Tri do četiri puta godišnje, planeta Merkur se kreće unazad na nebu i to traje oko tri nedelje.

Ovaj fenomen je poznat kao retrogradni Merkur. Petog marta, Merkur je počeo sa svojim retrogradnim kretanjem i to će trajati do 28. marta 2019. godine. Ovaj fenomen će doneti mnoge prilike u vaš život, ali i mnoge izazove.

Dakle, pogledajte šta bi trebalo da izbegavate od 5. do 28. marta prema vašem znaku zodijaka.

Ovan

Iako ste obično otvoreni i sigurni, možda ćete morati da promenite ovo. Vaš ego vam može samo naškoditi. Da biste izbegli potencijalne probleme sa bliskim ljudima u vašem životu, pokušajte da razumete njihovu stranu, a ne samo da dokažete da ste u pravu.

Bik

Iako često izgledate kao poluga za ljude u vašem životu, ovaj put ćete biti mnogo podložniji uticaju tih ljudi. Shvatićete da smirivanje prijatelja može da vam oduzme svu energiju. Da biste se zaštitili, morate postaviti neke zdrave granice.

Blizanci

Uvek ste bili u stanju da pobedite bilo koga svojim šarmom. Tokom retrogradnog Merkura, iznenada se možete zainteresovati za ideju statusa i prestiža. Važno je zapamtiti da je prijateljstvo važnije od glamura. Ne dozvolite sebi da zaboravite voljene.

PageBreak

Rak

Vaša sposobnost da imate zdravu interakciju sa svojim partnerom će se smanjiti u ovom periodu. Često ćete suditi na osnovu stereotipa. Pokušajte da ne radite prebrzo i dajte sebi vremena da razmislite o situaciji pre nego što vas emocije nadvladaju.

Lav

Uvek ste uživali u svojoj kreativnoj strani na mnogo načina. Ovaj period je idealan da izrazite svoju kreativnost kroz vašu odeću. Međutim, morate zapamtiti nekoliko stvari. Dok je uticaj drugih kultura deo ljudske interakcije, pazite da ne pređete granicu.

Devica

Dugo ste održavali samokontrolu, ali ovaj period će vam pomoći da shvatite da ne možete kontrolisati izraz na licu. Sada ćete otkriti da ne možete sakriti svoja prava osećanja. Pokušajte da drugi ne primete vaš zli izgled.

Vaga

U toku ovog perioda izbegavajte odluke o prošlim i sadašnjim odnosima. U ovom periodu, svaki pokušaj pomirenja neće biti uspešan. Umesto toga, pokušajte da shvatite šta je dobro u vašem životu i prestanite da se osvrćete.

PageBreak

Škorpija

Poznati ste po tome što govorite ono što mislite kada je to potrebno. Imate malo tolerancije za greške i držite se svojih visokih standarda. Tokom ovog perioda, standardi će postati još veći. Možda mislite da ćete dobiti najgoru uslugu u restoranima ili trgovinama, ali ovo mišljenje nije istina. Pokušajte da dišete duboko i ostanite ljubazni.

Strelac

Uvek ste uživali da budete u očima javnosti i verovatno ste našli način da iskoristite svoju sposobnost da stupite u kontakt sa svima s kojima se susrećete na radnom mestu. Ovo je veština koja vam je mnogo pomogla, ali se ne oslanjajte na nju u ovom periodu. Retrogradni Merkur vam može otežati komunikaciju sa drugima.

Jarac

Uvek ste bili oslonac za svoju porodicu. Shvatićete da je podrška koju nudite nešto što vas iscrpljuje. Ne plašite se da kažete - ne.

Vodolija

Retrogradni Merkur će izazvati zabunu u vašoj komunikaciji. Možete iskusiti mnogo neprijatnosti, ali ove greške mogu imati veliki uticaj na vaš život. Dobro proveravajte kome ćete poslati poruku. U stvari, potpuno izbegavajte pisanu komunikaciju, jer to može da vam izazove probleme.

Ribe

Zbog retrogradnog Merkura, moguće je donositi zaista loše odluke kada je u pitanju potrošnja. Ovaj put ne kupujte skupe stvari, a pre nego što odlučite da li želite nešto, sačekajte bar jedan dan. Kasnije će vam biti drago kada shvatite da ste izbegli grešku jer niste ništa kupili.

Tekst: M.L.

Izvor: Ženski magazin