom posebno kada razgovaraju o novcu. ZDRAVLJE: Oprezno ako radite težak fizički posao, prehlada stomaka.

DEVICA

POSAO: Za vas je privatan biznis. Nekako se "lepite" za pogrešne ljude i saradnike. Trebalo bi da budete oprezniji kada birate saradnike. Često imate krivo shvatanje o ljudima s kojima radite. Mislite da su svi radni i vredni kao i vi, ali nije tako kao što vidite. Dok vi temeljno planirate i radite naporno, drugi žele da se oslobode obaveza ili prebace loptu. Treba da se okrenete sebi i porodici ako je imate i kapital usmeravate u kuću a ne van nje. Dug koji imate ćete vratiti do kraja meseca. Početak meseca biće pomalo naporan, ali će sigurno biti dugo očekivanog novca. Osoba koja je rođena u znaku Jarca ili Ribe može vam pomoći oko posla i saradnje sa novim klijentima. LJUBAV: Emotivno se jako teško izražavate, čak ste skloni svađama i lošem ponašanju prema partneru. Žene Device će imati problem u braku i samom odnosu sa suprugom, dok će muške Device u braku biti okrenuti samoći. Teško će pokazivati želju i potrebu za ljubavlju. Slobodne Device bi trebale da idu na kraći odmor, jer je to pravi lek i eliksir za novo poznanstvo. Dobar odnos u ljubavi možete imati sa Vodolijom, Bikom ili nekim vatrenim Ovnom. Pokušajte da se bavite jogom ili nekim drugim alternativnim pravcima koji smiruju nerve i pomažu u odnosu sa okolinom i partnerom. ZDRAVLJE: Za one koji imaju problem viška kilograma, savet da se kreću više da ne bi prešli na višu instancu bolesti, a to je dijabetes.

VAGA

POSAO: Vi ste u dobrom poslovnom periodu. Kao svaki vazdušni znak, dobro se osećate kada Sunce tranzitira kroz vaše sazvežđe. Vodolija je sada najbolji saradnik i sa njima morate da napravite dobar poslovni dogovor. Imate dobru karmu sa Jarčevima i Bikovima zbog istog vladara Venere. Za sada je dobro da se okrenete ovim saradnicima i napravićete sigurno nešto što se zove dobar posao, dobra zarada, a jednoj Vagi više i ne treba. Putovaćete dosta tokom meseca, mada sada je bolje da pravite posao u svom gradu ili zemlji. Nezaposleni će imati šansu da rade nešto kreativno, nesvakidašnje. LJUBAV: Uzbudljiv socijalni život, okruženje, velike mogućnosti za izlascima i druženjem može jednu Vagu da dovede do osobe koja će biti prava ljubav i emocija u ovom trenutku. Neće vam biti dosadno sa Lavom, Rakom ili Vodolijom. To su negde slične energije koje vama otvaraju put emocije. Treba da shvatite druženje ozbiljno, jer ćete biti u prilici da ostvarite iz prijateljstva ljubav. Vage u braku ili vezi su u opoziciji sa partnerom. Nerazumevanje, povišen ton, svađa, nesloga i ne harmonija nisu sigurno put u srećni život. Morate da se preispitate šta vi želite i šta vaš partner može od toga da vam pruži. ZDRAVLJE: Problem sa stomakom, bubrezima, potreban pregled štitne žlezde.

ŠKORPIJA

POSAO: Skloni ste organizaciji sa saradnicima koji nisu sposobni kao vi. Možete imati izvesne probleme tokom meseca sa osobama iz vašeg okruženja. Kako je Mars u Blizancima a Pluton vladar u Jarcu to znači da će vas podići biti veoma zahtevni kada je posao u pitanju ali opet bi trebalo da pazite na saradnike koji su često nespretni ili rasejani. Kod vas se zna tačno gde je šta. Dobar period za zaradu i uvećanje novca posle desetog u mesecu. Osoba rođena u znaku Bika i Raka je potencijalni poslovni saradnik, a posebno ako ima veze sa inostranstvom. Pred kraj meseca možete imati uvećanje troškova. LJUBAV: Dobar period za ljubav, posebno će da osete osobe koje su same i nisu bile u vezi s nekim duži period. Novo poznanstvo, novo nadahnuće će biti pravi put u srećnu zajednicu. Škorpije u braku su sklone tajnim vezama, posebno muške. Oni misle da mogu sve i da svako može da bude njihov ali nije tako. Veza sa osobom iz zemljanog znaka može da vam pokvari plan. Morate biti oprezni šta govorite i šta obećavate. Možda će Devica preći preko vaših idealnih priča, ali Bik ili Jarac ne – nikako. Žene u braku će biti na udaru jedne zanimljive Vodolije. ZDRAVLJE: Pritisak povišen, bolovi u nogama i grčevi mišića su česti tokom meseca.

STRELAC

POSAO: Dobar period za nove dogovore, ali je posebno naglašeno inostranstvo u drugoj nedelji meseca. Tu ćete zapravo i napraviti pravi poslovni dogovor sa osobama u znaku Ovna, Jarca ili Device. Kako se jaka planeta Pluton nalazi u prirodnoj drugoj kući novca, tako ćete vi biti sam svoj gazda, a i veliki novac vas očekuje. Imate zaista povoljan period da napravite posao koji ćete raditi do kraja ove godine i imati koristi od njega. Strelca koji je bez posla očekuje preokret. Jedan telefonski poziv će vam promeniti život, počećete da radite. LJUBAV: Jaka harizma i privlačnost su veoma naklonjene u ovom periodu, tako ćete imati priliku da upoznate osobu koja je sportskog duha ili se bavi nekom umetnošću. Uživaćete u ljubavi. Oni koji su u vezi ili braku treba da se okrenu zabavi ili društvenom životu. Morate da se više eksponirate kroz socijalni život sa partnerom, jer tako vraćate poverenje jedan drugom ali i unositi raznolikost u brak ili vezu. Povoljni aspekti za ljubav sa Škorpijom, Vagom i Ovnom. ZDRAVLJE: Preterivanje u hrani i alkoholu doneće veliki problem.

JARAC

POSAO: Osobe rođene u ovom sazvežđu osetiće potrebu da ulažu u razne projekte koji će biti i kasnije isplativi. Čini se da nekako ovaj period i jeste važan za Jarčeve jer uticaj aspekata u kvadratu planeta Saturn i Uran uvećava želju i ambiciju. Naravno, istrajnost može biti prijatelj u drugoj polovini meseca kada se pravi aspekat koji tera da se radi još više i energičnije. Timski rad je važan i preporučljiv, jer tako najbolje uspevaju kako u samoj realizaciji zamišljenog posla tako i u realizaciji onoga što rade. Krediti mogu biti potreba ali neka to bude manja količina novca. U poslu vam može pomoći bračni par ili osoba u znaku Ovan. Ovaj mesec pojačava intuiciju i svaki kontakt sa prijateljima daje mogućnost da se posao odradi kako treba. LJUBAV: Obično se u ovom periodu vraćaju stare ljubavi pa to može da bude nešto što vas čini zadovoljnim i srećnim u ovom trenutku. Ne bi bilo loše da se opustite i pustite tog nekog da vam otkrije svoju emociju. Jarčevi koji su sami imaju priliku da se emotivno ostvare sa nekom osobom iz znaka Device ili Vodolije. Oni koji su u braku ili dužoj vezi mogu da odahnu jer će ih partner obradovati i iznenaditi jednim zanmljivim poklonom, to svakako može biti lep restoran ili kraće putovanje. ZDRAVLJE: Pažnja kada je hladno, loše odevanje mogu doneti problem s grlom i plućima.

VODOLIJA

POSAO: Imaćete par loših poteza tokom meseca, koji mogu da budu promašaj u datom trenutku. Ali vi, kao svaki inovator, znate da se brzo prešaltujete na bolje, pa će biti u drugoj polovini meseca manje poslovnih trzavica i stresova. Imaćete dobru saradnju sa vatrenim i zemljanim znakovima. Potrudite se da se dogovorite sa jednim Bikom ili Jarcem, jer ćete biti u prilici da sa njima sarađujete i naredni mesec koji će biti posebno značajan za vas. Nezaposleni treba da traže posao u oblasti tehnike i mašina. LJUBAV: Vi ste osoba koja voli sebe i po cenu da izgubi partnera bićete u prilici da se odvojite od partnera zarad svog ega. Kada tranzit Sunca pravi aspekat sa natalnim Suncem, posebno u Vagi, onda treba da obratite pažnju i na druge. Često vaš stav da vi sve najbolje znate zna da uvredi i povredi druge. Ako ste usamljeni, onda imate priliku da se upoznate na nekom prijemu ili rođendanu svojih prijatelja sa osobom koja će biti otmena, ali isto ili slično poput vas egoistična. Dobar odnos sa drugom Vodolijom, Ovnom, Lavom i pomalo sa osobom u znaku Jarca, ali pod uslovom da je rođena u trećoj dekadi znaka. ZDRAVLJE: Pazite na kičmu, noge, vene.

RIBE

POSAO: Tranzit planete Venee u znaku Vage daje da se više angažujete na polju posla. Prirodna pomoć sa neba postoji od onog momenta kada pokrenete svoj unutrašnji duh. Za Ribe je važno da rade ono što vole i ispunjenje potpuno dolazi. Promena radnog mesta je izvesna. Vaše okruženje postaje napor a promena saradnika i nova poznanstva pojačavaju intuiciju i daju mogućnost napredovanja i uvećanje finansija. Posao koji treba da sklopite u drugoj polovini meseca će sigurno biti plodonosan kako za vas tako i za vaše saradnike ili, ukoliko ste negde nadređeni, onda vašim radnicima. Dobar posao sa Vagom, Strelcem ili Jarcem. LJUBAV: Završili ste neku tajnu vezu, loše se osećate i to će da potraje tokom meseca. Biće vam teško da se saberete i krenete dalje. Imali ste buran period koji je sada završen i treba da se okrenete novim ljubavima sa više otvorenosti i iskrenosti. Dobar period od sredine meseca za novo poznanstvo. Imaćete priliku da se upoznate sa osobom iz zemljanog znaka koja će vam pružiti stabilnost. Poslušajte ponekad savet prijatelja. Ribe u braku ili vezi moraju da ostvare iskreniju komunikaciju sa partnerom. ZDRAVLJE: Fizičke vežbe bi pomogle kod otklanjanja lakše depresije.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Svima dobro poznata sa televizije i iz novina. Sa preko 30 godina iskustva. Svoje izuzetno znanje usavršila je i za oblasti kristaloterapije, tumačenja snova, rituala sa viskom kao i izuzetnim tehnikama uklanjanja negativne energije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Tekst: Lepa&Srećna