Počinje period kad čeznemo za skladom i mirom.

Tranziti pokreću neke stare strahove, pa će se mnogi osećati nemoćno ili zanemareno.

To su samo zakopane emocije, duboko u nama, koje se bude i traže način da izađu.

Zato je i sve jača tendencija da kontrolišemo svoj život, pa makar i uz metode manipulacije.

Mesec će ući u znak Device u petak, odakle će napraviti sekstil sa Merkurom.

Misli i osećanja su u skladu, ali kako se Mesec nalazi u znaku Device, može nam biti izazov da smirimo um i doživimo tišinu. Odatle se javlja potreba da preterano brinemo o sređenosti svog doma, svojih emocija, da budemo angažovani i aktivni.

Sa druge strane, možemo imati i potrebu da analiziramo i racionalizujemo svoja osećanja, te nije loše da zapisujemo kako se osećamo. Dan je veoma povoljan za mentalne aktivnosti – učenje, čitanje, pisanje, ali i rešavanje papirologije ili odlazak na kraća putovanja.

U subotu, 30. maja 2020. godine će Mesec u Devici napraviti kvadrat sa Suncem.

Možemo imati osećaj da postoji sukob naših emocija i volje, odnosno da nam je potrebno previše truda kako bismo došli do željenog cilja.

Obeshrabrenost dolazi i pre nego što smo ušli u akciju, što sve stvara osećaj manjka vrednosti.

Lako odustajemo, a istovremeno može doći i do sukoba sa autoritetima.

To sve rezultira besom koji prerasta u neprijateljsko raspoloženje (Mesec kvadrat Mars), pa odatle i namere drugih tumačimo pogrešno.

Javlja se manjak entuzijazma i interesa za život, kao i opšti manjak zadovoljstva (Mesec kvadrat Venera), tako da je potrebno da pronađemo jednu suštinsku stvar koja će nam dati osećaj zadovoljstva.

Mesec će ući u znak Vage u nedelju, 31. maja.

Stavlja se u prvi plan priča odnosa. Javlja se potreba da napravimo stabilne odnose koji će nam pružiti perspektivu i osećaj sigurnosti.

Ovo je dan u kojem se možemo zainteresovati za bilo koji domen umetnosti.

Budi se osećaj za estetiku te ćemo želeti da napravimo harmonično okruženje i prijatnu atmosferu. Uživajte u društvu voljene osobe jer je nedelja predodređena za aktiviranje svega što je u simbolici ljubavi.

„Kako su odnosi sa drugima uvek odraz primarnog odnosa (odnosa sa sobom), celovit odnos sa drugom osobom moguće je ostvariti tek nakon prihvatanja sebe.“ 

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija / Milica Mikać