Retrogradni Jupiter je 9. jula ušao u 22. stepen Jarca. Ovaj planetarni aspekt inače ne bi trebalo da predstavlja nešto specifično, ali u 2020. godini događa se u isto vreme kao konjunkcija Saturna i Plutona isto na 22 stepenu Jarca, kreirajući sudar potpuno različitih i moćnih energija, piše Lovesensa.

Zamislite 22. stepen Jarca kao nežnu traku na nebu koju prekriva masivna planeta popout Jupitera, stvarajući nove senke i jedinstvene energetske talase.

Konjunkcija Saturna i Plutona na 22. stepenu Jarca počela je 12. januara ove godine, a tokom cele 2020. godine donosiće nam drastične promene i neočekivane izazove.

Sa druge strane, Jupiter će na 22. stepenu Jarca boraviti samo nekoliko dana, do 14. jula, nakon čega ulazi u opoziciju sa Suncem.

Ipak, za tih par dana Jupiter može značajno ublažiti uticaj Saturna i Plutona i svojom energijom pomoći da napunimo baterije, zacelimo rane i pripremimo se za nove životne staze.

U ovoj godini svedoci smo raznih promena, skoro svaki pojedinac je izbačen iz zone komfora. Promene su često teške i iscrpljujuće, ali nam uvek pokazuju i drugu stranu medalje i čine da budemo jači i steknemo bolju moć prilagođavanja.

Pošto je konjunkcija Jupitera i Plutona započela u januaru na 22. stepenu Jarca, sada nas Jupiter podstiče da se vratimo unazad.

Promene su bile nagle, zato nam januar možda izgleda kao daleka prošlost, ali važno je da se dobro prisetite šta je na početku godine bilo u vašim mislima.

Januar je uvek nadahnjujuć mesec, jer početkom godine skoro svi kreiramo nove želje, planove i vizije za tekuću godinu. Razmislite, šta ste vi zapisali na listu želja? Da li su se neke od tih želja ostvarile?

Ako nisu, sada je pravi trenutak da radite na njima. Možda je usled trenutne izazovne situacije nemoguće ostvariti želje baš onako kako smo planirali, ali Jupiter vam pomaže da pronađete dodatni način i ostvarite željeno.

Osvrt na januar ne treba da bude podsetnik na neostvarene dečije i izgubljene snove, već kao podsetnik kako možete od ove godine da napravite nešto dobro - da napravite vezu između starih želja i novih mogućnosti.

Postoji verovanje da Jupiter pretvara u zlato sve što dodirne, a ovoga puta nam donosi veću jasnoću i pomaže da se naše vizije ostvare i donesu nam blagodat u bliskoj budućnosti.

Život nikada ne može da teče u jednom smeru. Zato ne posmatrajte ovu godinu kao katastrofu, već kao katalizator neverovatnih promena, što na globalnom nivou, tako i u našim životima.

Podsećanje na želje koje ste imali na početku godine, sada će vas nadahnuti i motivisati da uradite nešto vredno za sebe.

Svaku želju koje se setite zapišite je na papir, razmišljajte o njoj, čitajte je, ponavljajte, tražite strategije za njeno ostvarenje - energija Jupitera pruža inspirativnu energiju i pomaže vam da pronađete šansu za ostvarenje!

Izvor: Lovesensa