Jupiter 2. decembra ulazi u Jarca i ostaće u tom znaku do 19. decembra 2020. godine. Ova promena može značajnije uticati i na naše živote jer se otvaraju neka nova vrata, ukazuju nove mogućnosti, a o kojim temama će biti reč, zavisi od mesta koje će on u idućih nešto više od mesec dana zauzimati u vašem ličnom horoskopu.

Njegovo kretanje ovim zemljanim i realnim znakom stvara posve drukčiju energiju. Dok je bio u Strelcu imali smo vizije, planove, širili horizonte, osvajali nove ideje, a sada je došlo vreme  da to i utemeljimo i ostvarimo, da svojim snovima i planovima damo materijalan oblik.

Ovaj Jupiter nam poručuje – daj mi dobar plan, razvij strategiju ostvarenja, budi odgovoran i disciplinovran, a ja ću ti dati obilje i podršku!

Pokušajte se prisetiti koja su zbivanja bila aktualna tokom 2008. godine jer se tada ova velikia planeta poslednji put kretala znakom Jarca. Ta područja, teme bi ponovno mogli dobiti na važnosti.

Mnogi bi mogli proći kroz značajnije promene na polju karijere, poslovnog, ali i životnog statusa (brak, nova veza ili raskid).

Ovo je dobro vreme  za početak novih projekata i donošenje odluka kojima ćemo u svoj lični i poslovni prostor uneti više stabilnosti, odgovornosti i izvesnosti.

Važno je delovati na način da imate jasnu viziju, ali i dobro razrađenu strategiju ostvarenja svojih ambicija i potreba.

Šta želite? Kako to ostvariti?

Sada treba biti realan, praktičan, disciplinovan i delovati u skladu sa stvarnošću. Imati, izgraditi čvrste temelje i strukturu, a tada će biti jednostavnije doći do ispunjenja. Trud i energija koje ste u proteklih godinu dana ulagali u ostvarenje svojih ciljeva sada bi vam se mogli isplatiti.

Ovaj Jupiter nam pomaže da postanemo odgovorniji, pronađemo autoritet u samima sebi, da odrastemo i donosimo zrelije odluke.

PageBreak

Podrška može doći od strane autoriteta, starijih osoba, ali nam isto tako nekad oni mogu i otežati na putu realizacije pojedinih planova.

Zdravstvene smetnje koje mogu proizaći iz ovog tranzita češće su povezani s kostima, kolenima, zubima, nekad i s kožom.

Na intimnom, ljubavnom planu ovaj Jupiter odbacuje sve što nema vrednost i svrhu. Dok je strelčevski Jupiter jurišao prema pustolovinama i novim osvajanjima, ovaj Jupiter traži stabilnost, poverenje, pouzdanost i odnos u koji se isplati ulagati.

Tokom svog kretanja Jarcem susretaće se s Plutonom, a naći će se i u blizini Saturna (mart, april, maj, novembar, decembar) pa bi ti meseci mogli imati posebnu važnost.

Dobrobiti ovog tranzita najviše će osetiti pripadnici Jarca, Bika i Device, te oni koji imaju podznak u tim znakovima. Pogodovaće i Ribama i Škorpionima.

Ovnovi i Vage, delom i Rakovi mogli bi raskinuti neke ugovore ili odnose i načiti kako s više opreza i promišljenosti prilaziti materijalnim, poslovnim, ali i privatnim pitanjima.

Astrolog: Julijana Oremović