Ogromna intuicija, dubina misli, sagledavanje stvari i oštroumnost biće ispoljene za vreme Merkura u Škorpiji.

Ovaj položaj Merkura nema dlaku na jeziku već kaže sve što misli. Reči nisu blage posebno kada je kritika u pitanju.
Kako ovaj Merkur ima i tajnovitost mogu se očekivati tajni projekti ili da se tajna upotrebi samo ako ima svrsishodnost. Dubina i koncentracija misli daju vrlo uticajan položaj.

Ako je nepovoljno aspektovan onda možemo očekivati svadljivost, ironiju, sarkazam, zle misli i otrovan jezik. Mnoge osobe sada mogu da se interesuju za onostrano, okultne nauke i sklonost tajnim izučavanjima.

Kako će Merkur biti u opoziciji sa Uranom onda se kod pojedinih osoba može javiti nervoza, ekscentričnost,a um će vam biti u pripravnosti. Šta god da vam se uradi vi niste zadovoljni, buntovnik sa razlogom.

Svakako treba izbegavati oštrinu i kritiku. Pojedine osobe mogu biti tajnovite, sumnjičave do te mere da nikom, i u ništa da ne veruju.

Svakako ovaj Merkur je dosta hrabar, snalažljiv, pronicljiv i može uraditi neke stvari koje drugim ljudima deluje nemoguće. Ako vam je negativno aspektovan u ličnom horoskopu onda očekujte opsednutos, ljubomoru, kriminal, podmetanja, spletkarenja i još drugih negativnosti.

Od 28. Oktobra do 10. novembra Merkur će praviti kvadrat sa Saturnom pa se može javiti nesigurnost, sumnjičavost, sklonost depresiji, problemi u komunikaciji sa starijima i autoritetima, dok je povoljno za velika planiranja poslova i politiku. Dosta intenzivan Merkur traži od nas da se pozabavimo teškim pitanjima i stvarnim surovim istinama.

ŠTA MOGU OČEKIVATI POJEDINAČNI HOROSKOPSKI ZNACI

OVAN

Ovaj tranzit Merkura ide kroz vašu sedmu i osmu kuću, što će uticati na partnerske odnose kako poslovne tako i u ljubavi. Zatim pokreće vaše finansije na bolje, unutrašnju regeneraciju i preispitivanje svog seksualnog, a i društvenog života. Moguće su i neke nove poslovne ideje.

Vaš partner sumnjaće u vas, a vaše pravdanje može samo dovesti do svađe. Ne iscrpljujte se psihički ni fizički već čuvajte energiju, trebaće vam.

BIK

Bikovima ovaj tranzit Merkura prolazi kroz šesto i sedmo polje, pa postoji velika mogućnost ulaska u vezu ili brak, dok pojedini mogu imati i duple veze. Strogo pazite šta pričate da nekog ne povredite, jer vam taj neko neće oprostiti a još teže zaboraviti.

Vi sigurno ne možete ostati sami bez partnera jer je moć vašeg zavođenja na vrhuncu.

BLIZANCI

Vama Merkur tranzitira kroz peto i šesto polje pa možete očekivati odlične poslove dok Merkur ide direkt, a onda su moguća kašnjenja. Postoji još oko sedam opozicija Merkur Urana, što vama stvara napetost i čudnu energiju. Možda je najbolje da se prepustite i propratite vibracije koje su jake.

Mnogi Blizanci će preispitivati ciljeve pa ne dozvolite da vam se izgubi samopouzdanje. Pokažite svoje znanje i veštine i uspeh je tu.

RAK

Vama ovaj Merkur tranzitira kroz četvrto i peto polje što će vam pomoći da mnoge nejasne situacije razrešite. Mnoge promene su ispred vas dok vam Uran dosta pomaže sa svojim vizijama kako bi uspeli u svojim ciljevima.

Ako ste slobodni sigurno je da će vaše osvajačke sposobnosti biti odlične. Pojedini Rakovi koji su u vezi mogu imati konflikt sa prijateljem koji se meša u vašu vezu ili brak. Mars mnoge Rakove gura pa se ni sami ne prepoznaju šta su sve u stanju uraditi.

LAV

Merkur tranzitira kroz vaše treće i četvrto polje pa se mogu očekivati mnoge stvari vezane za kuću, nekretnine i neka razrešenja u toj oblasti. Tokom retrogradnog Merkura možete imati neplanirane troškove i kvarove.

Pojedini Lavovi mogu da osete pravu paranoju i da im se dešavaju neke nevolje. Ne smete da se nervirate jer svaki problem ima i svoje rešenje. Moguća su i neka nova iskustva.