Saturn će biti retrogradan od 29. aprila do 18. septembra 2019. godine.

U ovom periodu, evaluacija je ključna. Jeste li se trudili da dostignete željeni cilj? Ovo razdoblje će vas prisiliti da delujete promišljeno, umesto da odugovlačite i dopuštate da vreme prolazi. Retrogradno kretanje će takođe zahtevati mnogo introspekcije i retrospekcije. Ako ste dosledni, bićete nagrađeni.

Ne dozvolite da vas uhvati panika kad pročitate reči "retrogradni Saturn". Ova godina je poput vožnje "vozom smrti" u smislu odnosa i profesionalnih obaveza.

Osećali ste se potpuno besmisleno i bili ste preplavljeni energijom koja se poigrava vašim umom. Imamo dobre vesti za vas!

Saturn je nadzornik Zodijaka. Povezan je s disciplinom, predanošću, karmom i poretkom. Vibracije ove sezone će vas učiniti mnogo odgovornijim i donećete neke važne odluke.

Morate da budete efikasni i gurate ka svojim ciljevima. Da, odrasli su dosadni, ali ako radite stvari koje vam donose radost, vaša karijera neće trpeti.

Ova fatalna kombinacija sigurno će vas učiniti ozbiljnijim u vezi vašeg ličnog i profesionalnog rasta. Retrogradno kretanje će takođe zahtevati mnogo introspekcije i retrospekcije, piše Conscious reminder.

Vreme je da se ponovo prisetite svojih grešaka i koliko ste ipak daleko dogurali. Prirodno je povremeno se osećati demotivisano, ali borba će vas podsetiti da ste na pravom putu. Duboko udahnite i učinite ono što se od vas očekuje.

Nemate zbog čega da brinete jer Saturn nije tako intenzivan ili brutalan kao Merkur, Venera ili Mars. Videćete postupnu promenu, a ne haotičnu.

Vreme je da uhvatimo korak s karmom

Šta je karma? Prema Enciklopediji Britanika, karma je - prema indijskoj religiji i filozofiji - univerzalni kauzalni zakon kojim dobra ili loša dela određuju buduće načine postojanja pojedinca.

Pa zašto bi vas to mučilo? To je razdoblje u kojem ili uživate u plodovima svog rada ili se suočavate s negativnim ishodima. To je kao vaša školska knjižica, gde dobijate “5” ako ste uložili traženi napor ili “1”, ako ste se provlačili.

Evaluacija je ključna u ovom periodu. Jeste li se trudili da dostignete željeni cilj? Jeste li planirali svoj put? Jeste li donosili odluke u trenucima ili ste razmišljali o tome? Usresređujete li se na stvari koje zahtevaju vašu pažnju? Ako ste dosledni, bićete nagrađeni. Vaš trud će se isplatiti, bićete zadovoljni.

S druge strane, ako ste bili lenji i niste radili na svom cilju; ako ste se usporili i niste istraživali, sada ćete se suočiti s posledicama. Zapravo, ako sve ovo vreme niste pazili posebno na ishranu, možda biste čak i mogli da se razbolite. Šta god se dogodi, zamislite to kao ocenu – pogledajte, shvatite i znajte da uvek možete bolje.

Počnite da ozbiljno shvatate stvari

Bilo da ste zadovoljni onim što ste do sada postigli ili se stidite zbog svega što niste, radite više u ovom retrogradnom razdoblju. Prvi korak u svetu odraslih je ozbiljno shvatanje stvari.

Ne morate žrtvovati spontanost i kreativnost – morate ih koristiti pametno. Da, rutina može da osiromaši život, ali neke stvari neće čekati vreme koje vama odgovara, na primer, računi. Pokušajte da razvrstate prioritete kako biste znali kada i šta da učinite.

Ako se osećate zaglavljeni, iskoristite ovo razdoblje kako biste napravili neke male promene. Možda ste na pogrešnom putu, radite nešto što mrzite i čeznete za nečim drugim. Ne možete očekivati ​​da ćete se istaknuti u polju za koje ne osećate strast.

Pokušajte da se usredsredite na veliku sliku. Ako osećate kako nemate energiju za sve zadatke koji vas čekaju, pokušajte da pronađete inspiraciju u malim zadacima. Kada vidite da napredujete, više ćete raditi i postići svoj cilj.

Samospoznaja je važna

Saturn očekuje od vas da se trudite, ali morate uspostaviti određene granice. Ne možete samo raditi iz dana u dan jer ćete tako potrošiti sve svoje kreativne sokove.

Vrlo je važno da ostanete motivisani i da pronađete najbolji put do cilja. Oslušnite sebe - proverite koliko daleko možete ići. I dok je izlazak iz zone udobnosti sasvim OK, to ne znači da treba da dovedete sebe do neke mentalne ili fizičke povrede.

Kaže se da osoba koja ima odgovor na svako pitanje nije genije. Genije je osoba koja ima strpljenja da dođe do svakog odgovora. Dakle, treba se razvijati i učiti.

Ovo je vaše vreme da postanete zrela osoba.

Izvor: Atma