Mesečni horoskop za jul 2020. godine donosi nam čak pet planeta koje su retrogradne!

To su Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton što nam daje nagoveštaj raznih preokreta i turbulencija.

Prvog dana Sunce i Merkur će biti na istom stepenu tj. u konjukciji koja je u Raku pa se ispoljavaju kreativnost, ideje, sposobnost da se radi sa mnogim stvarima koje su povezane sa porodicom, kućom, decom. Naglašena konjukcija daje jako nametanje dok sprečava objektivnost i ističe silinu UMA i EGA.

Jupiter se celog meseca kreće retrogradno i daje nam velike šanse za realnost planova i ciljeva dok od pojedinih osoba traži da se nešto nauči ili da se stvore okolnosti za ponovne šanse koje ste propustili.

Saturn se vraća u svoju kuću i prirodno sedište Jarca gde će tranzitirati direktno do 17. decembra 2020. godine i konačno napušta Jarčeve na duži period tj. tek se vraća u oktobru 2046. godine pa Jarčevi mogu da odahnu do narednog povratka. Neptunovo sporo retrogradno kretanje može nam razmaknuti zavesu da vidimo jasnije neka dešavanja, izađemo iz iluzije i magle.

Merkur će biti retrogradan u Raku do 12. jula i kreće direktno za to vreme mogu mnoge stvari da se urade kada je kuća u pitanju, porodica, od prodaje, renoviranja, kupovine,  preseljenja, odvajanja od kuće i porodice, renoviranje kuhinje, kupatila itd.

U drugoj polovini meseca Sunce će praviti opoziciju sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom što nam može dati sukobe, frustracije, izazivanje mržnje kod drugih, previše optimizma, hladnoću, rezervisanost, impulsivnost, zapovedanje drugima i još mnoge stvari što još zavisi od vašeg ličnog horoskopa.

Mars će celog  meseca tranzitirati kroz Ovna i svoje prirodno sedište praveći u prvoj polovini meseca sekstil sa Venerom iz Blizanaca što je dosta povoljno za emocije među partnerima pa može biti dosta lepih udvaranja, strasti, zaljubljivanja, flerta, druženja i izlazaka.

Merkur iz Raka skoro celog meseca pravi kvadrat sa Marsom iz Ovna što može kod mnogih znakova izazivati rasprave, razdražljivost, bes, teškoće u mentalnom sklopu, tvrdoglavost i još mnoge osobine pa povedite računa da ne kažete ishitreno nešto što kod drugih može izazvati haos i nemir.

Pun Mesec i pomračenje je 5. jula u Jarcu, što može izazvati neka sudbinska dešavanja u karijeri, probleme sa nadređenima ili jednim roditeljom.

Mlad Mesec je u Raku 20. jula što u opoziciji sa planetama iz Jarca daje neke nove početke u karijeri, porodici sa nadređenima i šefovima.

Emocije su naglašene pa ako ste dosta tolerisali i ćutali sada možete prosto ispoljiti sva nezadovoljstva a i zadovoljstva koja su prekrivana i čuvana.

Na samom kraju Meseca Uran će praviti sekstil sa Merkurom što nam može pomoći putem dobre intuicije i brzih rešavanja problema dok pojedine osobe dobijaju genijalne ideje i bljeskove uvida. Sunce ulazi u Lava od 22. jula što nam daje veću energiju, ljubav za životom i veliku kreativnu energiju i samopouzdanje.

ŠTA OČEKUJE HOROSKOPSKE ZNAKOVE U JULU 2020. GODINE

OVAN

Dragi Ovnovi, vaš vladar Mars je u vašem znaku i sve će prštati od energije, borbe i raznih promena kako lepih tako i manje lepih. Monotonija i neke stvari koje su gurane u stranu sada će izaći na videlo pa se moraju rešavati.

Šta god da se dešavalo i kakve god promene da budu vi ne smete dozvoliti da to utiče na vas.

Mnogi Ovnovi mogu imati turbulencije u porodici i karijeri. U drugoj polovini meseca mnoge stvari su bolje pa možete više vremena imati za privatne i poslovne stvari koje svakako treba razdvojiti.

Više se družite sa ljudima koji su vam dragi i koje od davno niste videli.

Osluškujte svoj organizam jer vam može biti nestabilno fizičko i mentalno stanje i čuvajte se povreda.

PageBreak

BIK

Dragi Bikovi, vi imate dobar deo meseca da pravite planove na duži vremenski rok pa ipak bi bilo bolje da ne budete megaloman jer može doći do gubitka koncentracije a i finansija.

Vi volite da se pokažete da ste sposobni i izdržljivi ali ni to ne može uvek da se ispuni.  Neke poslove treba podeliti i uraditi po etapama.

Ako niste sigurni šta i kako da uradite, potražite pomoć od nekoga ko je stariji i iskusniji od vas.

Bikovi koji su u dugovima - nije rešenje da bežite od porodice i dragih osoba vać potražite rešenje bez dodatnog zaduživanja.

Došlo je vreme da svoje emotivne probleme podelite sa partnerom i ovog puta ne dozvolite da partner sve sam rešava ili da čita misli pa iznesite svoje mišljenje i emocije.

Naglašena je nervoza usled stresa i nekih nerešenih problema. Opustite se.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas su svi poslovni termini popunjeni. Mnogi Blizanci se raduju na svom novom odabiru posla koji vas čini srećnim i nikad vam nije dosadno i monotono. Na poslu je sve dobro bez sujete od kolega i ljubomore. Sve se uklapa i lepo funkcioniše uz zajednički rad i trud.

Emotivno, Venera je tokom celog meseca kod vas što vas čini dobro raspoloženim i lepršavim dok vam partner pomaže u svemu šta god vam treba.

Bez obzira na bilo šta što kažu za vašeg partnera i vas, vi najbolje znate ko je on i kakve emocije ima za vas.

Pojedini Blizanci mogu imati neke nedefinisane zdravstvene probleme pa bi bilo najbolje da uradite pregled kod lekara i da znate šta vas muči.

RAK

Dragi Rakovi, sve što je vezano za posao i nove saradnike sada nije vreme za to jer niste u mogućnosti da sve kontrolišete i ispratite.

Sami već znate da je bolje uraditi manje i kvalitetnije pa će mnogi da vas cene da izgradite svoj biznis na duže staze uz kvalitet i dobre odnose sa partnerima.

Mnogi Rakovi mogu imati uspeha u svemu jer je ovo vaša vladavina i najbolji godišnji period koji treba iskoristiti.

Emotivno, za sve Rakove koji su u partnerskim odnosima pa čak i u dugom braku, možete očekivati lepo iznenađenje koje ste naslućivali da se nešto sprema. Vaš partner se stvarno trudi i uvek želi da vas nasmeje i oraspoloži kada se najmanje nadate.

Kada je zdravlje u pitanju, vrlo bitne stavke su fizička aktivnost i zdrava ishrana pa se potrudite da to promenite.

PageBreak

LAV

Dragi Lavovi, ako ste krenuli sa novim poslom ili premeštajem vama izuzetno može da odgovara.

Nove kolege i ambijent je vrlo prijatan dok ste se vi bojali najviše da to neće biti dobro.

Bitno je da svi lepo podelite i rasporedite zadatke da bi međuljudski odnosi bili u harmoniji i dugo potrajali.

Kada su emocije u pitanju, ako je partner nezadovoljan ili vam njegovo ponašanje ide na živce biće dosta teško da to istrpite.

Odvojite vreme za iskren razgovor da iznesete šta vi želite. Život u zajednici nije ako svako živi svoj život jer vi se dajete na sve ili ništa i ne želite veštački raj već realnu ljubav, zajednicu i porodicu.

Kada je zdravlje u pitanju, vi ponekad znate da se ulenjite pa ste sada odlučili da poradite na fizičkoj aktivnosti.

DEVICA

Drage Device, kada je posao u pitanju vi ste rešile da vam ceo život a ni dan ne prođe u poslu.

Na poslu su vam istomišljenici pa vam je bar sa te strane lakše. Možete se organizovati drugačije a bitno vam je da imate redovnu platu i normalnije radno vreme kako bi imali više vremena za svoje potrebe i potrebe partnera, prijatelja i porodice.

Emotivno, pojedine Device imaju pored sebe neku stariju ili ozbiljnu osobu koju treba da čuvaju jer vas ona dobro razume i zna da vas kroz priču podigne kada padnete ili umiri.

Vi ste se mnogo promenili i više ne podnosite rasprave oko nekih stvari već želite mir i sreću da bi mogli odlučiti za budućnost i neke nove ciljeve.

Kada je zdravlje u pitanju, u drugoj polovini meseca bi mogli na sistematski pregled ili rutinsku kontrolu.

VAGA

Drage Vage, trenutna situacija na poslu vas ne ispunjava i vi biste želeli da nešto menjate ali za to je potrebno neko vreme koje vam niko ne može garantovati.

Pojedine Vage prosto ćute i trpe neku novu situaciju na poslu i čekaju promene.

Emotivno, ceo mesec je Mars u vašem polju partnera pa do sklada i harmonije teško dolazi. Prosto vaš partner voli tako jer onda ne oseća monotoniju. Ipak ste vi osoba od harmonije i volite mir i da uživate sa partnerom.

Kada je zdravlje u pitanju, onda su moguće infekcije urinarnog trakta i neki problemi vezano za bubrege.

Potrebno je da se posavetujete sa specijalistom i da vam da lekove.

PageBreak

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, kada je posao u pitanju, moguće je ovog meseca da se pojavi klijent koji nije zadovoljan vašom uslugom što je vama teško ali treba da shvatite da ko radi taj i greši ili da ne mogu svi biti uvek zadovoljni.

Uvek je bilo takvih slučajeva pa ne treba to da vas razljuti ili oneraspoloži. Prosto se i to dešava.

Emotivno, takođe može biti razočaranja, posebno ako vam je partner nešto obećao a nije uradio. Vi ne možete zamisliti da kada vam neko nešto obeća da to i ne uradi jer je to kod vas normalno već gotova stvar.

Kada je zdravlje u pitanju, dosta stresa i puno posla može kod vas izazvati nesanicu ali i to se rešava ne brinite.

STRELAC

Dragi Strelčevi, kada je posao u pitanju, neke stvari i ljudi se menjaju pa ne treba da to shvatate lično i da se razočarate.

Mnoge osobe žele da rade nešto drugo pa i to je izazov za njih. Da bi vam karijera ovaj mesec bila uspešna treba da odvojite lične stvari od poslovnih i to je sve.

Emotivno, sve se pobrkalo zbog posla pa nikako da odvojite vreme za sebe i svog partnera. Svakako, kada odvojite vreme za vas i vašu komunikaciju mnogo bolje može da bude kao nekad kada ste imali vremena.

Brzi način života sve više vam oduzima vreme za partnera, prijatelje i porodicu.

Kada je zdravlje u pitanju, mogući su problemi sa zubima ili nekim starim problemima koji se stalno vraćaju sa vremena na vreme a rešenja još nema na pomolu.

JARAC

Dragi Jarčevi, vi ste naučili uvek da kažete ako se ne slažete sa nečim pa će to i sada biti sa nekim kolegom koji je mnogo iskusniji od vas pa i na većoj poziciji.

Kod vas će biti pun Mesec i pomračenje pa šta god da se desi ne reagujte ishitreno ni emotivno.

Vi niste od onih koji klimaju glavom i za sve se slažu da bi samo prošli ili promenili mišljenje ispred nadređenih. Vi volite pošteno i iskreno pa kako bude.

Emotivno, ako ste slobodni budite sigurni da to neće dugo potrajati ako se vi ne trudite da nađete partnera on će vas pronaći a moguće da vas već duže vreme i posmatra.

Ovo može biti sudbinski mesec za vas i vaše emocije.

Kada je zdravlje u pitanju, strogo povedite računa o higijeni i načinu ishrane jer vam imunitet u ovom mesecu nije dobar. Ako osetite još neke simptome,  posetite lekara.

PageBreak

VODOLIJA

Drage Vodolije, kada je posao u pitanju, ceo tim treba da bude složan i da završite mnoge projekte, papirologiju i zacrtane rokove.

Mnoge Vodolije sada mogu da se svađaju i isteruju pravdu ko je gde zastao, pogrešio i zašto nema papirologije koja pokriva projekte.

Svađom ništa ne rešavate već dogovorom i istrajnim radom.

Emotivno, vi primećujete da se voljena osoba promenila i da je zaljubljenost i strast nestala. Zapitajte se šta je dovelo do toga i šta ste uradili. Ni vi niste kao pre.

Jedino šta možete da uradite da se vratite na početak i tako pokrenete vaš žar ispod pepela.

Kada je zdravlje u pitanju, sami kraj meseca može da vam pokrene bolove u nogama, grčeve u listovima i lošiju cirkulaciju.

RIBE

Drage Ribe, što se posla tiče, sada ne ide baš sve po vašem planu i projektu jer su moguće prepreke i kašnjenja.

Pojedine Ribe mogu imati i gubitke preko posla pa bi bilo pametno da zatražite pomoć od kolege što bi doprinelo manjem gubitku.

Emotivno, kod vas se uvek desi neki haos i niste u stanju da sve držite pod kontrolom. Sada u ovom mesecu nije naklonjena ljubav pa mnoge slobodne Ribe treba strpljivo da sačekaju novu priliku u ljubavi.

Kada Merkur sredinom meseca krene direktno, postoji mogućnost da dobijete ponudu u ljubavi ali nije sigurno da će vam se svideti. Zdravlje je dosta dobro i lepo se snalazite u svemu.

Astrolog: Željka Knežević