OVAN

Ovo je vreme za maštu, dragi Ovnovi. Kad god vam se život učini previše smiren, vi volite da promenite bar neke sitnice, a danas vam je baš potrebno nešto neuobičajeno.

Budući da Neptun kreće direktno posle više meseci retrogradnog pokreta, vi ćete proveriti koji elementi vašeg života treba da se konačno odlože „ad akta“.

Tokom narednih nedelja shvatićete da možete zaista da računate na svoju intuiciju i da više ne treba da nagađate već slobodno verujete u nju.

Informacije i signali koje primate pouzdaniji su ili ih vi, jednostavno, razumete bolje nego ikada. Možda je ponekad lepo lagati sebe, ali vi to ne možete – ne ide vam od ruke da varate svoje sopstveno srce. Zato, oslobodite se opterećenja.

Neka nova ideja danas osvaja vaše poverenje, nemojte da budete sumnjičavi i prema novim stvarima.

BIK

Dobar je trenutak da pronađete odgovore na nedavne emotivne dileme, dragi Bikovi. Ipak, zaključci će vam stići na neki neuobičajen način.

Neke stvari ćete želeti da zadržite za sebe, ali ipak morate da izrazite bar deo svojih osećanja. Ovo je pravo vreme da se malo posvetite jednom svom snu, dajte oduška svojim željama.

Neptun koji nakon nekoliko meseci retrogradnog kretanja kreće direktno doneće vam veru u prijateljstva, ciljeve i saveze. Neptun je i dalje Neptun, a neki aspekti ovih oblasti vašeg života mogu ostati u vazduhu. Uprkos tome, osećate se manje da ste u onom „vakuumu“ koji vas je mučio prethodnih nedelja.

Moguće je da ćete se čuti s nekim od prijatelja nakon dužeg odsustva ili ponov početi stari projekat.

PageBreak

BLIZANCI

Kad Neptun krene direktno posle retrogradnog kretanja još od juna meseca, dragi Blizanci, i vi ćete se osećati kao da ste najzad prešli preko neke velike prepreke.

U narednim nedeljama postepeno ćete obnavljati veru u pitanja vezana za karijeru, dugoročne planove i svoje lične sposobnosti da ispunite obaveze.

Nećete baš imati kristalno jasnu viziju, ali ćete ponovo poverovati u svoje snove i setiti se koliko su vam važni.

Čak i ako vam nije jasno u kom pravcu treba da krenete, najverovatnije vam se vraća samopouzdanje da će se stvari odvijati onako kako bi trebalo. Dugotrajan tranzit Neptuna kroz vaše polje ciljeva i karijere naučilo vas je da se oslobodite prevelikih očekivanja ali i da verujete u svoje mogućnosti. Rezultat je bolja reputacija ili profesionalni imidž. Sad je pravo vreme za više mašte i inspiracije u poslu.

Možda je baš projekt karijere ovaj koji se konačno pokreće?

Danas nije vreme za rešavanje težih problema, ali jeste za povezivanje i dostizanje novih nivoa razumevanja sa nekim, čak i ako je to neizgovorena stvar. I danas vam se čini da živite za onaj jedan razgovor, za onu jednu osobu kroz koju učite tako mnogo o sebi.

RAK

Kada Neptun krene direktno nakon višemesečnog retrogradnog kretanja, dragi Rakovi, i vi ćete se osećati ponovo preporođeno na duhovnom nivou. I vi krećete napred, gradite veru da ste krenuli u pravom smeru, čak i ako to nije izričito potvrđeno.

S Neptunom, dugogodišnjim gostom u vašoj solarnoj devetoj kući, učite da vam ne treba uvek sve jasno kao dan da biste prihvatili život.

Iako se u poslednje vreme možda borite sa sklonošću da odlažete stvari, sada ste inspirisani da postignete nešto više.

Putovanja, obrazovna ili izdavačka pitanja, planovi i odluke – sve se to kreće napred. Manje ste prekidaju i ometaju, pa i vaša samouverenost raste. Sve više verujete svojim snovima. Može doći do prekretnice u projektu ili stavu / perspektivi. Tranzit Merkur-Neptun može doneti neke vesti ili potvrdu nekog predosećaja, što će vam povećati raspoloženje.

PageBreak

LAV

Kad Neptun krene direktno nakon retrogradnog kretanja od juna, dragi Lavovi, konačno se aktiviraju vaša finansijska rešenja.

Ako ste naleteli na neku zabranu, prešli neku granicu sa drugima ili neku sopstvenu „crtu“, sada ćete napraviti zaokret.

Promena Neptuna će vas kompletno osnažiti, tako če na vas dobro delovati kraj problemima za finansijama. Jača vaša vera u sebe, vidite da možete da se izborite sa brojnim izazovima.

Zato ćete sve probleme posmatrati u novom, pozitivnijem svetlu. Biće dovoljni samo nagoveštaji da dobijete ideje za rešenja.

Duhovno jačate, u intimnom životu sve vam odlično funkcioniše. Možda vas samo neko razmišljanje previše opterećuje, ne dozvolite da zbog toga izgubite tlo pod nogama. Vodite se mislima o zabavnoj strani života, to će vam olakšati prolaznu melanholiju.

DEVICA

Pravo je vreme da se opustite i odmorite, drage Device. Svima nam trebaju takvi trenuci kada se bavimo samo svojim uživanjem, a danas je baš takav dan za vas.

Prijaće vam da budete u poznatom okruženju, ovo je onaj dan za povlačenje u poznat prostor i smirivanje, bez izazova.

Nije ni čudo, jer vam je poslednjih dana sve bilo užurbano. Neptunovo kretanje u direktan hod vas će ohrabriti da konačno odlučite koga želite u svom životu i šta želite od života.

Vi još učite o sebi, o svojim važnim odnosima. Zato što je više moguće, budite iskreni prema sebi i nemojte zataškavati sumnje ili negativnosti – neka vam cilj bude poboljšanje života i ostvarenje ciljeva. Ako nešto ne ide, tražite neku ovu inspiraciju. Od snova nemojte odustati.

PageBreak

VAGA

Sa Neptunovim okretom u direktan hod, drage Vage, obnavljate svoju vjeru u ono što radite ili u ideju da vam život tek nosi neka fenomenalna postignuća.

Konačno vidite rezultate svog rada, zato je i manje brige, manje osećaja krivide. Ne, to ne znači da će se vaš život popraviti preko noći samo zato što je Neptun krenuo direktno, već da ćete imati više samopouzdanja i uspeti da rešite probleme.

Danas ćete imati više posla nego inače, fokusirajte se na jednu ili dve stvari i pazite, jer Mesec celog dana prolazi kroz vaš sektor komunikacija. Dok vam um luta, nije lako usredsrediti na zadatke koji su pred vama, ali zato će ostatak dana biti divan sa tako razigranom maštom.

ŠKORPIJA

Mesec u vašoj solarnoj drugoj kući nagoveštava da treba da se usredsredite na svoje praktične poslove, drage Škorpije.

Ipak, imate tendenciju da danas previše letite, a moguća su ostvarenja praktičnih ciljeva, posebno preko prijatelja, ljubavnika ili čak deteta. Kad Neptun krene direktno posle retrogradnog kretanja od juna, a vi možete osetiti podsticaj na kreativnom i romantičnom nivou u narednim nedeljama. Sve vas ohrabruje da verujete u svoje snove ili da obrišete gumicom one snove koji vam više ničemu ne služe.

Konfuzija u životu poslednjih meseci možda je nastala baš zato što ste izgubili kontakt sa sopstvenim srcem. Sada ga slušate, iako još uvek nemate sve odgovore. Kreativni projekat, hobi ili romantično prijateljstvo danas će se pokrenuti iz mrtve tačke.

STRELAC

Dragi Strelčevi, Neptun završava svoj retrogradni ciklus, a nastavlja da prolazi kroz vaš dom i porodični sektor.

Može doći do napretka u vezi s vašim domom, životnim uslovima ili rasporedom, kao i vezama sa porodicom, cimerima i voljenima.

U narednim nedeljama manje je verovatno da ćete odlagati obaveze, posebno kada je reč o brizi o porodici i kućnim pitanjima.

Konačno ćete osmislite rešenja koja ste već nedeljama tražili, pa se ponovo rađaju planovi i počinju snovi.

Mesec provodi dan uv ašem znaku, pa vam je emocionalna energija veoma visoka. Zato i drugi obraćaju više pažnje na vas.

Konačno dobijate potvrdu svoje sumnje, to ne mora da bude nužno loše po vas.

JARAC

Kad se približite kraju Mesečevog ciklusa, dragi Jarčevi, možda će vam koristiti da odvojite malo vremena za sebe i, prosto, „pregrupišete“ svoje snage. Treba vam samoobnova.

Dajte sebi vremena, trea vam mir, razmišljanje, treba vam meditacija, odmor. Mesec sutra ulazi u vaš znak, pa ćete dobiti novi vetar u leđa. Promena hoda Neptuna doneće vam novu veru u stare planove, pogodna je za učenje, studiranje i rešavanje problema u ličnim odnosima.

Raspoloženi ste da s drugima delite svoje ideje i inspiraciju. Više ne odlažete poslove, imate više smelosti, jača vaša kreativnost.

Male greške su moguće u nekom saobraćaju, ali sve drugo funkcioniše bez problema.

PageBreak

VODOLIJA

Direktan hod Neptuna u vašem resursnom sektoru, drage Vodolije, doneće vam materijalno blagostanje.

Zato nije ni čudo što osećate rasterećenje, briga za životne probleme jenjava. Mašta i snovi, to ispunjava vaš dan. Veliko olakšanje finansijskog pritiska, nažalost, nije praćeno uspehom na drugim poljima, već ima i uspona i padova u emotivnom i poslovnom životu.

Najbolje je da se obratite drugima za pomoć i podršku, a računajte i na to da će padovi trajati kraće nego usponi.

Rešenje je u deljenju svojih dužnosti s drugima, kao i pažljivo osluškivanje kako drugi prolaze kroz slične probleme.

RIBE

Kad Neptun krene direktno posle retrogradnog kretanja od juna, drage Ribe, konačno ćete osetiti ojačanje na duhovnom nivou.

Blagostanje će za vas biti očito. Planovi se pokreću, projekti ulaze u novu fazu, vi ste spremni za promene i nova podešavanja. Poverenje u sebe i svoje snove prosto cveta.

Slušajte i savete drugih, oni će vam dati inspiraciju za još bolja rešenja.

Danas je i dobar dan za pomirenja, oprostite važnoj osobi i krenite dalje.

Izvor: Lepa & Srećna