Ispratićemo staru godinu i ući u novu sa Mesecom u zagljaju Neptuna u Ribama što će nam dati saosećajnost, romantiku, senzualnost i Mars sa poslednjih stepena Škorpije daje enegiju ovom prelepom zagrljaju.

Kod mnogih osoba će baš sam ulazak u Novu godinu i početak januara kroz maštu i planove usmeriti želje u nastupajućoj godini.

Mars 3. januara ulazi u Strelca i biće tamo sve do 16. februara gde nam pokreće životnu filozofiju, nekom putovanje u inostranstvo, pokreće se snažna energija.

Sa Marsom u Strelcu biće izražena velika borba za pravdu, ideale, rodoljublje itd. Često se dešava da pokrenete neke nove ideje a da niste dobro razmotrili sve opcije pa pazite da ne zbrzite nešto. Mars će od 20. januara biti u kvadratu sa Neptunom pa dobro pazite kada ste na putovanju, moguće su prevare, trovanje hranom, lekovima  ili alergije pa treba biti umeren u svemu.

Čak pet planeta se nalaze u Jarcu i južni Mesečev čvor je u Jarcu što donosi mnoge promene na zemlji, pod zemljom, u rudnicima, na planinama, aktivnost vulkana, klizišta i podrhtavanje tla. 

Venera je u Vodoliji do 13. januara gde traži nešto originalno i neobično a kada pređe u Ribe onda traži ljubav, romantiku i senzualnost gde će zaroniti u dubine okeana da bi pronašla božansku ljubav.

Uran u Biku kreće direktno od 11. januara gde je smišljao, testirao bolje reći, pronalazio originalno rešenje od 11. avgusta 2019. pa sada kreće sa svojim nastupom kakav god on bio.

Sunce ulazi u Vodoliju 20. januara i odmah pravi kvadrat sa Uranom pa će biti iznenadnih promena u željama, planovima, očekivanjima, partnerskim odnosima, finansijama i još drugim životnim oblastima što zavisi od vaše lične natalne karte.

Generalno gledano, druga polovina meseca je puna raznih preokreta, pun Mesec i pomračenje će biti 10. januara na 20 stepenu Raka pa kako odmah dan posle kreće Uran direktno, mogu se najaviti iznenadni emotivni preokreti. 

Mlad Mesec se dešava na 4. stepenu Vodolije gde možemo iznenada da očekujemo neki preokret ili da nas nešto emotivno iznenadi, a kako iznenađenja mogu biti i pozitivna i negativna onda to prepustimo sudbinskom događaju.

OVAN

Dragi Ovnovi, nastavlja se uspešan poslovni tok iz decembra. Sam ulazak vaše planete Mars u Strelca donosi procvat koji se nastavlja sve do kraja meseca. Mnogi Ovnovi mogu steći još saradnika ili će razmišljati o zaposlenju još osoba ako su u privatnom biznisu, ali to bi bilo ishitreno pa se ipak dobro preračunajte da li vam se isplati.

Emotivno iz novogodišnje noći izlazite prosečno. Potrudite se da sa svojim voljenima provedete praznike jer oni su uvek tu i volite se uzajamno. Na njih možete uvek računati. Što se zdravlja tiče, prijaće vam šetnja, rekreacija i treba da ojačate imunitet.

BIK

Dragi Bikovi, nema potrebe da se stresirate i nervirate kada je posao u pitanju jer sve je uglavnom dobro što i sami znate. Od 11. januara, kada Uran krene direktno, vi možete iznenada dobiti viziju kako da uvećate svoju zaradu.

Mnogim Bikovima se dešava da kada i imaju dovoljno oni uvek traže još pa je pitanje šta vam je dovoljno. Emotivno početkom januara postoji mogućnost upoznavanja osobe sa kojom možete odmah ući u vezu.

Pojedini Bikovi mogu imati turbulencije, avanture i neočekivane izlive emocija. Zauzeti su se malo udaljili pa bi trebalo partneru da pokažu malo ljubavi i nežnosti jer svako to voli. Što se zdravlja tiče, bilo bi dobro da okrenete novi list što se tiče ishrane i da se zdravo hranite i šetate po čistom vazduhu.

PageBreak

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas je bio buran decembar pa sada se sve polako dovodi u red. Usled praznika tempo je dosta slabiji pa možete više da odmarate nego da radite. Prijalo bi vam neko putovanje da nadoknadite iscrpljenu energiju i da sva razmišljanja ostavite po strani dok se ne vratite.

Emotivno vi dobro znate da niko nije savršen a ovaj mesec će vam pokazati gotovo savršenu ljubav sa svojim partnerom, porodicom i bliskim ljudima. Grlite i volite da bi im pokazali kako vi volite pa možete ostati iznenađeni da oni vas još više vole.

Što se tiče zdravlja, vama je bitno da se zdravo hranite bez velike količine hrane i da razmišljate samo pozitivno pa će vaša energija i zdravlje biti brilijantno.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas je još otvoren tok za pozitivne poslovne akcije pa ako se desi neki pad, potrudite se da ne izgubite samopouzdanje i da se ne vraćate dva koraka unazad. Sve je korektno i u granicama standarda pa se možete malo opustiti i odmoriti.

Emotivno ako ste slobodni ili u nekoj neobaveznoj vezi, negde sredinom meseca može se pojaviti prava osoba za vas što će vas dodatno obradovati. Zauzete osobe baš u ovom mesecu mogu da se opuste i uživaju u svom partneru dok je ljubav u miru i stabilnosti.

Što se zdravlja tiče, povedite računa o zdravoj ishrani. Pojedini Rakovi bi mogli uz čitanje neke knjige da pokrenu svoju svest na još viši nivo što je za vas svrsishodno.

LAV

Dragi Lavovi, svi vi koji ste u poslednjim mesecima napredovali poslovno sada bi trebalo da napravite kratak predah i odmorite se. Kako vam izgleda da ste puno u zaostatku sa poslom i obavezama, ne brite jer vi uvek sve stignete.

Emotivno usled dočeka Nove godine i priprema malo ste zapustili ljubav pa sada treba da nadoknadite. Slobodni Lavovi već od 3. januara mogu upoznati svog potencijalnog partnera koji može da završi i u braku sa vama. Što se zdravlja tiče, neki problemi koji su bili u prethodnoj godini sada bi mogli da iščeznu.

Bitno je da održavate vašu svest na višem pozitivnom nivou i nađete razumevanje za osobe koje su suprotnost od vas.

DEVICA

Drage Device, vi ste poznati kao radoholičari i da budete uvek na usluzi drugim osobama ali ipak treba da budete svesni da ne možete svima udovoljiti. Došlo je vreme da malo mislite i na sebe pa bi vam prijao odmor do polovine januara kako bi krenuli puni energije i elana u nove poslovne poduhvate. Slobodne Device mogu upoznati novu ljubav u drugoj polovini meseca.

Zauzete Device su uglavnom u svojoj normalnoj ljubavnoj priči. Što se zdravlja tiče, ako ste u prošloj godini imali nekih raznih problema sada bi neki mogli da nestanu. Vama je bitno da izbegnete stres i nervozu da bi sačuvali vašu psihu.

PageBreak

VAGA

Drage Vage, kod vas se u januaru nalazi stelijum planeta u Jarcu pa se mnoga dešavanja događaju u porodici i kući.

Pojedine Vage nisu imale srećan kraj godine ali zato početak nove kreće u boljem svetlu. Što se posla tiče, sada je bitno da odredite prioritete i da krenete punom parom pa će biti pozitivnih rezultata. Emotivno kod vas je uvek neko drugi na prvom mestu ako imate decu, roditelje i nekoga kome je potrebna pomoć.

Bitno je da prvo sebi pomognete pa onda ostalima oko sebe. Što se zdravlja tiče, budite disciplinovani kada je zdravlje u pitanju i zdrava ishrana. Vi ste kao preporođeni kada se pridržavate zdrave ishrane i kad radite duhovno na sebi.

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, vama je u ovom mesecu i novoj godini odličan preokret na poslu. Mnoge Škorpije koje nisu zadovoljne svojim poslom sada mogu da ga promene bez straha. Ne dozvolite da vas neke kolege pokolebaju. Ako vi mislite da možete i zaslužujete bolje onda to treba i da uradite. Moguće su ponude i za dodatni posao koji nije puno radno vreme.

Emotivno usled raznih dešavanja vi ste zaboravili da poklonite nežnost, pažnju i ljubav vašem partneru pa bi bilo dobro da to sada uradite i osetite zadovoljstvo i sreću partnera koji uvek mnogostruko vraća. Svakako da i porodica i bliže osobe od vas očekuju pažnju pa im ih pružite. Što se zdravlja tiče, mnogo bolje je krenulo od decembra pa je još uvek u uzlaznoj putanji.

Svakako da bi održali zdravlje treba da se pridržavate zdravog načina ishrane i fizičke aktivnosti.

STRELAC

Dragi Strelčevi, kod vas ulazi Mars 3. januara pa neku želju, ideju ili plan sada možete sprovesti u delo nevezano za vaše godine. Samo vi znate da je sve moguće sa vašim optimizmom.

Mnogi Strelčevi koji veruju u sebe i svoju intuiciju mogu sigurno da sprovedu svoje planove uspešno. Emotivno slobodnim Strelčevima se zasigurno smeši sreća za upoznavanje prave ljubavi na koju su dugo čekali.

Bitno je samo da ne uključite predrasude jer sa ovom osobom možete završiti u zajednici. Što se tiče zdravlja, vi imate dosta nagomilanog stresa i nervoze pa usled toga mogu nastati zdravstveni problemi. Ako imate osobu od poverenja, malo sa njom popričajte da bi mogli da se oslobodite svojih stresova.

JARAC

Dragi Jarčevi, kod vas je čak pet planeta, između ostalog i Jupiter koji će vam dati nove vizije za posao u novoj godini. Pojedine osobe mogu dobiti posao u inostranstvu ili u nekoj stranoj firmi u svojoj zemlji.

Mnogi Jarčevi nisu ispunjeni sa svojim poslom pa treba nešto da menjate. Emotivno su moguće neke turbulencije, nerazumevanje i svađe. Svakako da ne treba da se razilazite sa svojim partnerom, posebno se prisetite kako ste i zašto ušli u vaš brak ili vezu. Potrudite se da budete najbolji pa će i vaš partner da vas isprati u tome. Što se tiče zdravlja, ono se polako popravlja i nastavlja bolji period. Mnogo bolje zdravstveno stanje je od početka proleća kada Saturn napusti vaš znak i uđe u Vodoliju.

VODOLIJA

Drage Vodolije, vi imate brigu oko posla pa mnogo vremena možete potrošiti da biste zaradili novac. Možda je sada vreme da napravite mali predah i budete sa vašim voljenima.

Vi dobro znate da koliko god da zaradite, novac se potroši a vaši voljeni su uskraćeni za ljubav i pažnju. Za Vodolije koje su u vezi nema nekih većih promena, sve je u dosta dobroj harmoniji. Mnoge Vodolije koje su slobodne sigurno će i ostati tako jer od proleća dolazi vreme sudbinskih susreta. Što se zdravlja tiče, ojačavajte imunitet jer su moguće prehlade i virusne infekcije grla. Zdravo se hranite i izbegavajte alkoholna i gazirana pića.

RIBE

Drage Ribe, vama je potrebna hrabrost da krenete ili pokrenete nešto novo u svom poslu. Možda je sada najbolje da sačekate da prođe zima pa da se pokrenete na proleće. Emotivno sve je u vašim rukama i željama.

Ako želite novog, boljeg partnera to možete uspeti da pronađete u ovom mesecu. Ako ste zauzeti, onda se potrudite da vašu vezu ili brak dovedete na viši nivo sa puno poštovanja, romantike i ljubavi. Što se zdravlja tiče, dosta je isto kao i prošle godine i kako vreme bude odmicalo, ono će ići na bolje. Ako imate problem, on se rešava sa dolaskom proleća.

Astrolog Željka Knežević