Dnevni horoskop obeležiće mlad Mesec, evo kakvu energiju on donosi svakom znaku horoskopa!

OVAN

Mlad Mesec  se danas pojavljuje u vašem avanturističkom polju, dragi Ovnovi. Uživajte u aktivnostima ili projektima koji hrane vašu glad za  neobičnim iskustvima u danima i nedeljama koje su pred nama.

Odjednom dobijate želju da doživite i nešto izvan svoje rutine, volju za putovanjima, avanturama ili možda nekim novim znanjima. Možda se osećate preporođeni kao da imate  novu perspektivu života, neki nov filozofski ili duhovni zamah, nešto što ste nedavno pročitali ili naučili sada vas vodi izvan svakodnevne rutine vašeg života.

Imajte na umu da vas mlad Mesec  može iscrpiti pre nego što se ponovo napunite energijom, motivacijom i osećajem za taj novi smer, a to naročito može biti baš ovog meseca.

Samopouzdanje se ne gradi preko noći, potrebni su mali koraci, napredak kojim osećate da vi vladate.

BIK

Konačno možete da preuzmete kontrolu nad onim delovima života u kojima ste osećali kako zavisite od drugih, dragi Bikovi.

S mladim Mesecom koji se pojavljuje u vašoj osmoj solarnoj kući, predstojeće nedelje su odlične da napustite loše navike, čak i one kojih ste se gotovo sujeverno držali toliko dugo...

Sada je naglasak na oslobađanju od tereta! To može biti vraćanje nekog duga ili raščićavanje nereda, ili možda ide dublje od toga. Imate moćan uvid u aspekte svog bića ili života koje treba da se transformišete.

Danas može doći do male krize u nekom odnosu, naročito ako osećate da je problem poverenje - to može biti i poverenje u sebe!

Ranjivost i nesigurnost - to su sada vaše nove brige. Efekti ovog mladog Meseca mogu da vas obore pre nego što povratite energiju i najbolje je da krenete polako pre nego što se bacite na neki novi početak iz sve snage.

PageBreak

BLIZANCI

Mlad Mesec  je u vama suprotstavljenom znaku i podstiče vaše partnersko polje, dragi Blizanci, stavljajući u vaš oštri fokus odnose s drugima.

Ovaj Mesec može i da vam pročisti put za novi početak, bilo da se radi o novom ili poboljšanom odnosu, novom opredjeljenju, otvaranju pregovora, savetovanju ili poslovnom partnerstvu ili novom odnosu prema partnerstvu.

Pregovori i odnosi "jedan na jedan" biće vaša najvažnija briga tokom narednih nedelja, jer je povoljno vreme za započinjanje novih odnosa ili za redefinisanje ili ponovno uređivanje postojećih.

Moglo bi se javiti neko nelagodno pitanje ili probuditi sumnja, ali ipak će na kraju danas prevagnuti pozitivna osećanja. Ipak, polako s novim počecima.

RAK

Mlad Mesec  donosi danas novu energiju u polje vaše karte u kojem su rad, zdravlje i nega, dragi Rakovi.

Predstojeće nedelje su odlične za sređivanje vaših svakodnevnih poslova, možete bolje da upravljate svojim životom, i na indirektni, ali podjednako moćan način dajete drugima do znanja da brinete o sebi. U svakodnevnim poslovima osećate ponovo da ste "svoji na svome".

Motivisani ste da vodite računa o važnim detaljima, mnogo radite ali se mnogo i bavite kućom. Bavite se i sobom. Bez obzira na to da li vam ovo okolnosti diktiraju ili motivacija dolazi iz vas samih, predstojeći period je značajan za unošenje neke važne novine u vašu svakodnevicu.

Ovaj period je obeležen željom da se stvari srede i da budete efikasni i vrlo korisni. Imajte na umu da mlad Mesec  može da vas brzo iscrpi, pa čuvajte i samopouzdanje i motivaciju.

PageBreak

LAV

Mlad Mesec  donosi svežu i snažnu energiju za brisanje svih starih "fajlova", dragi Lavovi, posebno u  romantičnim vezama, prijateljstvima i pitanjima kreativnosti.

Nove ideje vam sada dolaze sasvim prirodno, a ako ste trenutno uključeni u kreativni projekat, takođe možete imati koristi od toga što ćete na ukazati na sasvim novu perspektivu.

Ovo je sjajno vreme za okretanje novog lista, druženje ili bavljenje hobijima. Događaji u narednim danima i nedeljama otkrivaju vaša osećanja, romantične sklonosti i kreativnost.

Osećate potrebu da se zabavljate, zabavljate i zabavljate. To i radite -  slavite, uživate i delite sebe sa drugima. Povećava se vaš magnetizam. Sve što vas je nekad sprečavalo da izrazite svoje autentično kreativno biće sad je obuzdano.

Imajte na umu da možete doživeti privremeno zatišje u motivaciji pre nego što se ponovo napunite novom energijom. To u određenoj meri važi za svaki mlad Mesec, ali s današnjom lunacijom koja se događa tako blizu Neptuna, mnogo je veća mogućnost za to.

DEVICA

Mlad Mesec danas donosi dinamičnu energiju u vaš lični život, drage Device.

Ako želite da napravite promene u kući, narednih nekoliko nedelja je pravo vreme da preuzmete odgovornost, bilo da se radi o vašem fizičkom okruženju u kući, porodičnim vezama ili čak o vašem odnosu sa svojim unutrašnjim bićem.

Osetićete novu, jaku potrebu - bez obzira da li je planirate ili ne - da ponovo preuzmete kontrolu nad svojim životom. Poboljšanja koja napravite, naravno, uticaće na sva područja vašeg života, jer se aktivirano polje koje se odnosi na vaše korene, a odnosi se i na gotovo sve što radite.

Možda postoji prethodno zapostavljeno područje u vašem životu koje je sada potrebno ponovo razmotriti.

Možda ćete se osećati iscrpljeno dok se energija ponovo ne napuni, i možda ćete se prvo boriti sa nekim unutrašnjim demonima. Malo sumnje u sebe i briga o nedavnim poslovima mogu biti sasvim prirodne i samo će vas usmeriti u boljem pravcu.

PageBreak

VAGA

Mlad Mesec naglašava vaše  veštine komunikacije, učenja, mentalnog sklopa i svakodnevnih interakcija i kontakata, drage Vage.

Predstojeće sedmice biće dobre za početak novog projekta, posebno onog koji uključuje pisanje, govor ili učenje.

Takođe,  možete ponovo uložiti energiju u postojeći projekat i ali sada će to biti i neka nova "jednačina" u celoj priči.

Vreme je da nađete novi način da izrauite sebe, da se upoznajete s drugima i uspostavljate nove veze.

Danas više niste raspoloženi za obične i dosadne kontakte, tražite različite pristupe, potrebni su vam novi doživljaji. Vreme je da u svoj život unesete više mašte i kreativnosti - treba samo da otkrijete kako ćete to učiniti.

ŠKORPIJA

Današnji Mesec vas podseća na to koliko je lepo uživati u svim čulima,  drage Škorpije.

Vreme je za svež početak, a život treba urediti tako da uživate u jačem osećaju sigurnosti, vrednosti i smisla života.

Dobar je dan za postavljanje finansijskih ciljeva i sastavljanje budžeta, a više pažnje možete posvetiti stvarima zbog kojih se osećate udobno i sigurno.

Uzmite u obzir da može doći do emocionalne prepreke koju treba ukloniti pre nego što se neki odnosi ponovo ožive. Neki razgovor može izazvati u vama nesigurnost, posebno u pogledu toga da li ćete se nekome dopasti i da li ste dovoljno spremni za izazov.

Uprkos tome, samopouzdanje vam  se obnavlja i ovaj put će biti još jače.

Predstojeće sedmice su pogodne da ojačate svoj položaj na značajan način. Takođe ste u sjajnoj poziciji da bolje rukujete svojim novcem i imovinom.

PageBreak

STRELAC

Mlad Mesec se danas pojavljuje u vašem znaku, dragi Strelčevi, darujući vam nežan podstrek da krenete napred i vas da verujete u sebe.

Sjajno je vreme da sebe prikažete u najboljem svetlu. Novi izgled ili neki novi način izražavanja? Sve je to prikladno! Vi ste sve privlačniji, kao magnet, a iako je pravo vreme da krenete ka vrhu s ovom novom energijom, verovatno ćete imati najviše koristi ako polako osmislite novi početak. Možete se osećati posebno motivisanim da unesete potrebne promene u svoj život.

Možda ipak treba krenute napred sa manje prtljaga i više samopouzdanja. Ovo je prilika za obnovu, a takođe je i pravo vreme da se donesu neke odluke. Iako je ovo vreme kad vas hvata i ćudljivost, najbolje je da odvojite vreme i dobro razmislite šta je ono što vam je realno i najvažnije.

JARAC

Mld Mesec  pojavljuje u vašem polju privatnosti, dragi Jarčevi, podsećajući vas da obratite pažnju na potrebu da se preispitate, otpustite negativnu energiju i obnovite svoj duh.

Ako ste zapostavili svoje psihičke, duhovne i emocionalne potrebe, onda je ovo vreme da im se posvetite. Sedmice koje su pred nama pogoduju punjenju svih "baterija" i treba prihvatiti sve šanse da se poboljša emocionalno i mentalno zdravlje.

One stižu u pogodno vreme, jer ne samo što Sunce kreće u vaš znak za nekoliko nedelja, već i Jupiter, planeta obilja! Čeznete da pronađete svoj emocionalni i  duševni mir, pa nije važno da li je to vaša stalna prirodna potreba ili su trenutne okolnosti to iznenada probudile u vama.

Ne žurite s utiscima, ne podležite naglim osećanjima. Venera se sudara s Kironom u vašem znaku, treba vam vremena da razmislite šta je zaista važno.

PageBreak

VODOLIJA

Mlad Mesec  u vama budi želju da se otvorite prema drugim ljudima i date sve od sebe da uspete u nekom životnom cilju, drage Vodolije.

Snažno osećate potrebu da se spojite sa svojim bližnjima, uživate u kontaktu s  prijateljima i saradnicima i prija vam njihova podrška.

Sledeće nedelje su odlične za jačanje veza u grupnom projektu ili aktivnosti. Ponekad je reč o prijateljima koji ulaze ili izlaze iz vašeg života, a isto se može odnositi i za snove i ciljeve. Međutim, veoma često se radi o ponovnom povezivanju sa svojim idealima i oživljavanju društvenog života.

Ovo je, takođe, vreme da malo zaboravite na sebe a podsetite se da ste deo nečeg mnogo većeg. Možda ćete se prvo osećati malo iscrpljeno pre nego što ponovo osetite snagu, svrhu i smisao. Tako je često slučaj sa mladim Mesecom, ali uz aktuelnog Neptuna, ovo je posebno istaknuto. Imajući to u vidu, ne treba žuriti olako u nove početke.

RIBE

Mlad Mesec  donosi novi početak vašeg života, drage Ribe, posebno kad je reč o većim ciljevima, karijeri, dužnostima, ugledu....

Ova lunacija može da aktivira vaše ambicija ili vaš želje da nešto proizvedete, ostvarite i završite.

Ovo je vreme da zamislite kuda želite da, u profesionalnom smislu, krenete. Pravo je vreme za poboljšanje vašeg profesionalnog imidža ili statusa, kao i vašeg ponašanja kad god preuzimate neke nove odgovornosti.

Neko će posebno obratiti pažnju na vaš trud, rad ili postignuća. Motivisani ste da preuzmete odgovornost za pitanja vezana za ciljeve u karijeri i životnom putu, reputaciju ili javni imidž.

Imajte na umu da ćete se možda osećati malo umorno pre nego što ponovo napunite energijom. Treba sada razotkriti otkud vam te neke "meke tačke", posebno jer ukazuju na trajne probleme. Osetljivost je snaga, ali ako je stalno aktivirano nečim što vi ne razumete, može da vas oslabi.

Izvor: Lepa & Srećna