Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOROSKOP ZA LETO 2020: 6 kritičnih datuma zapamtićemo svi jer 6 planeta kreće retrogradno

  Izvor: Foto: Shutterstock

Retrogradnost planeta predstavlja prividno kretanje planeta unazad. U astrologiji se kretanje planeta definiše kao direktno kretanje, stanje stacioniranosti i retrogradno kretanje. Direktno kretanje je, razume se, najprirodnije, jer se odnosi na životni smer ka napred.

Stacionirane planete predstavljaju sadašnje vreme, život u trenutku koji se događa, pa ćemo se, ukoliko je planeta direktno stacionirana baviti budućnošću, a retrogradno stacionirana prošlošću. Retrogradne planete predstavljaju obnavljanje lekcija, vezu sa prošlošću, dah nečega od ranije, učenje na osnovu ranijeg iskustva u cilju potpuno novog uzora ponašanja.

U natalnoj karti, retrogradne planete označavaju negativne karakterne osobine koje se nasleđuju iz prošlih života. Kada je u pitanju mogućnost daljeg razvoja i preobražavanja osobe, najveću pažnju treba obratiti upravo na retrogradne planete.

U dobrim aspektima ukazuje na to da je osoba u nekoliko prethodnih inkarnacija razvila negativne karakterne osobine, te da u ovom životu ima priliku da to ispravi, novu šansu, probni period. U lošim aspektima ukazuje na to da se osoba negativno razvijala tokom mnogih prošlih života, te su joj u ovom životu izazovi veći.

Retrogradne planete, u natalnoj karti, predstavljaju, između ostalog, i razlog nečijeg postojanja i dolaska na ovaj svet. Što je veći broj retrogradnih planeta u natalnoj karti, to su veći potencijali za razvoj osobe tokom sadašnjeg života.

Tokom leta 2020. godine, u retrogradnom hodu biće čak šest planeta:

  • Retrogradna Venera od 13. 05. do 25. 06.
  • Retrogradni Merkur od 18. 06. do 12. 07.
  • Retrogradni Saturn od 11. 05. do 29. 09.
  • Retrogradni Jupiter od 14. 05. do 13. 09.
  • Retrogradni Neptun od 23. 06. do 29. 11.
  • Retrogradni Pluton od 24. 04. do 04. 10.

Venerin retrogradni ciklus se dešava retko, svakih godinu i po dana u drugom znaku i svakih osam godina u istom znaku.

Dobra strana retrogradne Venere leži u šansama za razvoj ličnosti, jer su sve planete u retrogradnom hodu određeni vid introspekcije i putovanja u sebe.

Kada neko ima retrogradnu Veneru u natalnom horoskopu, to pokazuje da je u prošlom životu bilo zloupotrebe ili zanemarivanja kada je emotivni život osobe u pitanju. Specifičnosti se tumače kroz kvalitet znaka i karakteristike kuće u kojima se Venera nalazi.

Retrogradna Venera vraća nam nedovršene emotivne priče, tera nas da otkrijemo razlog svoje emotivne nesigurnosti, da preispitamo svoje najdublje emocije, da bolje razumemo razloge zašto nam se nešto dešava na emotivnom ili finansijskom planu. Preispitivaćemo svoje želje i svoja očekivanja, otkriti razlog neispunjenih želja, pa nekima ovaj proces može biti bolan.

Razmišljaćemo i o trenutnom emotivnom statusu, da li je vredno ili nije vredno, da li je to ono što nas ispunjava. Sve što smo do sada gurali pod tepih u emotivnim odnosima, sada ćemo otvoriti.

Za vreme retrogradnog kretanja Venere ne savetuje se ulazak u brak ili emotivnu vezu.

Ovo je period nepovoljan za planiranje važnih životnih događaja, osim ako se ne radi o vraćanju na neku staru priču ili ako osoba ima natalno retrogradnu Veneru.

Na polju finansija poželjan je dodatni oprez kada je u pitanju raspolaganje novcem, a naročito treba izbeći zaduživanja, podizanje kredita, ulaganje novca, investiranje, velike trgovine, kupoprodaju nekretnina, vrednih stvari, nakita…

Povezane vesti

S obzirom na to da je Venera retrogradna u znaku Blizanaca, u navedenom periodu otežaće komunikaciju, odnosno doneti osećaj nemogućnosti da na konstruktivan način komuniciramo sa drugim ljudima.

Određen vid ograničenja osetiće se i u učenju, koncentraciji, saobraćaju, odnosima sa braćom i sestrama, društvenim mrežama, ali ćemo naučiti lekciju iz samodiscipline, rafiniranijeg načina komunikacije sa drugima, nepromišljenosti i lenjosti.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije